gk70190 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Καλησπέρα ύστερα απο πολύ ψάξιμο και ώρες ατελείωτες αποφασισα και είμαι ανάμεσα σε 2 τηλεσκόπια http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p997_Celestron-C6-Advanced-GoTo-Telescope---150-1500mm-SC.html και αυτό http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p942_Celestron-NexStar-6-SE---GoTo-Schmidt-Cassegrain---150-1500mm.html θα ήθελα την γνώμη σας Ευχαριστώ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Σκέψου ποιά στήριξη σε βολεύει περισσότερο και αν θα κάνεις και φωτογράφιση. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Αν δεν φωτογραφίζεις το Nexstar θα είναι περισσότερο βολικό. Αν φωτογραφίζεις μία περισσότερο ικανοποιητική στήριξη από την SGT ίσως σου φανεί απαραίτητη,σαν την NEQ 6. Στην παρατήρηση το SGT ίσως έχει και κάποια πλεονεκτήματα όπως η υποδοχή μακρύτερων διοπτρικών ή η τοποθέτηση μειωτή +/- εστιαστή +/- 2" διαγωνίου χωρίς να βρίσκουν στην βάση. Αλλά η άνεση της υψαζιμουθιακής για ψυχαγωγική χρήση υπερτερεί κατά τη γνώμη μου. Τώρα θα σου πει κάποιος να πάρεις 12" Dob με τα ίδια χρήματα. Έχω και Nexstar 6" και 12" Dob και δεν θα ήθελα να στερηθώ πλέον τις χάρες και των δύο. Μακάρι να δούμε κάποτε το Nexstar σε τιμές ανάλογες με των ΗΠΑ, αν και δεν το ελπίζω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gk70190 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δεν φωτογραφίζω .Άλλωστε είμαι ακόμα στην αρχή και φυσικά δεν ξέρω αν θα παώ σε κάτι τέτοιο ακόμα βασικά έχω ένα 130/900 με βάσει ΕQ2 που δεν είναι καλή βασικά για πέταμα .Αλλά κοίταζα για την HEQ5 PRO η οποία είναι για πολλά κατάλληλη δυστυχώς είναι ακριβή. Κάπως έτσι κατάληξα σε αυτά...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Είναι θέμα αναγκών και μελλοντικών αναβαθμίσεων!Πάντως η CAM στήριξη είναι καλή.Την έχω δουλέψει με ένα C9,25. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2012 Αγαπημένο τηλεσκόπιο. Για να σήσεις την ισημερινή βάση θα χρειαστείς ένα 30λεπτο περίπου (για να κάνεις πολικη ευθυγράμμιση , ζύγιση κ.α).Για το NEXSTAR το στήνεις και είσαι έτοιμος σε ενα 15λεπτο περιπου,Θα το έπαιρνα με την ισημερινή αν θα ήθελα να ασχοληθώ διεξοδικότερα με την ερασιτεχνική αστρονομία. Για μεταφερσιμοτητα και γρηγορη παρατήρηση NEXSTAR Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2012 Σε μεταφερσιμότητα δε νομίζω πως έχουν καμιά σπουδαία διαφορά, ίσως το ότι το Nexstar σπάει σε λιγότερα κομμάτια αλλά στον όγκο/βάρος δε νομίζω ιδιαίτερα. Απαιτούν όντως κάποια λεπτά διαφοράς στο στήσιμο αλλά το τηλεσκόπιο αυτό θέλει λίγη ωρίτσα να κρυώσει ούτως ή άλλως. Νομίζω ότι η ευκολία (nexstar) έναντι καλύτερων προοπτικών φωτογράφισης είναι η διαφορά. Επίσης σε πολλούς απλά τα Nexstar... αρέσουν με το συμπαγή και βολικό σχεδιασμό τους. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2012 Για να καταλάβεις, πέραν του ότι το Nextstar μεταφέρεται ολόκληρο στο μπαλκόνι (αγκαλιά) και σε δύο τεμάχια στο αυτοκίνητο (τρίποδας και βάση με τηλεσκόπιο σε θέση στάθμευσης), ενώ δεν χρειάζεται να κάνεις πολική ευθυγράμμιση με το Nexstar (και υπάρχει περίπτωση να μην είναι ορατός ο Πολικός αστέρας, όπως συμβαίνει στο μπαλκόνι μου), ούτε να ρυθμίσεις (και να κουβαλάς) αντίβαρα και επίσης το προσοφθάλμιο διατηρεί πάντοτε προσανατολισμό παράλληλο με τον άξονα ανύψωσης. Μπορεί να χρειαστεί να σκύψεις το κεφάλι, ουδέποτε όμως θα χρειαστεί να κάμψεις τον αυχένα αριστερά και δεξιά. Με την ισημερινή το προσοφθάλμιο κινείται σε ακτίνα 180 μοιρών και θα πρέπει να κάμπτεις τον αυχένα ή να μετακινείσαι στο πλάι του τηλεσκοπίου, ακόμη και γονατίζοντας για να παρατηρήσεις, με παράπλευρη απώλεια την σύγχυση ως προς τον προσανατολισμό του αντικειμένου. Δεν είναι κάτι τραγικό αλλά ορισμένους τους ενοχλεί. Ειδικά αν επιλέξεις διαγώνιο με σπείρωμα SCT με τον οποίο δεν μπορείς να αλλάξεις εύκολα τον προσανατολισμό του προσοφθαλμίου. Και στην περίπτωση που επιλέξεις διαγώνιο Push to θα περιοριστείς στις 1.25" με το C6 και υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσεις να σφίξεις καλά μετά από μία τροποποίηση με αποτέλεσμα την πτώση διαγωνίου και φακού στο έδαφος. Επίσης, χωρίς να έχω δοκιμάσει αυτήν την ισημερινή, η απλή διαμόρφωση L της υψαζιμουθιακής, με το κέντρο βάρους να βρίσκεται πάντοτε στο ίδιο σημείο, φαίνεται περισσότερο στιβαρή. Και 24kgr είναι σχεδόν διπλάσια από τα 13kgr. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gk70190 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2012 Τελικά κατέληξα το απόγευμα θα έχω το NEXSTAR 6 SE στα χέρια μου Ευχαριστώ για την βοήθεια σε όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα