Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ,ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ SKYWATCHER 130/900 EQ2.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΗΡΘΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ 10mm ΚΑΙ 25mm ΚΑΙ ΕΝΑΣ BARLOW 2X.

ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ:

1.ΜΟΤΕΡ ΟΡΘΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

2. *BARLOW 3X*

3.ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΟΥΚΙΔΑΣ STAR POINTER

4.CELESTRON NEXIMAGE

5.BAADER PLANETARIUM MOON & SKYGLOW

ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΛΑ Ή ΟΧΙ?

*ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ BARLOW 3X,Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 260Χ

ΑΡΑ ΕΝΑΣ BARLOW 3X ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΖΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ 10mm ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ 270Χ,ΣΩΣΤΑ?

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ.

ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ BARLOW 3X, ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ 5mm?

ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ BARLOW 2X ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΔΙΑΘΕΤΩ,ΘΑ ΕΧΩ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ 360Χ

ΔΗΛΑΔΗ 100Χ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα ο barlow ειναι επενδυση και για μετα οταν παρεις κατι μεγαλυτερο αν ασχοληθεις, ενα plossl 5 η 6mm προσοφθαλμιο ειναι και ποιο φθηνο απο εναν καλο barlow... Θα ελεγα προσοφθαλμιο για την ωρα γιατι αυτα που εχεις δεν ειναι τα ποιο ποιοτικα, επισης δες τι πωλειται στα μεταχειρισμενα. τωρα για την καμερα που λες την neximage τι θελεις να κανεις με αυτην, γιατι αν θες να φωτογραφισεις πχ σμηνη και νεφελωματα πραγματικα τα θεωρω πεταμενα λεφτα, δεν θα σου δειξει τπτ, παρε μια καλη ccd webcam με 50ευρω πχ και προσαρμωσε ανταπτορα και εισαι οκ... φυσικα με καμερα μονο πλανητες θα φωτογραφισεις και κανα αστρο.

Γενικα δεν χρειαζεσαι πολλα για να αρχισεις... Εγω με τον απλο ερευνητη πχ, εχω βρει τα παντα 2 χρονια τωρα, ωρα να χεις να ψαχνεις... και πανω απ ολα ειναι ο καθαρος σκοτεινος ουρανος.

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε

Αν πάρεις φακό 5-6 mm, μην προτιμήσεις Ploessl, γιατί το eye-relief τους είναι τόσο μικρό που βλέπεις τα "floaters" του ματιού σου, ιδίως στα φωτεινά αντικείμενα (πλανήτες/σελήνη).

Καλύτεροι γι'αυτή τη δουλειά είναι οι ορθοσκοπικοί.

Επίσης, σπάνια η κατάσταση της ατμόσφαιρας επιτρέπει μεγεθύνσεις πάνω από 250X.

Το μοτέρ ορθής αναφοράς θα σε βοηθήσει πολύ στο να παρατηρείς με μεγάλη μεγέθυνση.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! :D

Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα.

Νίκο όταν λες ccd webcam τι εννoείς?Σε τι διαφέρει από την neximage?

(εγώ ενδιαφέρομαι για πλανητική και για βαθύ ουρανού αστροφωτογράφηση)

Επίσης μπορείς αν γίνεται να μου στείλεις κάποιο "ελληνικό'' link για να πάρω μια γενικότερη ιδέα και για να δω λίγο τις τιμές?Γιατί άμα λες ότι κάνουν 50ευρώ και είναι και καλής ποιότητας,τότε να πάρω μία τέτοια αντί από την neximage.

Και τέλος,τι είδους ανάπτορα χρειάζεται και πόσο κοστίζει?

:D :D

Χρήστο,τι ακριβώς είναι τα floaters?

Δεύτερον,σε τι διαφέρει ένα ορθοσκοπικό προσοφθάλμιο από τα άλλα?

Τρίτων,οι τιμές τους είναι κάπως "τσουχτερές'' ή όχι?

Και τέταρτων,από πού μπορώ να τα προμηθευτώ?

Σας ευχαρίστώ και τους δύο!Και συγνώμη για την ''βροχή'' ερωτήσεων αλλά είμαι κάπως αδιάβαστως σε τέτοια θέματα. :cry:

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ccd webcam ειναι μια απλη webcam αλλα μην εχει αισθητηρα cmos αλλα ccd, το λεει αυτο αν μπεις σε καταστηματα τι αισθητηρα εχει, η κυρια διαφορα απο την celestron ειναι στην τιμη. Εμενα 15ευρω εχει και κανει την δουλεια της και εχω και ψευτικο πλαστικο barlow 1.5x. Ανταπτορα εφτιαξα μονος μου. Αρκει να μπει να στην θεση του προσοφθαλμιου η καμερα. Χρησιμοποιησα ενα πλαστικο καπακι απο σπρει για την μυτη ροναλ... Ειναι πανευκολο. Αυτη ΜΟΝΟ για πλανητικο βιντεο και μετα registax για να βγαλεις την φωτογραφια που θελεις. Για βαθυ ουρανο βλεπω ο κοσμος χρησιμοποιει DSLR με ccd αισθητηρα την οποια δεν εχω οποτε δεν μπορω να σου πω. Δυστυχως ολες οι νεες dslr αλλα και webcam εχουν cmos αισθητηρες πλεον απ οτι βλεπω...

Η φωτο που βλεπεις ειναι με την Logitech και τον ψευτικο barlow που εχω και πολυ κακο ουρανο, τρεμοπαιζε πολυ ο πλανητης.

Ορθοσκοπικα προσοφθαλμια ειναι και αυτα ειναι προτιμοτερα μαλλον απο τα plossl

αλλα αν χρησιμοποιησεις webcam θα πρεπει να παρεις και barlow...

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1038

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε

http://www.astrovox.gr/avat/

εδω θα βρεις αρκετα θεματα που θα σε βοηθησουν να καταλαβεις. να δωσεις προσοχη στο θεμα "πλανητικη με webcam" μιας και ο εξοπλισμος σου ειναι πιο καταλληλος για πλανητικη παρα για βαθυ ουρανο :wink:

Δημοσιεύτηκε
...

Χρήστο,τι ακριβώς είναι τα floaters?

Δεύτερον,σε τι διαφέρει ένα ορθοσκοπικό προσοφθάλμιο από τα άλλα?

Τρίτων,οι τιμές τους είναι κάπως "τσουχτερές'' ή όχι?

Και τέταρτων,από πού μπορώ να τα προμηθευτώ?...

Τα floaters είναι σωματίδια και δάκρυ μπροστά από το φακό του ματιού -η αντανάκλασή τους

φαίνεται μερικές φορές στον προσοφθάλμιο, ιδίως σε μικρούς ploessl.

Οι ορθοσκοπικοί έχουν λιγότερα οπτικά στοιχεία (γυαλί) με αποτέλεσμα να δείχνουν περισσότερες

λεπτομέρειες, αλλά με ελαφρώς στενότερο πεδίο απο τους ploessl ή άλλους φακούς.

Συνιστώνται για πλανητική παρατήρηση. Οι τιμές τους δεν είναι τραγικές (2ψήφια νούμερα...).

Μπορείς να τους προμηθευτείς απο καταστήματα αστρονομικών ειδών στην Ελλάδα, π.χ. ΑΚΤΙΣ ή Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Αν πάρεις ορθοσκοπικό, απέφυγε και σ'αυτόν τα εστιακά μήκη κάτω απο 7mm.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Φίλε Νίκο με έδωσες πολύ τροφή για σκέψη. :D

Μάλλον θα αγοράσω ορθοσκοπικό προσοφθάλμιο (μάλλον,γιατί είναι λίγο ακριβό). :D

Όσον αφορά την κάμερα θα προσπαθήσω να βρω μια webcam με αισθητήρα ccd καθώς μου άρεσαν τα όσα μου ανάλυσες. :D

Φίλε Στέλιο,το λινκ που με έστειλες,έχει τρομέρά χρήσιμες πληροφορίες,όχι μόνο για τις webcam,αλλά και για πολλά άλλα θέματα.Σε ευχαριστώ!

Φίλε Χρήστο,σε ευχαριστώ που με έκανες να καταλάβω τι είναι τα floaters.

Τα έχω δει στο δικό μου προσοφθάλμιο των 25mm.

Μήπως ξέρεις πως φεύγουν?

Ευχαριστώ!!!

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις -αν γίνεται κάτι.

Εγώ δεν χρησιμοποίησα ξανά τους δικούς μου

και τους αντικατέστησα με ορθοσκοπικό 7mm

και UWA 9mm με τους οποίους χρησιμοποιώ

-καμμιά φορά- barlow 1,5Χ.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Κυριακο μεσα στο astrovox θα βρεις οτι χρειαζεσαι γι'αυτα τα πρωτα σου βηματα στον χωρο, αρκει να σπαταλησεις λιγο χρονο να ψαξεις.

πιστευω οτι στην "γωνια των νεων αστροπαρατηρητων" http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=41

θα βρεις , αν οχι ολες, τις περισσοτερες απαντησεις στις αποριες σου.

ΥΓ. καλο ειναι επισης να συμπληρωσεις και το προφιλ σου (ηλικια, περιοχη) γιατι σιγουρα θα υπαρχει καποιος εδω μεσα απο την περιοχη σου και να κανονισεις να συμμετασχεις σε καποια εξορμηση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης