Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!

Εδώ και πολύ καιρό έχω στο σπίτι ένα κυάλι 10χ40 με το οποίο συνήθηζα να παρατηρώ τον ουρανό.

Μίας και είμαι κάτοχος ενός SW 130/900 EQ2,μου ήρθε η ιδέα να προσαρμώσω το κυάλι στην άκρη του οπτικού σωλήνα ως ένας δεύτερος ερευνητής βαθέου ουρανού.

Κάτι τέτοιο γίνεται?

Αν ναι,πως?

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Όλα γίνονται. Όμως η EQ2 είναι πολύ μικρή στήριξη και τα κιάλια επάνω στο τηλεσκόπιο θα την θέσουν εκτός ισορροπίας. Μόλις σημαδεύεις ένα αστέρι και αφήνεις τα χέρια σου από το τηλεσκόπιο αυτό θα γυρίζει και θα φεύγει από τον στόχο. Αν θέλεις κάτι για να σημαδεύεις εύκολα τα αστέρια, το οποίο είναι πολύ εύκολο να το κατασκευάσεις, σήμερα αναρτήθηκε ένα θέμα με τίτλο <<Κατασκευές και τεχνικές

ανεπικαιρότητας>>. Περιγράφει βήμα-βήμα την κατασκευή μιας ξύλινης διόπτρας πολύ ελαφριάς με φωτογραφίες.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου φίλε μου Γιάννη,

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Όσον αφορά τώρα ΤΟ κυάλι ( :D το έχω "κόψει" στην μέση για να το έχω σαν διόπτρα :D )

αν το προσάρμωζα επάνω στον σωλήνα και έκανα ένα καλό ζύγισμα, νωμίζω πως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. :D

Τι λες? :D [/b]

Δημοσιεύτηκε

ΟΚ Κυριάκο καλή επιτυχία. Κι εγώ ξεκίνησα με το 114 / 900 πάνω στην EQ2. Τώρα που λες ότι έκοψες το κιάλι μάλλον θα ζυγίζει. Όταν το βάλεις πάνω στο σωλήνα βάλτου και ένα προσοφθάλμιο και τον ερευνητή αλλά βγάλε το καπάκι από μπροστά και προσπάθησε να βρεις μία θέση που θα πιάνει ο σωλήνας

πάνω στα στεφάνια και σε αυτή την θέση όπου και να τον στρίψεις αυτός να μένει χωρίς να κουνιέται. Να ζυγιστεί τέλια.

Μέσα στο σπίτι κάνε το αυτό. Μόλις την βρεις αυτήν την θέση με μπλάγκο βάλε μία μικρή πινελιά που να είναι η μισή πάνω στον σωλήνα και η άλλη μισή στό στεφάνι. Έτσι όταν θα το λύσεις το τηλεσκόπιο και μετά από μέρες το ξανά δέσεις θα βάζεις την πινελιά από τον σωλήνα να ακουμπά πάνω στην πινελιά

από το στεφάνι και το τηλεσκόπιο θα είναι ζυγισμένο τέλια και αμέσως.

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ φίλε Γιάννη για τις πολύ καλές συμβουλές σου!

Καμία όμως ιδέα για το πως θα προσαρμόσω και στερεοποιήσω το κιάλι πάνω στον οπτικό σωλήνα έχεις να μου δώσεις? :D

Δημοσιεύτηκε

Πάνω το ένα στεφάνι έχει μία βίδα και στο άλλο μία τρύπα. Και αυτή η τρύπα έχει βόλτες και μπορεί να

βάλεις και σε αυτήν βίδα. Πάρε λοιπόν το στεφάνι και πήγαινε να αγοράσεις μία βίδα πού να βιδώνει επάνω του. Βρες κι ένα ξυλάκι,άνοιξε του δύο τρύπες και βίδωσε το στα στεφάνια. Να φτιάξεις κάτι σαν χερούλι. πάνω στό ξυλάκι με ταινία κολλητική δέσε το μονόκιαλο. Μπορείς και με σύρμα. Στο νήμα που σου είπα χθες να κοιτάξεις έχει και φωτογραφίες για το πως μπορείς να τρυπήσεις και να προσαρμόσεις

ένα τέτοιο λεπτό ξυλάκι πάνω στα στεφάνια.

Κατά τα άλλα εγώ είναι Σούνιο εσύ Θεσσαλονίκη, δεν γίνετε να σε βοηθήσω από κοντά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης