maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Προβολική φωτό με 20mm προσοφθάλμιο.Καμμία! απολύτως επεξεργασία!534δευτ. έκθεση1)θεωρείτε καλό τον "κύκλο"?Αυστηρή κριτική(να μη το παρακάνουμε ε?)2)Τί είναι αυτό το μπλέ δαχτυλιδάκι?
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Να κάμω μια χαζή ερώτηση; Τι ακριβώς απεικονίζει η φωτογραφία; Με τι φωτογραφική είναι τραβηγμένει; Αν είναι ψηφιακή με μεγάλο χρόνο έκθεσης ίσως να είναι θόρυβος. Ο Αντώνης σίγουρα θα ξέρει!!! Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
θέμης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Το δακτυλιδι ειναι χρωματικο σφαλμα απο το προσοφθαλμιο.Δεν μου φαινεται ακριβως κυκλος.Δειχνει σαν να δεχονται τα οπτικα περισσοτερη πιεση απο οτι πρεπει.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Βασιλη, Και εγω συμφωνω με τον Θεμη περι χρωματικο σφαλμα του προσοφθαλμιου η/και τηλεσκοπιου. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Eυχαριστώ παιδιά.Παναγιώτη,χρησιμοποίησα τη nikond70.Αντώνη-Θέμη, το τηλε είναι κατοπτρικό άρα δεν παράγει χρωματικό σφάλμα ή κάνω λάθος?Αρα προέρχεται απο τον προσοφθάλμιο.Είναι όμως σφάλμα με την αυστηρή έννοια του όρου ή μήπως καθώς απομακρυνόμαστε λίγο απο τη πηγή του φωτός (το κέντρο )ελαττώνεται η ενέργεια των φωτονίων και περνάμε στο μπλε???Θέμη, εντύπωση μου προκάλεσε η αναφορά σου στη ΄"πίεση των οπτικών"!!!Δηλαδή αναφέρεσαι σε καθαρά μηχανική στρέβλωση του συστήματος εστιαστής-σωλήνας?Οντως η τοποθέτηση της NIKON όπως φαίνεται στη φωτο σαν να "πιέζει" το σύστημα.
rama Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Βασίλη, τί τηλεσκόπιο έχεις?Το οτι είναι κατοπτρικό, δεν αποτελεί εγγύηση οτι έχει παραβολοειδή καθρέφτη. Αν είναι σχετικά φτηνό και έχει μεγάλο f-ratio, πχ πάνω από 6, το πιό πιθανόν είναι οτι το κάτοπτρό του είναι σφαιρικό, κι όχι παραβολοειδές.Αυτό μπορεί να εισάγει πολύ λίγο χρωματικό σφάλμα, το οποίο σε συνδυασμό με κακό προσοφθάλμιο μπορεί να γίνει πιό προφανές.Αγγελος ΥΓ Συγνώμη αν ακούγεται σαν να προσβάλω τον εξοπλισμό σου!Ακόμη και το εξαιρετικό 6ιντσο Tal-2, έχει σφαιρικό καθρέφτη...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Τι να σου πώ, καταπροσβλήθηκα!!! Εχω το skywatcher 200mm f/5
aktistar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χρωματική εκτροπή χωρις διάθλαση. Δεν βλέπω με ποιό τρόπο ένα σφαιρικό κάτοπτρο θα μπορούσε να προκαλέσει χρωματική εκτροπή. Όσο για τα 200mm f/5 της Synta, διαθέτουν παραβολικό κάτοπτρο! Γιάννης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Και εγω ειμαι σε θεση να σας προσφερω δυο δειγματα και οπου διαπιστωσα οτι η πηγη του προβληματος ηταν το προσοφθαλμιο/ανταπτορας της ScopeTronix. Δειτε: http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Surf-Color-01.htm (πανω-αριστερα)http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Surf-Color-02.htm (πανω-δεξια) Μιλαμε για την τελευταια φορα που εγινε χρηση του συγκεκριμενου προσοφθαλμιου/ανταπτορα. Η μεγαλη ειρωνεια ειναι οτι και δυο φωτογραφιες (ιδιαιτερα η δευτερη) ειναι πολυ καλες αλλα ο χρωματισμος που τα χαλασε! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
θέμης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2005 Η αναφορα μου στα πιεσμενα οπτικα αφορα την βαση που συγκρατει το πρωτευων κατοπτρο.Για το συστημα στον εστιαστη: ειναι λιγο βαρυ γιατι στο εσωτερικο του εχει δυο κομματια πλαστικο για να γλιστραει ο σωληνας με τον καιρο μπορει να "χαλασουν" και να κουνιεται ελαφρα μεταφεροντας λιγο την εστια.Δεν πιστευω οτι εχει καμια σχεση ο εστιαστης με το (ενδεχομενο) προβλημα.Δεν γνωριζω για τον προσαρμογεα αλλα αν εχει γυαλι τοτε σιγουρα προσθετει χρωματικο σφαλμα που θα αυξανεται προς την περιφερεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα