Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 EIXA... Τώρα έχω αυτό που βλέπεις στις πρώτες φώτο από kydex που είναι όντως το ΤΕΛΕΙΟ! Πετάχτηκε το υφασμάτινο...θα σε συμβούλευα πάντως να ΜΗΝ μπλέξεις με τον έρωτα των υφασμάτων, πάρε kydex αποκλειστικά και με κοπίδι, όπως γράφει ο Κώστας θα φτιάξεις το τέλειο φωτοχιτώνιο. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται για το ύφασμα...δεν στέκεται εύκολα στους 2 πόλους. Μακριά από υφάσματα λοιπόν για το συγκεκριμένο mini dob. Ναι, ένα μικρό σπαστό είναι μια χαρά. Να σηκώνει μόνο 6-7 κιλά βάρος με άνεση! άσχετο..ΠΟΥ ή ΤΙ είναι το Anarres ;;; «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Takver Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 ο Αναρες ειναι το (κατοικισιμο) φεγγαρι του Γιουρας, κοσμος στον οποιο ξεκιναει η ιστορια του υπεροχου βιβλιου της Ουρσουλα Λεγκεν "ο αναρχικος των δυο κοσμων". στο προτινω -οπως σε ολους- σαν αναγνωσμα για τις κρυες (συνεφιασμενες) νυχτες του χειμωνα. Για το χιτωνιο, το βασικο ειναι οτι φτιαχνεται, αυτο μου αρκει! Θα δειξω τις ιδεες και θα αφησω τα παιδια να το φτιαξουν (μεσα στους στοχους μας ειναι το να κανουν αυτα οσο γινεται περισσοτερα πραγματα). Και στις χειροτεχνιες, κατασκευες, πατεντες, κοπτοραπτικη τα εμπιστευομαι χιλιες φορες περισοτερο απο την παρτη μου (περσι αυτα φτιαξαν μονα τους μια βιδα-σφηχτηρα για να αντικαταστησουμε το εξαρτημα που χαμε χασει απο το τριποδο και μου δωσαν οδηγιες για το πως θα παραγγειλω στο μηχανουργεια δαχτυλιδι για να προσαρμοζουμε στην φωτογραφικη μου μηχανη κυαλια). Νομιζω οτι το ραψιμο χιτωνου με μπανελες το μπορουν τα κοριτσια, υποστρωμα καμπινγκ διαθετω, αν βρουμε Kydex (που απ οτι καταλαβα δυσκολευει ολιγον τις μανουβρες) σιγουρα κατι θα φτιαξουμε (και θα συμμετεχουμε στον διαγωνισμο σας). Νομιζω οτι το nexstar θα μας δοσει ολιγη ευκολια για να "παθιαστουμε" και το dobs θα μπορει να πηγαινοερχεται ευκολα (και χωρις πολυ φοβο) για να δοκιμαζουν-μαθαινουν και μονα τους.Τι λετε; ...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ως τηλεσκόπια και τα 2 έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Αυτό γιατί το 5" νευτώνιο έχει μικρότερη κεντρική παρεμπόδιση από το 6" καταδιοπτρικό, κατι που δίνει καλύτερο κοντραστ. Η διαφορά στη φωτεινότητα αντισταθμίζεται με αυτόν τον τρόπο, αν και είναι έτσι κι αλλιώς αμελητέα. Το nexstar τα κάνει όλα, είναι αλήθεια αυτό. Αλλά εχω την εντύπωση πως η ελξη που ασκεί είναι αυτή των gadgets. Το mini dob είναι λιτό αλλά κομψό, χωρις όμως τρίποδο, κατι που το κάνει μη πρακτικό αν δεν έχεις τραπέζι. Αν φτάνουν τα χρηματα, προτείνω το nexstar. Απλά θα χρειαστείς και ένα power tank, το μικρό είναι αρκετό, ή μια μπαταρία αυτοκινήτου και να το τροφοδοτείς. Τον οπτικό σωλήνα τον βγάζεις και τον βάζεις μελλοντικά σε όποια στήριξη θες, ή σε φωτογραφικό τρίποδα... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα