Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 ΟΚ, έριξα μια ματιά κι επανέρχομαι. roryt, για οπτικό σωλήνα τι θα μου πρότεινες γι'αρχή (να πέσει μαλακά η τσέπη μου, όσο γίνεται)? Γιατί είδα κάτι μεγαθήρια - κι αφού δεν έπαθα ακόμα, μάλλον το γλυτώνω για σήμερα! Παράδειγμα:Για μένα, τα οπτικά είναι σημαντικότατο να'ναι καλά αλλά κι απλώς "αξιοπρεπώς" να στέκονταιείμαι ΟΚ! Όμως, δεν έχω ιδέα για το τι θα'πρεπε αβλεπεί ν'αποκλείσω (για παράδειγμα), ή, και για το τι θα'ταν καλό να υπολογίζω (σε χρήματα)... Έχεις να μου κάνεις μερικές προτάσεις??? Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Χμμ, θα μπορουσες πολλα να παρεις, αλλα πρωτα, για απαντα στις ερωτησεις (τις κλασικες): Σε βλεπω αργα ή γρηγορα να μπλεκεις με φωτογραφια, εισαι σιγουρη οτι θες να κανεις ΚΑΙ παρατηρηση ; Θα πηγαινεις επαρχια ; εχεις αμαξι να χωραει ; Ποσο ειναι το ταβανι σε λεφτα ;
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 χαχαχαχαχα Όλα θες να τα μαθαίνεις!!! χαχαχαχαχα Κατ'αρχάς, αμάξι, ναι έχω και ... μάλλον το χωράει! Πόσο θα'ναι πιά;; ...Επαρχία, και καλά, πάω αν είναι ... π.χ. Χαλκίδα για πιο συχνά, ΟΚ! Και μακριά για μια φορά άντε δυο, αλλά όχι και συνέχεια ... Όμως, πριν καν κουβεντιάσουμε για χρήματα κλπ ΤΟ ΒΑΡΟΣ του μηχανήματος μου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικό, λόγω προβλημάτων με την πλάτη μουΑΡΑ σ'όλα σχεδόν που με ρωτάς, αυτό θα'ναι το ΠΡΩΤΟ φίλτρο πριν πάμε σ'οτιδήποτε άλλο. Από λεφτά, τώρα ...Σκέτη η EQ5, είναι 350 ... συν κανα "φακουδάκι" ή το barlow ...Ε, δεν είμαι και για καμμιά επένδυση!Γουστάρω αυτό που (πάω) να κάνω, αλλά ΜΗΝ τρελλαθούμε κιόλας!Έχω κι άλλα να πληρώνω ... (ανάγκες της ζωής, εννοώ, και τέτοια! Οπότε ... σου έχω δώσει βασικά μια ιδέα??? Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ή για να μην σε παραζαλιζω, η Kerry-Ann είναι μια γνωστη αστροφωτογράφος με διακρισεις. Βεβαια εχει ξεφυγει τωρα ποια οσο αφορα τον εξοπλισμο, αλλα αν δεις τι ειχε το 2008 θα παρεις μια καλη ιδεα. Μια αξιοπρεπης φτηνη Γερμανικη και ενα C6 (οχι σουπερ ντουπερ, το απλο). Μικρο, κουκλι, ελαφρυ, κανει και παρατηρηση, μεσοβεζικο αλλα για τα λεφτα του και για αρχη μια χαρα. Αν δεν ειχα παει για ακριβα κολπα ακομη θα το ειχα. Ενας all-weather εξοπλισμος, και για παρατηρηση, και για φωτογραφιση και να μην ζοριζει πορτοφολια, μέσες και βάσεις. Και κοιτα στα μεταχειρισμενα !!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 ΑΑΑ, κατι αλλο, να μην ξεχνιωμαστε, η Αθηνα δεν πολυ-παιζει ουτως ή αλλως, τωρα με τα τζακια ξεχνα την - τερμα.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 χαχαχα κάτσε, γιατί πλέον έχω μπερδευτεί στο απόλυτο ... Λες "Μια αξιοπρεπης φτηνη Γερμανικη και ενα C6" Τι είν'αυτά, καλέ μου, και σε τι φραγκάκια μεταφράζονται (έστω και στο περίπου) Εγώ, είμαι ακόμα στον οπτικό σωλήνα (που σε ρώταγα) - δεν έχω αντιληφθεί για κάτι άλλο ... Λέμε για το ίδιο πράγμα??? ... χεχεχε Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ωπ! C6 εννοείς τον οπτικό σωλήνα των 700 ???????????????????????????? χαχαχαχαχα εντάξει - Αν ναι, δεν είναι με τίποτα ούτε καν κοντά σε ό,τι υπολόγιζα ... Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 όπως ειπαν και οι προηγούμενοι οι επιλογές είναι πολλές. πιστεύω πως μια λύση είναι πας για το πακέτο eq5 synscan - 200/1000 βέβαια η τιμή του είναι στα 1000 ευρώ (εκτός και αν βρεις απο αγγελία οπότε θα σου έλθει πιο φθηνά, η eq5 synscan μονη της είναι γύρω στα 600 ευρώ από ξένες σελίδες που είδα) αλλά θα σε καλύψει στην παρατήρηση και για την μελλοντική σου ενασχόληση στην φωτογράφηση. οι εναλλακτικές να πάρεις βάση ξεχωριστά και τηλεσκόπιο ξεχωριστά θα σου έλθει στο τέλος πιο ακριβά. αν όμως έχεις καταφέρει να βρεις μια βάση με Goto και δυνατότητα σύνδεσης με η/υ τότε για σκόπιο η πιο σίγουρη λύση είναι για ένα διοπτρικό, εδώ το ed80 είναι μονόδρομος μαις και ούτε βάρος θα εχεις και θα σε καλύψει για την φωτογράφιση, για παρατήρηση πιστεύω θα σε καλύψει σε αρκετά βασικά φωτεινά του βαθύ ουρανού μιας και δεν έχει τόσο μεγάλη διάμετρο τώρα αν η ασχολία σου στην φωτογράφιση είναι με τηλεφακούς προτείνω το astrotrac http://www.astrotrac.com/ είναι μια βάση βάζεις την κάμερα με τον τηλεφακό ή ένα μικρό σκόπιο με κάμερα και κάνεις φωτογράφιση του ουρανού. Ή φτιάχνεις και ένα δικό σου barn door (δες στο mastrovox) και σου μένουν λεφτά γαι ένα dob 6 για να κάνεις παρατήρηση. Τώρα εφόσον το θέμα είναι και οικονομικό δυστυχώς θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη την φωτογράφιση για αρχή και να ασχοληθείς με την παρατήρηση η καλύτερη λύση είναι το dob 6 το οποίο είναι και σχετικά ελαφρύ και δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με την μέση σου και μετά το ανεβάζεις σε ισημερινή. ΘΑ πρέπει να ξέρεις ότι για το dob με το πρόβλημα σου καλό είναι να φτιάξεις/αγοράσεις ένα τραπεζάκι ώστε να μην σκύβεις, για την μεταφορά του σε επίπεδς επιφάνειες σε επίπεδα εδάφη προτείνω να βάλεις 3 ροδάκια και να το τσουλάς σε ένα ενιαίο κομμάτι (δες μαστροβοξ). Πρωτού κάνεις αγορά κάνε μια βόλτα από το πλανητάριο να τα δεις από κοντά ώστε να κρίνεις και εσύ τι σε βολεύει αλλά και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες πήγαινε σε μια εξόρμηση στον κιθαιρώνα (ή και σε καμία μάζωξη της AVAT όσον αφορά την φωτογράφιση) Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 C6: Celestron C6 Schmidt Cassegrain Το ελαχιστο setup για κατι τετοιο ειναι κάτι τέτοιο, αλλα μπορεις να το ψαξεις και να βρεις την ΟΤΑ μεταχειρισμενη καπου 250-300 και μια καλυτερη βαση κατι αναλογο. Με 300 σκετα δεν πας για τιποτα αλλο απο ντοπς.
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Ωπ! C6 εννοείς τον οπτικό σωλήνα των 700 ???????????????????????????? http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p5576_Celestron-C6-optical-tube---150mm-f10-SC-color-orange.html
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 ΟΚ!Ευχαριστώ πολύ Κώστα για την λεπτομερέστατη & κατατοπιστική σου συμβολή!Το εκτιμώ αφάνταστα! Ευχαριστώ και τον roryt και τον Στέλιο!Ναι, παιδιά, τα'δα μα με πάνε σε χρήματα κάπου που δεν θέλω να πάω - ακόμα δεν ξεκίνησα! Όμως, έτσι και -ξεπερνόντας αυτό το 'αρχικό' μου στάδιο- δω ότι θέλω και μπορώ να μπω σε τέτοια "βάθη/ύψη" σίγουρα αυτά που έχετε ήδη πει θα μου είναι πολύτιμα! ****** που μπορεί να μην αργεί και τόσο πολύ!!! Έως στιγμής, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για στοιχειώδη εξοπλισμό "αστροφωτογράφησης" ξεκινάς από 1000+ ... (που εγώ δεν είχα στους άμεσους σκοπούς μου) ... Μέχρι δε καλύτερης σκέψης καταλήγω ότι:παίρνω κάποιο μικρό, ντόμπσον ή όχι, κι όταν ή αν κι εφόσον πάω για αστροφωτογράφηση παίρνω μια καλή βάση και πορεύομαι από κει και πέρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Όχι Ντομπ (αφού σκέφτομαι και τη φωτογραφία) - ισχύει!Καθώς και ότι, η λύση του 130/900 πρέπει να'ναι η καλύτερη - σωστά??? (γιατί, μόλις μπορέσω παίρνω την καλύτερη βάση στήριξης & στη συνέχεια αναβαθμίζω και γενικότερα, αν θέλω και μπορώ??? Παρεπιπτόντως:όσοι έχετε ήδη σκόπιο, τα αφήνετε έξω στη βεράντα σας ή πρέπει το χειμώνα τουλάχιστον, να μπαίνει μέσα ??? Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Άρα δεν είναι το βάρος το βασικό σου κριτήριο, ξέρουμε τι σε ρωτάμε, οι ίδιες ερωτήσεις υπάρχουν εδώ μέσα εκατοντάδες φορές. Το 130/900 ΙΜΗΟ είναι για τα μπάζα, φτερό στον άνεμο με μέτρια οπτικά, καλύτερο ένα ντοπς.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Να διευκρινίσω άλλη μια παρεξήγηση, μπορείς να κάνεις φωτογράφιση με λιγότερα από χίλια. Όχι με το astrotac που είπε ο Κώστας (αυτό θέλει πάνω από χιλιάρικο για να αρχίσει να γίνεται λιιιιιγο αξιοπρεπές), αλλά με ένα barn door,ή με κάτι τέτοιο: Βάση eq5 με μονο μοτέρ (αστροστατη). Φωτογραφικη μηχανή με τηλεφακο, οδήγηση με το χέρι μέσω ερευνητή 8Χ50 ή 9Χ50 "φιαγμενου" να εχει φωτισμενο σταυρόνημα, καλη πολικη ευθυγραμμιση και πολύ υπομονή. Ένα τέτοιο σύστημα δεν θα σου τινάξει το πορτοφόλι στον αέρα, θα σου προσφέρει αξιοπρεπείς φωτογραφίες για να ξεκινήσεις, είναι σταδιακά αναβαθμίσιμο, αλλά δεν κάνει (άμεσα) για παρατήρηση-δεν είναι εύκολο να τα έχεις όλα με λίγα λεφτά.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Στέλλα η αστροφώτο ζητάει χρήμα πράμα που δεν διαθέτεις αυτή την στιγμή οπότε το dobaki είναι Must. Αν επιμένεις όμως ντε και καλά για αστροφώτο τότε κοίτα να πάρεις για αρχή μια καλή βάση και ύστερα πάρε και έναν σωλήνα και άρχισε να χτίζεις το σύστημα σιγά σιγά. Απο την άλλη όπως είπαν και πριν τα παιδιά κάνε υπομονή για την επόμενη εξόρμηση ώστε να δεις απο κοντά εξοπλισμό αλλά και μέσα απο αυτόν και να βομβαρδίσεις τους κατόχους τους με τις χιλιάδες σου απορίες Εκεί να είσαι σίγουρη πως θα βγάλεις σίγουρα άκρη μιας και θα σου γεμίσει το μάτι με όλα τα καλούδια που θα δεις μπροστά σου. http://pegasusastro.com/
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Καλύτερα ένα dobson 6", ή, μια μέση λύση, ενα 6" νευτώνιο σε eq3. Τα κλειστά dobs έχουν το μειωνέκτημα ότι είναι 1,20m μήκος και πιάνουν όλο το πίσω κάθισμα. Το ισημερινό είναι πολύ πιο κοντό και άρα βολικό στη μεταφορά. Βέβαια, αν μπορεις να χειριστεις μακρύ σωλήνα, από τα καλύτερα είναι το... μακρύ ισημερινο (εστιακός f8 <=> μικρότερη κεντρική παρεμπόδιση <=> πολύ καλύτερο κοντράστ σε πλανήτες από f5) θεωρείται απο τα καλύτερα πλανητικά τηλεσκόπια. Το f5 είναι βέβαια πιο κατάληλο για φωτογραφία... http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2308 \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
ourania Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Καλησπέρα. Εμένα μου άρεσαν αυτά από αυτά που συζητήσατε: dob6 όχι Truss, αλλά με τίποτα dob > 6 ιντσών , διότι εκτός του ότι αν θέλεις απλά να μεταφέρεις το τηλεσκόπιο στο μπαλκόνι δεν το λύνεις κάθε φορά, είναι και η βάση από μόνη της κάπως βαριά . (όχι τόσο on topic αλλά επειδή πολλοί δίνουν τη λύση dob8 κατευθείαν, να πω την άποψη μου: Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος αμέσως 8άρι, ειδικά αν ξέρει ότι θα προχωρήσει κάποια στιγμή σε άλλο τηλεσκόπιο. Ούτε νομίζω ότι θα απογοητευτεί κάποιος νέος παρατηρητής αν ξεκινήσει με 4ιντσο διοπτρικό τηλεσκόπιο και μια αζιμουθιακή. Άλλωστε πόσοι από αυτούς που αγοράζουν κατευθείαν dob8 το αξιοποιούν στο έπακρον; Γνώμη μου είναι ότι και με μικρό διοπτρικό ή κατοπτρικό μπορείς να καταλάβεις τα πάντα για την κατασκευή του τηλεσκοπίου και να κάνεις πολύ αξιοπρεπή παρατήρηση, και 3 χρόνια μετά να προχωρήσεις σε άλλο ανάλογα με τις ανάγκες σου (και να πουλήσεις το παλιό). Άλλωστε σχεδόν όλοι μετά από κάποια χρόνια έχουμε προχωρήσει σε 2η αγορά.) τα κατοπτρικά skywatcher με μια καλύτερη βάση από την eq2 -ίσως βρεις και μεταχειρισμένη κάποια πιο μεγάλη ισημερινή ή αζιμουθιακή ανάλογα με το αν θες να ασχοληθείς με παρατήρηση ή φωτογραφία την οποία πουλάς εύκολα αργότερα και ρίξε και μια ματιά σε μικρά διοπτρικά τύπου ed. Τώρα βλέπω ότι είναι πανάκριβα στο πλανητάριο αλλά μπορείς να δεις μεταχειρισμένα (εγώ πήρα τον ed80 σωλήνα 300ευρώ) με μια φτηνή βάση πάλι. Δεν είμαι σε θέση να σου πω κατά πόσο θα σε ικανοποιήσει η κάθε επιλογή, αλλά ρίξε τους μια ματιά από κοντά σε κάποια εξόρμηση ή στο πλανητάριο όταν πας και μην κάνεις βιαστική αγορά!! Αυτά από μένα , καλή επιλογή!
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Εγω παντως προτεινω dob και παλι dob, η βαση με goto η μοτερ μπορει να ερθει αργοτερα, πχ, μεταχειρισμενα heq5 οπως εγω σε καλη τιμη... η και eq5 με μοτερ αξονα ο.α, το 130/900 τρωει Χ απο μενα καθως και το 10αρι ειναι λιγο για μενα, ποσο μαλλον το 130/900... Αυτα τα τηλεσκοπιακια δουλευεουν μονο κατω απο τελειο σκοτεινο ουρανο.. αν εχεις σκοπο να παρατηρεις απο μπαλκονι (οπως εγω) δεν προτεινω τπτ λιγοτερο απο το 8αρι dob. Νομιζω τα κιλα του ειναι εφιχτα ακομα και για γυναικα... Ολα τα παραπανω με βαση την καλη αστροπαρατηρηση... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
ourania Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Μια διευκρίνιση μόνο, βαριά έγραψα δεδομένου ότι μας γράφει παραπάνω ότι έχει κάποιο πρόβλημα μέσης, κια όχι επειδή είναι γυναίκα. Σίγουρα υπάρχουν πάλι λύσεις, είτε να το λύνει κάθε φορά και να είναι πολύ προσεκτική είτε να το μεταφέρει άλλος, δεν αντιλέγω. Το καλύτερο, Στέλλα, θα ήταν να δοκιμάσεις και μόνη σου να σηκώσεις κάποια μέρη στο πλανητάριο (για να δεις πως είναι από άποψη όγκου ! -βάρους), όταν καταλήξεις σε κάποια τηλέσκόπια. edit: δεν είναι το βάρος είναι ο συνδιασμός όγκος - βάρος - ένα χερούλι. Το ίδιο βάρος σε βαράκι δεν είναι το ίδιο.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Σωστα εξαρταται απο το προβλημα, παντως καλυτερα να δεις live το βαρος , δηλαδη να δοκιμασεις αν μπορεις... τα 8 κιλα δεν λενε κατι, ειναι και πως κατανεμεται το βαρος αυτο στο σωμα σου. Απλα λεω: Η βαση, τα προσοφθαλμια, ολα αλλαζουν μετα, ο σωληνας ομως οχι... δεν μπορεις να τον μεγαλωσεις. Και σιγουρα μολις δεις την μαγεια του ουρανου θα θες περισσοτερο. Εγω ονειρευομαι την μερα που θα παρω ενα 14" η 16". Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Παιδιά, για άλλη μια φορά, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!! Ουρανία, ευχαριστώ πολύ όχι μόνο για τη συμμετοχή και τις απόψεις σου αλλά και για την κατανόηση στο θέμα υγείας της πλάτης μου!! Έχω ακούσει προσεκτικά όλες τις απόψεις!Αφού, όπως θα καταλαβαίνετε όλοι, έπαθα υπερ-κορεσμό πληροφόρησης, (έκανα κάμποσες μέρες να ξαναμπώ) : Κι αφού επίσης ξεπέρασα και την προσγείωση-σοκ, πως ό,τι και να'παιρνα, Hubble ΔΕΝ θα ήταν .. Τελικά, επέλεξα να μην ανοιχτώ, ως πρωτάρα, σε αγορά καινούργιου εξοπλισμού.Με βάση δε και συμβουλή μα και το τι υπήρχε διαθέσιμο, το τηλεσκόπιο που έχω πάρει -και θα'ναι στα χέρια μου σε μια βδομάδα, ίσως- είναι το Skywatcher 130/900, με στήριξη Vixen. Πήρα και μια webcamερούλα, κι από φωτογραφίες - πλανητικές, κατ'αρχάς, και βλέπουμε! Το "σκόπιο" είναι αυτό που απ'την αρχή μου 'χε προτείνει φίλος-αστρομέντορας,με καλή όμως βάση που θα μου μείνει (αν όλα πάνε κατ'ευχή) και στην αναβάθμιση. Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, τώρα, θα είναι αυτό που πολύ θα'θελα και τώρα να'παιρνα - αλλά δεν μου 'βγαινε ,,,Διοπτρικό Αποχρωματικό Οπτικό Σωλήνα Black Diamond της Skywatcher ... Θα δείξει, βέβαια! Χαιρετώ όλους σας κι Ευχαριστώ και πάλι!!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Καλή επιλογή.ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ . \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Σ' ευχαριστώ, Γιάννη! Άντε, και παρόλο που πριν περάσει βδομάδα δεν βλέπω να το'χω ... η αγωνία, η ανυπομονησία κι η προσμονή, αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς!!! Θα ενημερώσω, εννοείται, κι όταν θσ το έχω πια στα χέρια μου!! Καλή συνέχεια & Καθαρούς Ουρανούς -κυριολεκτικά & μεταφορικά- για Όλους μας!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Στέλλα καλοτάξιδο και να το χαρείς. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ, και δημοσίως, Γιάννη μου!! Να'σαι καλά ΚΑΙ για τη συμπαράσταση ΚΑΙ για τη βοήθεια ΚΑΙ για τον καλό σου λόγο!!! Άντε, αν συμφωνείς, να μου το βαφτίσεις κιόλας όταν φτάσει! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Ως τελική ενημέρωση να πω ότι: Από προχτές τα έχω παραλάβει!!! Δεν έχω ακόμα ευθυγραμμίσει, ούτε καν ενώσει τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά του ακόμα, μα έτσι κι αλλιώς ούτε κι ο καιρός δεν έχει επιτρέψει παρατήρηση ... Είναι μια κούκλα, όμως, κυρίως το ξύλινο, ΣΤΙΒΑΡΟΤΑΤΟ τριπόδι του!! Το τηλεσκόπιο είναι το SW 130/900 & Vixen GP στήριξη, όπως τα είχε στην αγγελία του ο Στέλλιος,stelios_STI. Είμαι ευγνώμων που μέσα απ'το φόρουμ υπάρχουν οι Μικρές Αγγελίες, απ'όπου έκανα και την πρώτη μου αγορά Αστρονομικού εξοπλισμού!Βεβαίως, και με όλη μου την ευγνωμοσύνη για την καθοδήγηση, υποστήριξη, βοήθεια, συμπαράσταση τόσων φίλων από εδώ (δεν επεκτείνομαι ονομαστικά)- ανθρώπων που ακόμα κι αν δεν έχω καν γνωρίσει από κοντά, η προσφορά & συνεισφορά τους/σας ήταν τέτοια που έτσι σας νιώθω!!! ΚΑΛΟΥΣ & ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!!!(κυριολεκτικά & μεταφορικά, για όλους μας) Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα