KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Καλημέρα σε όλους. Όπως αρκετοί παλιοί φίλοι απο το forum γνωρίζουν, σύντομα θα αποκτήσω το πτυχίο μου. Θέμα της πτυχιακής μου ήταν τα Αστεροσκοπεία στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, έπρεπε να επισκεφθώ το Αστεροσκοπείο του Θησείου για να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες. Η εμπειρία μου εκείνες τις πρωινές ώρες που περπατούσα μέσα στο χώρο ήταν εξωπραγματική. Τόσο σαν πολιτικός μηχανικός, όσο και σαν λάτρης της αστρονομίας και των τηλεσκοπίων-αστεροσκοπείων. Το δέος μου καθώς περπατούσα το κάθε σημείο της διαδρομής ήταν τέτοιο που πραγματικά αδυνατώ να περιγράψω. Φτάνοντας στο κτίριο του Σίνα και περνώντας απο την πύλη του, η θέα του νεοκλασικού κτιρίου με το θόλο να στέκει τόσο αρμονικά πάνω στο αρχαικού χαρακτήρα "βάθρο" με άφησε για πρώτη φορά σοκαρισμένο και ακίνητο ώστε να νιώσω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Το ισχυρότερο συναίσθημα ήρθε όταν σιγά σιγά ανέβηκα τη μαρμάρινη σκάλα η οποία με οδήγησε στο τέλος, σε ένα μικρό πλάτωμα όπου εκεί το θέαμα ήταν ακόμα πιο υπέροχο. Η μικρή εκείνη ξύλινη στριφογυριστή σκάλα που οδηγεί στο τηλεσκόπιο. Εκεί πάνω που κάποτε οι νύχτες περνούσαν μελετώντας στο κρυστάλινο πεντακάθαρο σκοτεινό ουρανό της Αθήνας. Ζω 28 χρόνια σε αυτή τη πόλη και πολλές φορές έχω επισκεφθεί το Αστεροσκοπείο του Θησείου. Μα ομολογώ οτι ετούτη τη φορά κάτι έγινε μέσα μου. Η συγκίνησή μου είναι απερίγραπτη και έχω μείνει άναυδος να κοιτάω αυτό το αριστούργημα που, εγώ προσωπικά θεωρώ, οτι είναι το ομορφότερο αστεροσκοπείο που έχω δει ποτέ μου. Αμέσως μετά απο αυτό, στη δεύτερη θέση, κατατάσσω το αστεροσκοπείο του Δωρίδη, εκεί απέναντι. Και αυτό γιατί και εκείνο με ανατριχιάζει. Συρταρωτό διπλό άνοιγμα στο θόλο. Εσωτερική επένδυση απο ξύλο και ένα υπέροχο (απο τα ομορφότερα) τηλεσκόπιο πράσινο βαθύ χρώμα να στέκει τόσο γερά στη γη. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω λόγια πλέον. Για μένα, αυτά τα δύο αστεροσκοπεία, είναι τα ομορφότερα που έχω αντικρύσει. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες απο εκείνες που τράβηξα για να σας μεταφέρω λίγη απο τη μαγεία και τη συγκίνηση που με έχει κυριεύσει τις τελευταίες μέρες. Η "ενσάρκωση" του ρομαντισμού και της κλασικής αισθητικής. Το ερώτημα λοιπόν και ο σκοπός του θέματος είναι: Ποιο πιστεύετε οτι είναι το ομορφότερο αστεροσκοπείο? (και φωτογραφίες φυσικά) Το τηλεσκόπιο του Δωρίδη. Η είσοδος Το "αστεροσκοπείο του Δωρίδη" Η σκάλα που οδηγεί στο τηλεσκόπιο Το εσωτερικό του θόλου και το τηλεσκόπιο STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Φίλε ΚΟΤS συγχαρητήρια που διάλεξες αυτό το θέμα για την πτυχιακή σου. Σου στέλνω τις παρακάτω φωτογραφίες κάποιων κειμένων που γράφτηκαν στην περίοδο του μεσοπολέμου στην Αθήνα. Το 1936.Έναν αιώνα μετά την αποπεράτωση του αστεροσκοπείου στον λόφο των Νυμφών,(1846) από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Το κείμενο είναι τού Αιγινήτη. Στις επόμενες ακολουθούν κι άλλες πληροφορίες. Η πιο απίστευτη είναι αυτές που αφορούν τις διαμέτρους, αυτών των πρώτων τηλεσκοπίων. 96 χιλιοστά!!! του μέτρου για το μεσημβρινό.Κτίστηκε ένα ολόκληρο κτίριο. Καλά διαβάσατε μόνο 96 χιλιοστά. Όσο για το μέγα ισημερινό, ίσως αυτό της πρώτης φωτογραφίας σου,158 χιλιοστά του μέτρου. Αν δεν με πιστεύετε μεγενθίνετε πάνω στις φωτογραφίες των κειμένων και θα τα διαβάσετε με τα ίδια σας τα μάτια. ΥΓ. Αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις στην εργασία σου μπορώ να σου τα στείλω με e mail με μεγαλύτερο αρχείο. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Συγχαρητήρια κι από μένα φίλε KOTS τόσο για την πτυχιακή σου και για το πτυχίο σου, όσο και για την καταπληκτική ανάρτησή σου εδώ που μοιράζεσαι αυτές τις απίθανες φωτογραφίες! Γιάννη, για άλλη μια φορά, μας εκπλήσσεις ευχάριστα με τη συνεισφορά σου!! Την καλημέρα μου & καλές επιτυχίες!!! Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ειδικά εσένα Γιάννη για τη προσφορά σου! Δυστυχώς δε βλέπω να το έχουν πάρει θερμά το θέμα αυτό οι υπόλοιποι φίλοι του forum. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ειδικά εσένα Γιάννη για τη προσφορά σου! Δυστυχώς δε βλέπω να το έχουν πάρει θερμά το θέμα αυτό οι υπόλοιποι φίλοι του forum. Αυτό φίλε μου εσένα δεν πρέπει με τίποτα να σε πτοεί. Συνέχισε ακάθεκτος. Στην ζωή σου να κάνεις με πάθος αυτό που σου αρέσει και που σού λέει κάτι τι. Κάποια στιγμή κάποιος ή κάποιοι κατάπληκτοι θα το δουν, και με ανοιχτό το στόμα θα σε κοιτάξουν λες και σε βλέπουν για πρώτη φορά. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2013 Κατ’ αρχήν είχες μεγάλη έμπνευση, για να διαλέξεις τόσο υπέροχο θέμα για την πτυχιακή σου! Με συγκίνησες όμως απίστευτα πολύ με την ολοζώντανη, βιωματική, συγκλονιστική περιγραφή σου! Τόσο παραστατική σε εικόνες και αποκαλυπτική σε συναισθήματα... Άσε που εκείνο το Το ισχυρότερο συναίσθημα ήρθε όταν σιγά σιγά ανέβηκα τη μαρμάρινη σκάλα η οποία με οδήγησε στο τέλος, σε ένα μικρό πλάτωμα όπου εκεί το θέαμα ήταν ακόμα πιο υπέροχο. Η μικρή εκείνη ξύλινη στριφογυριστή σκάλα που οδηγεί στο τηλεσκόπιο.μου ανακάλεσε τα δικά μου συναισθήματα, κάθε φορά που ανεβαίνω την στριφογυριστή σκάλα ενός φάρου! Αυτήν τη σκάλα "κοχλία", που σε οδηγεί στα άπατα πηγάδια, στην κορυφή της απόλυτης Ελευθερίας: Θάλασσα - ουρανός!!! (Για να γελάσεις λοιπόν θα σου πω, ότι τις σκάλες των φάρων τις ανεβαίνω με δύο τρόπους: ή αργά, βασανιστικά, για να μεγαλώσω σε διάρκεια το χρόνο ώστε η χαρά της αποκαλυπτικής θέας που με περιμένει στην κορυφή να είναι πολλαπλάσια, ή λαίμαργα καταβροχθίζω τα σκαλιά, ώστε την κομμένη ανάσα να επαναφέρει ο ξαφνικός, φρέσκος αέρας στο πρόσωπο!)Μακάρι να αναρτήσεις και την πτυχιακή σου εδώ, να την "γευτούμε" όλοι.Κουκλιά τα εσωτερικά των θόλων με τα τηλεσκόπια, στις φωτογραφίες που ανέβασες!Κάλλος αποπνέουν τα κτίρια! Ποιο να διαλέξεις και ποιο να αφήσεις; Μ’ αρέσουν ΟΛΑ!!! Σε παλαιότερη ανάρτηση στο Σύμπαν της Τέχνης είχε αναφερθεί και το ΑστεροσκοπείοΑθηνών στο λόφο των Νυμφών:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12092&postdays=0&postorder=asc&start=10635 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Maniot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2013 Καλημερα,κατ αρχη ευχομαι καλη επιτυχια. Αν θελεις θετω στη διαθεση σου τον σεληνιακο χαρτη του J. F. J Schmidt (ο οποιος καθιερωθηκε στην αστρονομικη κοινοτητα ως Schmidt of Athens), καθως και το συνοδευτικο τομο των σεληνιακων παρατηρησεων του απο το Αστεροσκοπειο Αθηνων. Ο τομος ειναι εξαιρετικα σπανιος και εκδοθηκε απο το Γερμανικο Γενικο Επιτελειο Στρατου το 1878. Ο Schmidt αναθεωρησε/ολοκληρωσε επισης τον σεληνιακο χαρτη του Lohrmann τον οποιο εξεδωσε σε 25 φυλλα. Και αυτος στη διαθεση σου. Η παρατηρησεις αλλα και η ερμηνεια απο τον Schmidt του κρατηρα Linne αν και αμφισβητησιμες εδωσαν μεγαλη ωθηση στην μελετη της Σεληνης ενω αποτελεσαν αφετηρια μελετων μεχρι και τη δεκαετια του 1950 (TLPs αλλιως Transient Lunar Phenomena).Ακομα, μεγαλυτερο ενδιαφερον παρουσιαζει το ιστορικο διοπτρικο των 158 χιλιοστων δωρεα του Σινα, το οποιο χρησιμοποιησε ο Schmidt. Ειναι κατασκευης G. Ploessl ( ο γνωστος απο τα ομωνυμα προσοφθαλμια), αποχρωματικο διαλυτικου τυπου (δηλαδη το χρωματικο και σφαιρικο σφαλμα του διπλου αντικειμενικου εκμηδενιζοταν απο ενα τριπλο συστημα φακων μικροτερης διαμετρου του αντικειμενικου, στο τελευταιο 1/3 του σωληνα, μια ανακαλυψη του Peter Barlow ευρυτερα γνωστου απο το barlow lens). Δυστυχως καποιος απο το προσωπικο του Αστεροσκοπειου αφαιρεσε πριν χρονια το συστημα Ploessl και εκτοτε το μοναδικο σωζωμενο δειγμα οπτικης ευφυιας και κατασκευης χαθηκε για παντα. Το τηλεσκοπιο Δωριδου, ειναι κατασκευης Gauthier (Γαλλια), και λογω ελλειψης χρηματων για την κατασκευη αναλογου θολου, εχει εστιακο λογο 12,5 (εστιακη αποσταση 5,000mm), με αποτελεσμα την παρουσια χρωματικου σφαλματος σημαντικα χειροτερου απο το κλασσικα παραδεκτο f/15. Aυτο το γεγονος δεν εμποδισε τον Ι. Φωκα στην πραγματοποιηση εξοχων παρατηρησεων του Κρονου. Κατα την εναρξη του πολεμου 1940, λυθηκε και τοποθετηθηκε σε παρακειμενο σπηλαιο για προστασια. Ενδιαφερον παρουσιαζει η Μεσημβρινη αιθουσα με το μεσημβρινο τηλεσκοπιο Gauthier και τα χρονομετρα της οπου καθοριζοταν η Ωρα Ελλαδος μεσω αστρονομικων παρατηρησεων. Νομιζω οτι θα ηταν ενδιαφερουσα με αναβιωση της διαδικασιας αυτης. Τελος, σχετικα με το μεγεθος των τηλεσκοπιων, αναφερω οτι το 1824 το μεγαλυτερο διοπτρικο του κοσμου ηταν το Dorpat (διαμετρος 228mm) και το 1847 τα διοπτρικα Pulkovo και Harvard (διαμετρος 381mm). Για την περιοδο του Schmidt στο Αστροσκοπειο Αθηνων προτεινω ανεπιφυλακτα το: Epic Moon: A History of Lunar Exploration in the Age of the TelescopeWilliam Sheehan, Thomas A. DobbinsWillmann Bell και το The Astronomical ScrapbookJoseph AshbrookSky Publishing Corporation Για το τηλεσκοπιο Ploessl:The History of the TelescopeHenry C. KingDover Publications οπου λανθασμενα το τηλεσκοπιο αναφερεται με διαμετρο 8 ιντσες. Στο ανωτερω θα βρεις και πολλες πληροφοριες για την ιστορια του τηλεσκοπιου Newall (δες φωτογραφια του στην αυλη (!!!) του ιδιοκτητη του Robert Stirling Newall, 1868 )του αστεροσκοπειου Πεντελης. Τα βιβλια υπαρχουν στην βιβλιοθηκη μου και μπορω να φωτοτυπησω τις σχετικες σελιδες. Φιλικα Δημητρης
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2013 Φίλε Maniot σ ευχαριστώ πολύ! Η φωτογραφία του Newall με έχει απογειώσει! Τι εκπληκτικό... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2013 Πραγματικά μπράβο! Εκπληκτικό θέμα πτυχιακής εργασίας και ξεφεύγει από τα συνήθη στρατευμένα θέματα των τεχνολογικών και θετικών επιστημών (καλή ώρα όπως το δικό μου).Αν θελήσεις πληροφορίες για το αστεροσκοπείο του Σκίνακα εδώ στην Κρήτη ίσως μπορώ να βοηθήσω "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Maniot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Φίλε Maniot σ ευχαριστώ πολύ! Η φωτογραφία του Newall με έχει απογειώσει! Τι εκπληκτικό... Φιλε μου παντα στη διαθεση σου. Ελπιζω στην εργασια σου να ερευνησεις:1. Την ιστορια του κληροδοτηματος Κοργιαλενειου. Απο το κληροδοτημα αυτο (αρχες 20ου αιωνα) εξοπλιστηκε το αστεροσκοπειο του Κιατου το 1974-1976.2. Την ιστορια του αστεροσκοπειου Στεφανιου στην Κορινθια, που ειναι ο αστρονομικος σταθμος του Παν/μιου Θεσσαλονικης.3. Την ιστορια του σταθμου Πεντελης που ξεκινα απο τα τελη της δεκαετιας 1920.4. Tο αστεροσκοπειο Αθηνων βασιστηκε στην δομη του κτιριου του αστεροσκοπειου της Altona στα περιχωρα του Αμβουργου. Ισως αν επικοινωνησεις με το αστεροσκοπειο του Αμβουργου θα μπορεσεις να βρεις χρησιμες πληροφοριες. Στο συνδεσμο θα βρεις στοιχεια για τα οπτικα του ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ http://lzos.ru/en/index.php?option=com_content&task=view&id=130 ΦιλικαΔημητρης
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Δημήτρη η εργασία είναι έτοιμη. Δεν μπορώ να συμπεριλάβω τόσα ιστορικά αρχεία γιατί το αντικείμενό μου είναι η κατασκευή. Περί Θησείου , Πεντέλης και Αρίσταρχου είναι η εργασία. Επειδή έχει γίνει παρεξήγηση όμως, το θέμα το οποίο άνοιξα έχει να κάνει με την άποψή σας επι μιας συγκεκριμένης ερώτησης. Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το ομορφότερο αστεροσκοπείο? Παραθέστε φωτογραφικό υλικό. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Maniot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Tελεια τοτε. Καλη επιτυχια στην υποστηριξη της. Λυπαμαι για την πολυλογια μιας και δεν καταλαβα 100% απο την αρχη το θεμα! Φιλικα Δημητρης ΥΓ. Φωτογραφιες απο το Yerkes, Meudon.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2013 Όλο το θέμα είναι πολύ ωραίο. Το αστεροσκοπείο στην Πράγα στον λόφο Petrin είναι ιδιαίτερα όμορφο με ένα Zeiss refractor του 1928. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Αυτό μ’ αρέσει πάρα πολύ, λόγω της απομόνωσής του! (άσε που έτσι, ξεκομμένο στην άκρη - άκρη μου θυμίζει και φάρο...) Σκαρφαλωμένο σε ύψος 3,571 μέτρων, το αστεροσκοπείο Σφίγγα στις Ελβετικές Άλπεις είναι με διαφορά το κτίριο με την ομορφότερη θέα στην Ευρώπη. Η UNESCO έχει ανακηρύξει την περιοχή Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn το πρώτο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στην περιοχή των Άλπεων. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Το κύριο μέρος της Σφίγγας χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες, αλλά δεν είναι λίγοι και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη βεράντα του κτιρίου, για να απολαύσουν την εντυπωσιακή 360 ° θέα. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Ο αστρονομικός θόλος είναι εξοπλισμένος με ένα τηλεσκόπιο 76 εκατοστών και η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται με ασανσέρ που περνάει μέσα από το βουνό! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 το συγκεκριμένο αστεροσκοπείο χρησιμοποιήθηκε για την φωτογράφιση της Σελήνης κατά τις αποστολές Απόλλων για την προετοιμασία της προσσελήνωσης Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Maniot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Nα και το Skalnate Pleso (Σλοβακια) γνωστο απο τους ουρανιους χαρτες του ιδρυτη του Α. Becvar Atlas Coeli, Atlas Eclipticalis, Borealis, Australis. ΦιλικαΔημητρης
Maniot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Pulkovo --- Ρωσια.Flammarion Observatory-- ΓαλλιαObservatoire de la Cote d'Azur--ΓαλλιαPic du Midi--ΓαλλιαUrania observatory Αυστρια Μεσημβρινος κυκλος Αθηνα
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Πανέμορφα... Συνεχίστε!!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Να πούμε για το Αστεροσκοπείο του Πούλκοβο(Пулковская астрономическая обсерватория ), ότι είναι το μοναδικό τέτοιου μεγέθους που βρίσκεται σε γεωγραφικό πλάτος κοντά στις 60°, δηλαδή στα όρια της πολικής ζώνης! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Να προσθέσουμε στη λίστα και το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς, ένα από τα ιστορικότερα αστεροσκοπεία του κόσμου και το αρχαιότερο αγγλικό. Ιδρύθηκε το 1675 από τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Β΄. Το Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς υπέστη μία βομβιστική επίθεση το 1894(αυτή υπήρξε ίσως η πρώτη "διεθνής τρομοκρατική επίθεση" στη Βρετανία). Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2013 Σήμερα πλέον το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς δεν υφίσταται ως επιστημονικός οργανισμός ή ίδρυμα, αφού διαλύθηκε το 1998, μετά τη μεταφορά των αστρονομικών οργάνων και του επιστημονικού προσωπικού στο Αστεροσκοπείο του Σάσεξ. Τα παλαιά πλέον κτίσματα στο Γκρήνουιτς λειτουργούν ως μουσείο αστρονομικών και ναυσιπλοϊκών οργάνων, και μάλιστα όχι ως ανεξάρτητο, αλλά ως τμήμα του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 Εχω επισκεφτει και εγω διαφορα στο εξωτερικο,μιας και ειναι παντα επιδιωξη μου.Τελευταια βρεθηκα στο ισως πιο μακρυνο απο την Ελλαδα Mt John observatory,lake Tekapo,New Zealand.Και επειδη εχω αδυναμια στα αστεροσκοπια που ανοιγουν στο κοινο,αυτο με το ..καφε του ειναι οτι πρεπει για παρατηρηση νοτιου ουρανου. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
wereniki Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2013 Δείγμα την Κινέζικης επιστήμης και τεχνικής είναι το Αστεροσκοπείο του Πεκίνου, που θεωρείται το αρχαιότερο από τα νεότερα αστεροσκοπεία του κόσμου και δημιουργήθηκε το 1279 μ.χ. με διαταγή του Μεγάλου Κουμπλάι Χαν της δυναστείας Γιουάν. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα