Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να φτιάξω αυτές τις μέρες μια τροποποίηση της διανομής Sabayon Linux, η οποία να τρέχει live από δίσκο ή στικάκι USB και να έχει προεγκατεστημένα ελεύθερα αστρονομικά προγράμματα, ωστε άμα κάποιος θέλει να τρέξει αυτα τα προγράμματα και μόνο αυτά, να bootάρει το dvd και να τα έχει έτοιμα \:D/

Θα συμπεριλάβω τα εξής:

• stellarium, cartes du ciel, celestia, xephem, kstars, octave, Qtoctave, vlc(για capture με κάμερες), κ.α

Επίσης, το xfce desktop environment, που είναι ελαφρύ και τρέχει χωρίς να τρώει μνήμη. Ακούω και άλλες προτάσεις.... :lol:

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε
Οι εργασίες είναι πυρετώδεις. Έχω στον υπολογιστή μου ένα iso που λειτουργεί στοιχειωδώς, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμη για δημοσίευση. Πρεπει να βάλω κι άλλα προγράμματα, καθώς και αστρονομικό wallpaper, artwork κλπ. Τώρα θα τελειώσω την έκδοση 0!
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, μετά από αρκετά remasters, έχω έτοιμο ένα iso, αλλά δεν ξέρω που να το ανεβάσω, γιατί είναι μεγάλο (2,1GB), και δεν έχω, τουλάχιστον ακόμη, file server όποιος θέλει, ας μου στείλει PM και θα το στείλω με συννημένο mail! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Αν δουλευες πανω σε μια διανομη live απο usb οπως το puppy linux δεν θα ηταν πιο βολικο; Εγω εχω ενα στικακι 16gb και το εχω παντα μαζι μου.

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε
Όχι. Το puppy δεν έχει έτοιμα τα αστρονομικά προγράμματα σε repos, ούτε μπορώ να κάνω make τα προγράμματα γιατί δεν έχει gcc, δεν είναι αρκετά πρακτικό. Το sabayon είναι πολύ καλό σε live session, μπαίνω στο desktop σε 20 δευτερόλεπτα από usb, έχει το εργαλείο molecule για custom isos, έχει το portage, που μπορεί να χτίσει από τον κώδικα χιλιάδες πακέτα, έχει το entropy που εγκαθιστα precompiled πακέτα πολύ γρήγορα, ακόμη και στο live session. Έχει xsistane, που σου επιτρέπει να μεταφέρεις αρχεία από live session σε live session, και, αφού έχεις τόσο μεγάλο στικάκι, το εγκαθιστάς εκεί κανονικά και έχει γνήσιο persistance. \:D/
Δημοσιεύτηκε
Εσυ ξερεις. εγω παντως εχω στο puppy μου το stellarium και παιζει αψογα :D

Δημοσιεύτηκε

Πάντως και το δικό μου είναι ωραίο.... Αν το εγκαταστήσεις κανονικά στο στικάκι βάλε cartes du ciel με τις εξής εντολές(σαν root):

[code:1]

layman --sync ALL

layman -a yporti

emerge sci-astronomy/skychart-bin

[/code:1]

Γιατί δεν μπόρεσα να το βάλω στο iso... :oops:

Αλλά παίζει μια χαρά και live:

Έχει:

• stellarium, kstars, step, vlc, libreoffice, octave, qtoctave, chromium, xephem, google earth, rawstudio, gimp, openshot video editor (για τους φωτογράφους), galaxy, skycat, indilib, xournal, xcalib (για να ρυθμίσουμε την οθόνη να είναι κόκκινη \:D/ ), irrsi, step(προσωμοιωτής φυσικής) και πολλά άλλα

:cheesy:

Όλα αυτά στο καταπληκτικό Xfce 4.10, κατά τη γνώμη το μακράν καλύτερο ελαφρύ γραφικό περιβάλλον για GNU/Linux.

Το sabayon θα βρει το περισσότερο hardware σας με το πρώρο τρέξιμο (ναι, και εκείνες τις δύστροπες Nvidia και Ati GPUs)! Kernel Linux 3.6 για i686 μηχανές (βαριόμουνα να φτιάξω και για x86-64).

Ό,τι προβλήματα υπάρχουν, ερώτηση στο φόρουμ:

http://www.sabayon.org/

Δημοσιεύτηκε
[Άντε, το ανεβάζω... Μένουν 12 ώρες :twisted: :roll:(!) ακόμα ](*,)' ](*,) ](*,) με 2Mbps σύνδεση...]
Δημοσιεύτηκε
Υπαρχει και η λυση torrent. Αλλα θα πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον ενας ενεργος χρηστης με ολο το αρχειο για να το κατεβασουμε. Δεν χρειαζεται να κανεις upload τιποτα. Απλα θα μας περιοριζει το upload σου μεχρι να μαζευτουν αρκετοι διαμοιραστες.

Δημοσιεύτηκε
Αύριο αυτό!
Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε
Η εικόνα δεν λειτουργεί. Θα το ξαναφτιάξω...
Δημοσιεύτηκε
Δεν παίζει πουθενά. Είναι άλλο λειτουργικό. Πρέπει να το κάνεις boot ή να το τρέξεις μέσα σε virtualbox/vmware workstation, etc. Αλλά ΜΗΝ το κατεβάσεις! Είναι corrupted. Φτιάχνω άλλο, και θα ανεβάσω σύντομα ένα torrent. :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Το συγκεκριμμένο δεν δουλεύει ](*,) ](*,). Χρησιμοποίησε αυτό το torrent!

http://www.adrive.com/public/AuARWF/Sabayon_Astronomy_1.iso.torrent

Με tracking από linuxtracker! :cheesy:

Για torrent client χρησιμοποιώ transmission.

michael497: Δεν θα καταφέρεις να το κάνεις να δουλέψει. Λείπει το kernel! ](*,). H νεα έκδοση δουλεύει.

Δημοσιεύτηκε
Κάνω seeding τώρα.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Επιτέλους μετά από μια εβδομάδα, κάποιος κατεβάζει το torrent! Είχα αρχίσει να ανησυχώ... 8-[

Ωστόσο, όποιος φίλος κι αν κατεβάζει, ας έχι υπομονη επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω με ταχύτητα άνω των 50Κbps, στην καλύτερη περίπτωση. Θα πάρει πολλή ώρα ](*,)'... Ας γίνουμε πολλοί, να κάνουμε seeding να κατεβαίνει πιο γρήγορα! [-o<

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης