Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνοντας για κάτι άλλο στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σ’ αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας. Δεν υποστηρίζω ότι αυτή η θεωρία είναι απαραίτητα σωστή, αλλά είναι ωραίο να ακούγονται ΚΑΙ οι διαφορετικές απόψεις σαν εφαλτήριο για σκέψεις και προβληματισμό...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Εξαιρετικό, wereniki, & να'σαι καλά που το ανάρτησες!!!

Είναι όντως για σκέψη και αναθεώρηση, θα έλεγα αντί για 'προβληματισμό', - αν και για να γίνουν κοινώς αποδεκτά αυτά & να τα εξελίξουν, θα πρέπει να περάσουν κ' πάλι από Συμπληγάδες ...

(χειρότεροι απ'τη

γραφειοκρατία τείνουν να'ναι οι επιστήμονες, κυρίως του αστρονομικού-κοσμολογικού χώρου) ...

Eδώ, όπως λέει και προς το τέλος του βίντεο, κάνουν το παγώνι λες και δίνοντας τη δέουσα δημοσιότητα σε μια τόσο τεράστια 'ανακάλυψη' που ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG-BANG, θα χάσουν τον κόσμο ή κάτι τέτοιο ... Την πιπίλα τους θα χάσουνε μόνο, νομίζω ...

Ή, αρνούνται να παραδεχτούν το 'λάθος τους'???

http://www.thunderbolts.info/wp/2012/11/26/does-science-admit-when-its-wrong/

Προσθέτω άλλον ένα σύνδεσμο για τον ίδιο τον Halton Arp που δικαιώνεται στις από το 1966 προβλέψεις του (ευτυχώς εν ζωή ο άνθρωπος για να το δει αυτό.).

http://en.wikipedia.org/wiki/Halton_Arp

Την καλημέρα μου!!

Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:

Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!!

Are you SIRIUS ..?!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Είναι όντως για σκέψη και αναθεώρηση, θα έλεγα αντί για 'προβληματισμό', - αν και για να γίνουν κοινώς αποδεκτά αυτά & να τα εξελίξουν, θα πρέπει να περάσουν κ' πάλι από Συμπληγάδες ...

(χειρότεροι απ'τη

γραφειοκρατία τείνουν να'ναι οι επιστήμονες, κυρίως του αστρονομικού-κοσμολογικού χώρου) ...

Eδώ, όπως λέει και προς το τέλος του βίντεο, κάνουν το παγώνι λες και δίνοντας τη δέουσα δημοσιότητα σε μια τόσο τεράστια 'ανακάλυψη' που ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG-BANG, θα χάσουν τον κόσμο ή κάτι τέτοιο ... Την πιπίλα τους θα χάσουνε μόνο, νομίζω ...

Ή, αρνούνται να παραδεχτούν το 'λάθος τους'???

http://www.thunderbolts.info/wp/2012/11/26/does-science-admit-when-its-wrong/

Καλησπέρα Στέλλα,

αν και δεν είδα όλο το βίντεο θέλω να διαφωνίσω λίγο μαζί σου, καλοπροαίρετα.

Δεν είναι πολύ ωραίο αυτό που γράφεις για τη γραφειοκρατεία και τις συμπληγάδες.Σίγουρα υπάρχουν και πολύ κλειστόμυαλοι επιστήμονες αλλά για να γίνει κάτι αποδεκτό πρέπει να περάσει από συμπληγάδες. Οι θεωρίες όλες που επικρατούν, έχουν επικρατήσει επειδή υπάρχουν πολλά στοιχεία που τις επιβεβαιώνουν και πολλές φορές ολόκληρα μαθηματικά μοντέλα από πίσω τους. Αν γίνει μια μικρή παρατήρηση που δείχνει ότι τα μοντέλα είναι λάθος, αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρίφθηκαν τα πάντα, ότι όλοι οι προηγούμενοι επιστήμονες έκαναν λάθος κλπ . Επίσης δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν ενδιαφέρονται να το εξελίξουν. Λογικό είναι ο καθείς να υποστηρίζει το δικό του μοντέλο με τα όπλα που έχει και να προσπαθεί να καταρρίψει τα άλλα.

Απλά θέλω να πω ότι (και δεν ξέρω αν το εκφράζω σωστά) οι θεωρίες αυτές δεν είναι απλά μια ιδέα ή ένα σπίτι από τουβλάκια για να καταρρέουν έτσι απλά. Δεν μπορείς να πεις" έγινε ένα αριθμητικό λάθος στην τάδε σελίδα οπότε όλο αυτό το μαθηματικό μοντέλο καταρρέει" όυτε μπορείς να πεις ότι όλη η θεωρία της σχετικότητας είναι λάθος. Τόσα πράγματα επιβεβαιώνουν την θεωρία της σχετικότητας, αν 1 δεν την επιβεβαιώνει αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έγινε κάποιο λάθος στις παρατηρήσεις/πειράματα, υπάρχει περίπτωση να βελτιώνεται το προϋπάρχον μοντέλο, η θεωρία να ισχύει μόνο σε κάποιες περιπτώσεις κλπ

Ακόμα δε θεωρώ ότι μας κρύβει κανείς κάτι, αυτοί που επιλέγουν το τι ειδήσεις θα προβάλλουν είναι οι δημοσιογράφοι που ό,τι είδηση θέλουν τη συνοδεύουν με τίτλους του στυλ "καταρρίφθηκε η τάδε θεωρία". Κανείς δεν καταρρίφθηκε ακόμα. Απλά κάτι δεν πάει καλά με κάποιες μετρήσεις και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και άξιο προβληματισμού. Σε όλα τα βιβλία λέει ότι το Big bang είναι η επικρατέστερη θεωρία και θα είναι θεωρία όσο δεν έχει αποδειχθεί και επικρατέστερη όσο δεν έχει βγει κάτι καλύτερο που να εξηγεί τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Άσε που το να βγάζουμε θεωρίες δεν είναι πολύ δύσκολο, το να τις υποστηρίζουμε είναι δύσκολο. Για παράδειγμα διάβασα κάποτε για διάφορες κοσμολογικές θεωρίες με φούσκες και μπαλόνια και άλλες ωραίες ιδέες που προέρχονται από την Ανατολή πολύ προ χριστού. Το ότι δεν έγιναν αποδεκτές ή δεν εξελίχθηκαν για πολλά χρόνια δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι από τότε μέχρι πριν 100χρόνια ήταν κλειστόμυαλοι και χαζοί, ούτε ότι απέφευγαν να τις δημοσιεύσουν επειδή είχαν κάποιο συμφέρον, αλλά ότι δεν υπήρχαν τα κατάλληλα φυσικομαθηματικά από πίσω να τις επιβεβαιώσουν.

Αυτά, πες μου αν θες τι νομίζεις.

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με τη θεωρία του Arp, δεν μπορούμε να πούμε σε καμιά περίπτωση πως επιβεβαιώνεται από την τελευταία μελέτη που βρήκε τη μεγάλη δομή από κβάζαρς.

Η θεωρία του Arp υποστηρίζει ότι τα κβάζαρς είναι αντικείμενα που εκτινάσσονται από κοντινούς γαλαξίες και είχε διατυπωθεί αρκετά πριν τα ισχυρά τηλεσκόπια που έχουμε σήμερα. Με το Hubble ιδίως, έγινε σαφές ότι τα κβάζαρς εδράζονται όντως σε πολύ μακρινούς γαλαξίες και δεν πρόκειται για κοντινά αντικείμενα.

Περισσοτερες λεπτομερειες, εδω ...

http://mnras.oxfordjournals.org/content/early/2013/01/07/mnras.sts497.full.

Σχετικά με αυτή τη δημοσίευση τα αποτελέσματά της είναι όντως συναρπαστικά αναμένουμε επιβεβαίωση και άπο άλλες ομάδες, ενώ πλέον πρέπει να δούμε τί συμβαίνει με την υπόθεση της ομοιογένειας του σύμπαντος σε μεγάλες κλίμακες. Φυσικά οποιαδήποτε εξήγηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις οι οποίες μας έχουν επιτρέψει να προσδιορίσουμε τις λεπτομέρειες της διαστολής του σύμπαντος (κοσμική ακτινοβολία υποβάθρο και ανομοιογένειες, βαρυονικές ακουστικές ταλαντώσεις, δομή σε μεγάλη κλίμακα).

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα κι από μένα Ουρανία!

Ωραίες οι επισημάνσεις σου, αλλά θίγεις και κάποια θέματα που όχι μόνον δεν είπα αλλά ούτε και είχα κατά νου, ούτε κατά διάνοια, όταν έγραψα παραπάνω.

Και μάλλον δεν έχεις καν δει το άρθρο του οποίου το λινκ παρέθεσα, και το λέω γιατί διαβάζοντας την απάντησή σου με εκπλήσσουν κάποια απ' όσα αναφέρεσαι τα οποία δεν έχω καν θίξει.

Προφανώς θίγω ένα γενικότερο κλίμα κι όχι άτομα προσωπικά.

Βεβαίως και στον επιστημονικό χώρο θέλει χρόνο μέχρι να βρεθούν αποδείξεις (υπέρ ή κατά του οποιουδήποτε θέματος).

Αυτό που θίγω είναι μια ευρύτερη "δυσκινησία", θα την έλεγα, εξ ου και την παραλληλίζω με "γραφειοκρατία".

Το ότι το BIG-BANG είναι μόνο μια θεωρία, εγώ το γνωρίζω.

Ότι αντιμετωπίζεται σχεδόν ως βέβαιη απ'τον χώρο, το γνωρίζω επίσης.

Το ότι πάνω σ'αυτή την θεωρία, ως επικρατέστερη που είναι -όπως κι εσύ το υπογραμμίζεις, έχει πέσει η πλειονότητα των επιστημόνων ... ΟΚ είναι πάλι, αφού απ'τη μία φαντάζομαι έλκει το επιστημονικό τους ενδιαφέρον, όσο ενδεχομένως και τις επιχορηγήσεις.

Δεν έχω ιδιαίτερη αντίδραση ή πολλές ενστάσεις ως εδώ.

Εκεί που έχω όμως τις ενστάσεις μου εξ ων και θίγω τα παραπάνω είναι στην έλλειψη αυτής της ανοιχτότητας προς οτιδήποτε άλλο προκύψει - μέσα στα επιστημονικά πλαίσια, βεβαίως, πλην όμως κι αν ακόμα αντικρούει τις κοινά αποδεκτές θεωρήσεις/θεωρίες μας.

(θέματα που θίγονται στο άρθρο που επισυνάπτω παραπάνω και που νομίζω δεν θα έχεις κοιτάξει, γιατί μάλλον αν το είχες δει εικάζω θα μίλαγες διαφορετικά).

Προσωπικά, δεν με πειράζει να έχουμε άλλη αντίληψη των ίδιων πραγμάτων.

Με θίγει όμως ως άνθρωπο, αλλά και ως επιστήμονα, όταν αυτοί που υποστηρίζουν την πιο "κοινά αποδεκτή" άποψη, ***

αντιμετωπίζουν ως "λεπρούς", ως άσχετους, και το πολύ δημοφιλές ως γραφικούς, εννίοτε και ως "εναλλακτικούς" τους άλλους με διαφορετική άποψη - απλώς και μόνον επειδή η άποψη των δεύτερων δεν συμφωνεί (έως και καταρρίπτει) την "κοινά αποδεκτή.

Και η θέση & στάση μου αυτή, προκύπτει όχι μόνον απ'την φιλοσοφική μου θεώρηση των πραγμάτων, αλλά σίγουρα (& κυρίως) κι από την επιστημονική.

*** σε όλες τις εποχές συμβαίνει αυτό - να μην θυμίσω τι γινόταν στο μεσαίωνα ...

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Heal!

Όχι δεν θεωρώ, ούτε είπα, ότι αποδεικνύεται σωστός σ' ό,τι είπε ή κάτι τέτοιο ...

Θεωρώ όμως ότι σίγουρα σε κάποιον βαθμό δικαιώνεται στην αρχική του θέση-πρόταση

Arp also noted that quasars were not evenly spread over the sky, but tended to be more commonly found in positions of small angular separation from certain galaxies. This being the case, they might be in some way related to the galaxies. Arp's hypothesis is that quasars are local objects ejected from the core of active galactic nuclei (AGN). Nearby galaxies with both strong radio emission and peculiar morphologies, particularly M87 and Centaurus A, appeared to support Arp's hypothesis.[4]

In his books, Arp has provided his reasons for believing that the Big Bang theory itself is wrong, citing his research into quasi-stellar objects (QSOs). Instead, Arp supports the redshift quantization theory as an explanation of the redshifts of galaxies.[5]

Τώρα όσον αφορά την τελυταία σου παράγραφο

Σχετικά με αυτή τη δημοσίευση τα αποτελέσματά της είναι όντως συναρπαστικά αναμένουμε επιβεβαίωση και άπο άλλες ομάδες, ενώ πλέον πρέπει να δούμε τί συμβαίνει με την υπόθεση της ομοιογένειας του σύμπαντος σε μεγάλες κλίμακες. Φυσικά οποιαδήποτε εξήγηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις οι οποίες μας έχουν επιτρέψει να προσδιορίσουμε τις λεπτομέρειες της διαστολής του σύμπαντος (κοσμική ακτινοβολία υποβάθρο και ανομοιογένειες, βαρυονικές ακουστικές ταλαντώσεις, δομή σε μεγάλη κλίμακα).

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όλοι (θα ήθελα να ελπίζω) περιμένουμε εναγωνίως και τη συνέχεια! :-({|=

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Στέλλα,

Arp's hypothesis is that quasars are local objects

Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα, αν τα κβάζαρς είναι τοπικά αντικείμενα (που στην "αργκό" της αστρονομίας υποδηλώνει κοντινές αποστάσεις) τότε οποιαδήποτε κοσμολογική ερμηνεία (δηλαδή αντικείμενα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις) δεν τον αφορά. Στην μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα και ανέφερε παραπάνω ο φίλος XB70A δεν αμφισβητείται ότι τα κβάζαρς είναι μακρινά αντικείμενα, ίσα ίσα είναι και μακρινά και μια ομάδας τους καλύπτει μια πάρα πολύ εκτεταμένη περιοχή.

Τί σημαίνει αυτό για την κοσμολογία;

Προς το παρόν τηρώ στάση αναμονής :)

Δημοσιεύτηκε

Ως γεμολόγος (κλάδος της γεωλογίας με έμφαση στα κρυσταλλικά πετρώματα -συνήθως πολύτιμους λίθους-)

βλέποντας και τα βίντεο που έχουν ανεβάσει ως Thunderbolts για τους κομήτες, έχω μείνει μ'ανοιχτό στόμα απ'την ώρα που τα είδα, με τα ετερόκλητα εν τη γεννέση τους ορυκτά που έχουν συλλεχθεί απ'τις ουρές κομητών ... :?:

Τα βίντεο στα οποία αναφέρομαι είναι:

Όπως λες,

Τί σημαίνει αυτό για την κοσμολογία;

Προς το παρόν τηρώ στάση αναμονής

Έτσι, και για όλους πιστεύω!

Μακάρι η χρονιά που διανύουμε να μην είναι μόνον έτος κομητών, αλλά και θαυμαστών "ανακαλύψεων"- αποκαλύψεων για την επιστήμη, λέω εγώ!! :)

Δημοσιεύτηκε

Στέλλα,

Ίσως σε παρεξήγησα λίγο στο θέμα της καταρρεύσης με αφορμή αυτο που έγραψες <> και προσπάθησα να πω ότι αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό για να συνταραχθει τελοσπαντων μια θεωρία.

Σίγουρα αν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις παραπάνω θα συμβαίνει περισσότερο στην κοσμολογία απότι σε άλλες επιστήμες διότι στην κοσμολογία ακόμα και οι επικρατέστερες θεωρίες μπάζουν από πολλά σημεία. Οπότε μπορεί ο κάθενας να έχει τη δική του "άποψη" αλλά αυτό όσο ξεφεύγουμε από αποδείξεις και θεωρίες και πάμε σε εικασίες. Που τότε είναι σαν να σου λέω εγώ ότι το σύμπαν έχει σχήμα παντελονιού χωρίς αποδείξεις. Δεν πρέπει να με πάρεις με τις πέτρες; Δεν θα το συνεχίσω πολύ όμως διότι αν αυτό μόνον σχολίασες εξ αρχής και παρεξήγησα, αυτό δεν γνωρίσω κατά πόσο συμβαίνει και αυτό που σου έγραψα μόλις είναι απλά άποψη. Ας μας πει ο Heal αν υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι ακόμα και αν βγω να πω ότι το σύμπαν έχει σχήμα παντελονιού θα βγει κάποιος να πει ότι κατέρριψα θεωρίες και αν βρεθεί έστω και ένα πράγμα που να το επιβεβαιώνει θα πέσει πολύς κόσμος από πάνω μου ενώ δεν θα έπρεπε καν να ασχολούνται μαζί μου.

Το άρθρο το διάβασα βιαστικά και δεν το σχολίασα γιατί συμφωνώ εν μέρη με κάποια πράγματα που λέει και τώρα που εξηγείς τι εννοείς με το θέμα της γραφειοκρατείας συμφωνώ εν μέρη και με σένα αλλά στο πρώτο σου ποστ αυτά που γράφεις είναι αδικαιολόγητα επιθετικά προς την επιστημονική κοινότητα ειδικά αν δεν έχεις επιχειρήματα για το αν όντως το συγκεκριμένο γεγονός είναι άξιο προσοχής (ούτε εγώ έχω, ο heal μας τα γράφει ωραία παραπάνω).

Φιλικά

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Ουρανία

& χαίρομαι που βρισκόμαστε να συνεννοούμαστε, πόσο μάλλον σε μεγάλο βαθμό να συμφωνούμε!

Έχεις δίκιο ότι ίσως ήταν εύκολα παρεξηγήσιμος ο τρόπος που έγραψα στην αρχή.

Τώρα γι' αυτό που λες

Εγώ προσωπικά νομίζω ότι ακόμα και αν βγω να πω ότι το σύμπαν έχει σχήμα παντελονιού θα βγει κάποιος να πει ότι κατέρριψα θεωρίες και αν βρεθεί έστω και ένα πράγμα που να το επιβεβαιώνει θα πέσει πολύς κόσμος από πάνω μου ενώ δεν θα έπρεπε καν να ασχολούνται μαζί μου.

χαχαχαχαχα

Και μάλλον έτσι είναι!

Αν έχεις, δε, και τα κατάλληλα κοννέ ...

Θα'χεις καταρρίψει τα πάντα, μάλλον! =D>

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι ΚΑΙ ΕΓΩ ενθουσιωδης σε οτιδηποτε ανατρεπτικο της επικρατεστερης αποψης.

Οπως και η Στελλα !!!

Ομως,

ας περιμενουμε την επανεκτιμηση και τον ακριβεστερο υπολογισμο της μετατοπισης

του ερυθρου (redshift) για αυτην την απιστευτη ομαδα quasars (78 στο συνολο).

ΕΑΝ ΔΕΝ εχει υπολογιστει σωστα, τοτε η ομαδα βρισκεται κοντα στο Σμηνος της

Παρθενου (και οχι στα 9 δις ετη φωτος) με ενα ταπεινο μηκος 20 εκατομμυριων

ετων φωτος .... ΜΟΝΟ.

Ιn standby mode ... :-note

I''m the least significant timeline of all timelines.

Yet ... I''m the only timeline possible to me !

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχαχα

Γεια σου XB70A!

Προσωπικά, δεν τρελλαίνομαι για "ανατροπές" ... εκτός κι αν έτσι είναι! χαχαχαχαχα

Απλώς, ακόμα κι αν υπάρξουν -με δεδομένα την εγκυρότητα της κατάστασης-

τις θεωρώ μ' ενθουσιασμό καλοδεχούμενες! Όπως και κάθε πρόοδο κι εξέλιξη!

Τώρα, ... 78, εΕΕ;;;;;;;

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ!!!

και ναι όντως το λένε να είναι 25 W of Virgo cluster

Eπικαλύπτει τους γαλαξίες Μ95, Μ96, Μ105

Δημοσιεύτηκε
Φυσικά και οι θεωρίες περί την δημιουργία του σύμπαντος "μπάζουν" από πολλά σημεία καθώς δεν μπορούμε να δούμε τι γινόταν τότε. Η θεωρία του big bang έχει μερικά κενά αλλά είναι η επικρατέστερη και μόνη θεωρία που να συνυπάρχει με τους γνωστούς φυσικούς νόμους της νευτώνειας και κβαντικής φυσικής. Είναι αρκετά φυσικό (για εμένα τουλάχιστον) να ανησυχεί η επιστημονική κοινότητα όταν ανακαλύπτει πράγματα που διαταράσσουν την θεωρία διότι δεν υπάρχει εναλλακτική. \:D/ :-note :-#
GeorgeXiro
Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ στην ομάδα των ...ανατρεπτικών, παρακαλώ!

Ομολογώ, πως μ’ αρέσει η σιγουριά και η ασφάλεια( ; ) μιας αποδεδειγμένης θεωρίας, με γαληνεύει να υπάρχουν επιστημονικές, λογικές απαντήσεις σε ερωτήματα (πώς; πού; πότε; γιατί; ) και να νιώθω καλυμμένη, ταχτοποιημένη την ανάγκη μου, να ξέρω ποια είναι η αρχή( ; ) των πάντων, η πρώτη...σπίθα ή έκρηξη.

Όμως πιο πολύ με γοητεύει αυτός ο "δαίμονας" που υπάρχει έμφυτος( ; ) στον ανθρώπινο νου, εκεί που πάει να ησυχάσει, να ξεπηδά η αμφιβολία, το "λες;...", "και αν δεν...;", "..ή μήπως όχι;..."! Κι εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που υπάρχει.

Γι’ αυτό, πρώτα προβληματισμός Στέλλα και μετά, πολύ - πολύ μετά, η αναθεώρηση. Αναθεώρηση μόνο μέσα από αποδείξεις. Μόνο έτσι καταρρίπτονται οι επικρατούσες θεωρίες.

Επιμένω όμως, να βρίσκω εξαιρετικό το στάδιο που προηγείται των αναθεωρήσεων και των αλλαγών γενικότερα! Όλες οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι ζυμώσεις, τα ερωτηματικά, οι ανησυχίες, οι άκρως απαραίτητες διαφωνίες, οι παλιές και νέες γνώσεις και θεωρίες, όλα μα όλα νομίζω, είναι απαραίτητα συστατικά του "κομπόστ', για να προκύψει κάτι νέο και αληθινό, που θα είναι και το επόμενο βήμα. Μέχρι να προκύψει ένας νέος προβληματισμός και πάμε πάλι... Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος της ανάρτησης: σκέψη και προβληματισμός! Και βέβαια, όπως λες στην υπογραφή σου Στέλλα, με ανοιχτό μυαλό, καρδιά, και αυτιά θα προσθέσω εγώ.

ΥΓ: Σημασία έχει πως, ούτως ή άλλως, είμαστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη. Κι αυτό από μόνο του είναι συμπαντικό και ...οΝΕιΡικΟ! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τοποθετείσαι όμορφα wereniki & χαίρομαι που μοιάζουνε οι θέσεις πολλών από μας!!

Ναι, και τ'αυτιά ανοιχτά ν' αφουγκραζόμαστε!!!

Αναθεωρήσεις, wereniki, και προβληματισμός-συλλογισμός οπωσδήποτε!

ανακυκλώνονται αυτά, το ένα φέρνει τ' άλλο και δεν μπορεί κανείς να επαναπαύεται - όσο ζούμε, κινούμαστε, εξελισσόμαστε, ανανεωνόμαστε & αναθεωρούμε - κι αυτό είναι προς τιμήν του ανθρώπου, γιατί βλέπεις η "αναθεώρηση" εμπεριέχει και κάποια ταπεινότητα, στοιχείο άκρως απαραίτητο, κυρίως σε ό,τι μας ξεπερνάει όπως Σύμπαν-Φύση!

Την καλησπέρα μου!!

Δημοσιεύτηκε
Και σαν να μην φτάνει που είμαστε αστράνθρωποι φτιαγμένοι από αστρόσκονη, βλέπουμε και τις αστρογραμμές που ενώνουμε τ' αστέρια, παρόλο που δεν τις βλέπουν οι φωτογραφικές μηχανές!

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης