Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Στην θεώρια έχω μείνει πάρα πολυ καιρό γιατί λόγω οικονομικών δεν μπόρεσα να αγοράσω τηλεσκόπιο.

Ηθέλα να που πεί κάποιος σχετικά με αυτό το μικρό επιτραπέζιο εάν αξίζει τα χρηματά του.

Και αν θα μπορούσα να μάθω πολλά δουλεύοντας με αυτό και ας ελπίσουμε στο μέλλον τα οικονομικά να πάνε καλύτερα.

Ευχαριστω!

We Are All Made of Stars...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Γνώμη μου είναι πως αξίζει τα λεφτά του! Στα ίδια λεφτά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα από κυάλια ή κάποιο βιβλίο. Μπορείς να το πάρεις χωρίς να έχεις πολλές απαιτήσεις να το βάζεις σε ένα τραπέζι έξω και να μάθεις όλους τους αστερισμούς, να δεις χρώματα από αστέρια, διπλά και τριπλά συστήματα, αστρικά σμήνη, τα βασικά deep sky και πλανήτες. Και φυσικά την σελήνη! Να ψάχνεις στο ίντερνετ για πληροφορίες, να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα για να μάθεις απ' έξω και ανακατωτά τον ουρανό. Νομίζω ότι αν έχεις όρεξη μπορείς να κάνεις αρκετά με αυτό το μωρό τηλεσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε

εχο παρει 2 βιβλιά "the backyard astronomers guide" και το "The universe and beyond".

Θα το πάρω αν είναι έτσι. Απο προγράμματα δεν ξερω σχεδον τιποτα. Εχείς καποιο να μου προτείνεις ?

για ουρανογραφια ι οτιδηποτε αλλο ?

Δημοσιεύτηκε

οοο θενκς.

Να σου πω. επειδη ασχολουμε με φωτογραφία μπορεις να καταλαβεις αμα στο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο μπορω να εφαρμοσω DSRL ? Ξερω είναι δυσκολη η αστροφωτογραφια αλλα θα το παλεψω.

Δεν ξερω απο που να ξεκινησω....χανομαι.

Δημοσιεύτηκε
Μπορεις, αλλα εχει εστιαστη 1.25" οποτε θα σου κοβει πεδιο. Θα λειτουργει παντως σαν ενα φακο f3.95 300mm. Θα πρεπει να αγορασεις εναν ανταπτορα t-ring και ενα Νosepiece 1,25 για αν το προσαρμοσεις. Σαν κοστος αυτα τα δυο θα σου βγουνε οσο το τηλεσκοπιο σχεδον :mrgreen:

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε
Μπορεις να κανεις μικρες εκθεσεις γυρο στα 15 δευτ.μετα θα εχεις προβλημα εστιασης λογο περιφορας της Γης.Το προβλημα ειναι οτι το τηλεσκοπιο δεν εχει σπειρωμα για T-RING.Δεν γνωριζω αν αυτο μπορει να διορθοθει :-k

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε

Με τον εξοπλισμό που έχεις ήδη μπορείς να βγάζεις πάντως ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ευρέους πεδίου αστερισμούς και star trails.

Για μεγάλες εκθέσεις με το τηλεσκόπιο όπως σου γραψαν έχεις πρόβλημα επειδή κινούμαστε -μπορείς να βγάλεις δηλαδή βασικά τον δια και το φεγγάρι όχι deep sky.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης