Jump to content

MEADE Lightbridge Vs Sky-Watcher Skyliner Truss-Dobs


KGP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω εκ νέου όλο το forum μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από αυτό... είχα πέσει σε μαύρη τρύπα από αυτές που πληθωριστικά αυξάνουν στην εποχή μας :lol:

 

Για να μην μακρυγορώ, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ερώτημα του τίτλου, προσανατολίζομαι στην αγορά ενός 8" ή 10" truss - dob και έχω καταλήξει στα προσφερόμενα μοντέλα αυτού του τύπου από τις δύο εν λόγω εταιρείες. Το μόνο που διακρίνω ως πλεονέκτημα στο Sky-Watcher, είναι το ότι παρουσιάζει έναν μεγαλύτερο βαθμό ευκολίας στην ανάπτυξη του, λόγω του ότι δεν "σπαει" σε δύο κομμάτια αλλά είναι πτυσσόμενο, πράγμα που απ΄όσο καταλαβάινω διευκολύνει το στήσιμο του από ένα άτομο. Από την άλλη, το Meade ακριβως λόγω του ότι αποσυναρμολογέιται σε περισσότερα μέρη, φαντάζομαι ότι θα έχει πιο compact μέγεθος κατά τη μεταφορά, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να το στήσω στα χωράφια μόνος μου.

 

Για απόδοση στα οπτικά και κατασκευαστική αρτιότητα, απ΄οσο διαβάζω σε διάφορα reviews ισάξια είναι μάλλον, αλλά θα ήταν πολύτιμη η εδική σας άποψη επί του θέματος.

 

Χρήση λίγο απ΄όλα, πλανητική όχι και τόσο, δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, χωρίς να αποκλείεται βέβαια. Εμπειρία έχω κάποια βασική και γενική από ένα Celestron NexStar 6SE στο οποίο δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση πλέον.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή έψαχνα σχεδόν το ίδιο θέμα λίγο παλαιότερα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14650&highlight= , έχω μόνο μία συμβουλή να σου δώσω .

Δες και τις δύο σχεδιάσεις από κοντά . Ευκολο για το SW , δύσκολο για το MEADE αλλά προσπάθησε σε κάποια εξόρμηση να τα δείς και τα δύο για να έχεις σφαιρική άποψη . Κατα τα άλλα ότι σε βολέψει και σου κάτσει καλλίτερα .

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης