cfi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2013 καλησπέραΈχω διαβάσει κάποια από τα διαφωτιστικά σας άρθρα για τον όμορφο κόσμο της παρατηρισιακης αστρονομίας.θα ήθελα να ασχοληθώ κάπως ποιο ενεργα.Ομως ούτε ο χρόνος και ούτε φυσικά το απαγορευτικό κόστος αγοράς ενός συστήματος αξιώσεων(αφού αργά η γρήγορα όλοι καταλήγουν στην αστροφοτογραφηση) κατέληξα προς το παρόν στην δοκιμή ενός συστήματος Rent-scope όπως το παρακάτω http://www.arnierosner.com/rent-a-scope/index.htmlΒέβαια πέρα από τα πλεονεκτήματα υπάρχουν και τα μειονεκτήματα όπως ο άκρατος αυτοματισμός αλλά και η μη επαφή με το πραγματικό τηλεσκόπιο (φυσικά θα προσπαθήσω να διαβάσω αλλά και ίσως να αγοράσω ένα μικρό τηλεσκόπιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς)για αυτό λοιπόν θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος από εσάς είχε στο ξεκίνημα του ένα τέτοιο δίλημμα αλλά και εάν κάποιος χρησιμοποιεί υπηρεσίες τέτοιου τύπου
Adomingo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2013 Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά ακούω για την παραπάνω υπηρεσία. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το ότι υπάρχει...αλλά η άποψη μου είναι εντελώς αρνητική(τουλάχιστον για το ξεκίνημα!). Δεν είναι μόνο ο αυτοματισμός...Είναι ότι δεν υπάρχει καμία επαφή. Χάνεις όλες αυτές τις στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό, που είναι πραγματικά βιώματα! Ακόμη και κάποιος που κάνει αστροφωτογραφία από απόσταση, μου φαίνεται απίστευτο να μην έχει την ανάγκη ή επιθυμία να... μαγεύεται κάθε φορά απ' τον ουρανό, και να έρθει "κοντά" του μέσω του εξοπλισμού του. Επίσης διαφωνώ με το "αργά ή γρήγορα όλοι καταλήγουν στην αστροφωτογράφηση". Η αστροφωτογράφιση είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρον τομέας της ερασιτεχνικής αστρονομίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος, κι ούτε ταιριάζει σε όλους! Δεν ξέρω αν έχεις κάνει καμία παρατήρηση, αλλά νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να την απορρίπτεις έτσι απλά. Για μένα... αν θεωρείς πως δεν έχεις το χρόνο και τα λεφτά πιστεύω πως πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα. Δηλαδή για το αν θέλεις να ασχοληθείς! Γιατί αν σου αρέσει πραγματικά ο έναστρος ουρανός κι αυτά που προσφέρει... θα προσαρμόσεις τους χρονικούς παράγοντες αλλά και θα κάνεις το αντίστοιχο οικονομικό "κουμάντο" για να αποκτήσεις σιγά σιγά τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι! Φιλικά, Τασος.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2013 αφού αργά η γρήγορα όλοι καταλήγουν στην αστροφωτογράφηση Όχι φίλε μας, κάνεις μέγα σφάλμα αν νομίζεις κάτι τέτοιο. Δεν τσουβαλιαζόμαστε όλοι στο ίδιο τρυπάκι...οπτική παρατήρηση και ξερό ψωμί εγώ θα σου δηλώσω! Δεν αλλάζω τα ζωντανά πανάρχαια φωτόνια που φθάνουν απευθείας στο μάτι μου για καμία αστροφωτογραφία με τα χιλιάδες τσουμπλέκια εξοπλισμού. Άποψή μου, φυσικά. Εξάλλου, αν θέλω να θαυμάσω καλές αστροφωτογραφίες υπάρχουν πολλοί, σεβαστοί και φοβεροί αστροφωτογράφοι στην Ελλάδα και στην κοινότητά μας, καλά να είναι οι άνθρωποι και να μας εκπλήσσουν πάντοτε εύχομαι. Έχουν τον αμέριστο θαυμασμό μου για τις τέλειες εικόνες που βλέπουμε εξαιτίας τους. Δεν αποτελεί πανάκεια ότι όλοι θα στραφούμε εκεί όμως... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2013 Είναι ενδιαφέρουσα υπηρεσία αλλά δεν αντικαθιστά τη "ζωντανή" παρατήρηση. Ούτε κι εγώ πιστεύω ότι καταλήγουν όλοι στην αστροφωτογράφηση. Εδώ και χρόνια κάνω και τα δύο και μάλιστα πρώτιστα θεωρώ τον εαυτό μου παρατηρητή και όχι φωτογράφο. Η εικόνα στο προσοφθάλμιο είναι αναντικατάστατη. Προσπάθησε να παρευρεθείς σε κάποια συνάντηση, δες από κοντά τηλεσκόπια και εξοπλισμό για να πάρεις μια ιδέα τι μπορεί να σε ενδιαφέρει περισσότερο. Πρίν από οτιδήποτε άλλο, διάβασε για τα αντικείμενα που θέλεις να παρατηρήσεις.Καλό ξεκίνημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα