Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Νατο το καινουριο παιχνιδακι μου :D

Εδω το βλεπετε με το Equinox80ED και το SC6 λιγο μετα που την πηρα.

Υστερα απο 5 χρονια αστροφωτογραφιας με την CG5 ειπα να περασω σε κατι πιο στιβαρο.

Mymount.jpg

Την ειχα δει πριν μερικους μηνες απο κοντα και μου ειχε κανει αριστη εχτυπωση.

Μεχρι στιγμης..δεν μπορω να πω παρα πολλα διοτι την εχω μολις βγαλει απο το κουτι, οποτε θα περιοριστω σε λιγα πραγματα ,πρωτες εντυπωσεις.

Α) Ειναι λιγο πιο ελαφρια απο την ΝEQ6 οχι 26% οπως λενε απλα ελαχιστα πιο ελαφρια.Πανω κατω κανενα κιλο.

Β)Η βαση πανω στην οποια καθεται η κεφαλη ειναι πραγαματικα καλοσχεδιασμενη.Το εξτρα πλατος εχω την εντυπωση,τουλαχιστον, οπτικα, οτι την κανει πιο ακαμπτη.

Γ)Το τριποδο ειναι λιγο μικρο.Γυρω στα 6-7 εκατοστα πιο κοντο απο το κανονικο της EQ6.Η διαμετρος παραμενει 2 ιντσες. (λιγο το κακο).

Δ)Ειναι πραγματικα αθορυβη.Ο,τι ακουσετε στα βιντεο του youtube κοψτε αλλο πενηντα τοις εκατο.

Ε)Με 10 κιλα επανω η ταλαντωση υστερα απο ενα ελαφρυ χτυπηματακι στο τηλεσκοπιο εξαφανιζεται σε κατω απο 1 δευτερολεπτο.

ΣΤ)Το φις του ρευματος ειναι βιδωτο τελικα. Ειναι πολυ περιεργος τυπος και η Auriga δεν εχει καν τροφοδοτικα για ρευμα...Αναγκαστηκα να κανω πατεντα στο τροφοδοτικο της CG5 με το καλωδιο που δινουν για την μπαταρια του αυτοκινητου.

Ευχομαι συντομα να τη δοκιμασω στη φωτογραφια και να σας φερω τις εντυπωσεις μου.

Μεχρι στιγμης μου εχει κανει πολυ καλη εντυπωση.

Clear Skies,

Μιχαλης

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστω παρα πολυ Νικο!

Μακαρι να φτιαξει ο καιρος να τη δοκιμασω..εδω που ειμαι (Ρωμη) οταν συννεφιαζει το κραταει για παρα πολυ...

Ενα μικρο "update"

Εκανα μια δοκιμη επιγεια για να δω τι backlash εχει και ποσο lag μου δινει στην κινηση και μπορω να πω οτι ο χρονος ανταποκρισης ηταν μηδενικος ακομα και στην μικροτερη ταχυτητα και στους δυο αξονες.

Ο αξονας RA εχει και λιγο τζογο που θελει μαζεμα (τιποτα το ιδιαιτερο).

Αλλη μια παρατηρηση που εκανα...και μου φαινεται περιεργη..δεν ξερω εαν σας εχει τυχει και εσας με την ΝΕQ6, ειναι οτι οταν εχω τους αξονες οριζοντια με το εδαφος ειναι σουπερ μαλακοι στην κινηση.

Οταν "ανεβαινουν" ..." σκληραινουν" .Δεν ξερω εαν ειναι φυσιολογικο..δεν μου εχει τυχει με την CG5 αλλα απ ' την αλλη η CG5 και οι αξονες της ηταν κατι το εξωπραγματικο ](*,) :lol:

Φιλικα Μιχαλης,

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης