Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας, είμαι νέος στο χώρο της Αστρονομίας.

Αγόρασα το βιβλίο nightwatch και θα σας ρωτούσα ποια κύαλια προτείνετε

για αγορά για πρώτη παρατήρηση και από πού ? Και τιμές εννοείται.

Επίσης έναν χάρτη του ουρανού που να με κατευθείνει που να κοιτάω που μπορώ να βρώ.

Επίσης με τα κυάλια τι θα μπορώ να παρατηρώ ?

Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Δημοσιεύτηκε

Εγω παντως ξεκινησα με τηλεσκοπιο αμεσως και οχι κυαλια αν και θα ηθελα να εχω λογο και ευκολιας.

Ξεκινησα με φθηνο, 80ευρω περιπου τηλεσκοπιο με τριποδο και 3 προσοφθαλμια. Αρκετα για να μου δειξουν την ανδρομεδα απο σκοτεινο ουρανο και το νεφελωμα του ωριωνα, καθως και τις ζωνες του Δια και τα δακτυλιδια του κρονου.

Τα κυαλια θα σου δειξουν αστρα, πλανητες χωρις χαρακτηριστικα, και καποια σμηνη οπως οι πλειαδες.

Αυτο ειχα..

http://www.pulsar-optical.co.uk/images/products/main/Bresser%20Skylux%20AZ-70%201%20261.jpg

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε

Κι εγω με τηλεσκοπιο ξεκινησα κατευθειαν, αλλα θεωρω πως ειναι "πιο σωστο" να ξεκινησεις με ενα ζευγαρι κυαλια. Δε πανε χαμενα σιγουρα, ακομα και αν παρεις τηλεσκοπιο. Εγω θα παρω αυτα http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=747 , τα οποια θα στα προτεινα για αρχη. Για τα συγκεκριμενα εχουν γραφτει παρα πολλα, αρνητικα και θετικα, αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλα value for money εισαγωγικα κυαλια για ουρανια και επιγεια παρατηρηση.

Οσο για τηλεσκοπιο, οποτε και αν αποφασισεις να παρεις, πρωτα θα σου λεγα να δεις απο κοντα και μετα να αποφασισεις τι ειναι αυτο που σου ταιριαζει περισσοτερο.

Keep your friends close, and your enemies closer...
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ πολύ. Τα είχα δει αυτά τα κυάλια αλλά είχα δει κάτι σχόλια του στυλ ότι η κολλά προεξέχει στους φακούς, ότι δεν έχει ευθυγράμμιση και κάτι τέτοια.

Εαν πάω την Δευτέρα στην Πανεπιστημίου θα τα βρώ ?

Δημοσιεύτηκε
Λογικα τα εχει. Εγω παντως τα ειδα στην πραξη το πρηγουμενο σκ στη τελευταια εξορμηση και μου φανηκαν μια χαρα για ~90€. Εξαρταται με τι συγκρινουμε καθε φορα. Υπαρχουν και κυαλια με 300, 500€ κοκ...που εκει προφανως και οι απαιτησεις ειναι αλλες. Δες απο κοντα, ακου και αλλες γνωμες και βαση budget καταληγεις. Προσωπικα δε ξερω καποια καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα. Αν καποιος γνωριζει ας μας πει, τουλαχιστον πριν παω και τα παρω..
Keep your friends close, and your enemies closer...
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ, και μια τελευταία (μάλλον) ερώτηση.

Οκ τους χάρτες του έχω στο nightwatch αλλά πως θα τους αποτυπώσω στον ουρανό?

Βάση λογικά δεν χρειάζονται τα κυάλια ε ?

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ, και μια τελευταία (μάλλον) ερώτηση.

Οκ τους χάρτες του έχω στο nightwatch αλλά πως θα τους αποτυπώσω στον ουρανό?

Βάση λογικά δεν χρειάζονται τα κυάλια ε ?

Γειά χαρά,

ξεφύλλισε πρώτα όλο το Nightwatch και βγες έξω το βράδυ, χωρίς κυάλια ή τηλεσκόπιο.

'Ανοιξε κάποιο χάρτη που προτείνει για την εποχή και αμέσως θα διακρίνεις τους κύριους

αστερισμούς όπως φαίνονται στο χαρτί.

Βάζοντας τα κυάλια σε καλό τρίποδο βελτιώνεται δραματικά η εικόνα.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Θα τον κάνω την άλλη Δευτέρα - Τρίτη που θα βρίσκομαι Καλαμάτα, γιατό με την φωτορύπανση που έχει η Αθήνα. δεν βλέπεις αστέρι ούτε για δείγμα.
Δημοσιεύτηκε
Επίσης έναν χάρτη του ουρανού που να με κατευθείνει που να κοιτάω που μπορώ να βρώ.

Ο καλύτερος μικρός χάρτης είναι αυτός:

http://www.bookdepository.co.uk/Sky-Telescopes-Pocket-Sky-Atlas-Roger-Sinnott/9781931559317

και είναι και ιδιαίτερα οικονομικός. Κάνει για κιάλια, μικρά και μεσαία τηλεσκόπια.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης