grbodvinik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 Καλησπέρα σας, είμαι νέος στο χώρο της Αστρονομίας.Αγόρασα το βιβλίο nightwatch και θα σας ρωτούσα ποια κύαλια προτείνετεγια αγορά για πρώτη παρατήρηση και από πού ? Και τιμές εννοείται.Επίσης έναν χάρτη του ουρανού που να με κατευθείνει που να κοιτάω που μπορώ να βρώ.Επίσης με τα κυάλια τι θα μπορώ να παρατηρώ ?Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 Εγω παντως ξεκινησα με τηλεσκοπιο αμεσως και οχι κυαλια αν και θα ηθελα να εχω λογο και ευκολιας.Ξεκινησα με φθηνο, 80ευρω περιπου τηλεσκοπιο με τριποδο και 3 προσοφθαλμια. Αρκετα για να μου δειξουν την ανδρομεδα απο σκοτεινο ουρανο και το νεφελωμα του ωριωνα, καθως και τις ζωνες του Δια και τα δακτυλιδια του κρονου.Τα κυαλια θα σου δειξουν αστρα, πλανητες χωρις χαρακτηριστικα, και καποια σμηνη οπως οι πλειαδες. Αυτο ειχα..http://www.pulsar-optical.co.uk/images/products/main/Bresser%20Skylux%20AZ-70%201%20261.jpg Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
grbodvinik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ, οπότε λες όχι για κυάλια. Στην Αθήνα που θα βρω αστρονομικό εξοπλισμό ?
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Πέρνα μια βόλτα απ΄το Πλανητάριο στη Πανεπιστημίου. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=static§ion=store3 Καλή αρχή σου εύχομαι. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Montana Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Κι εγω με τηλεσκοπιο ξεκινησα κατευθειαν, αλλα θεωρω πως ειναι "πιο σωστο" να ξεκινησεις με ενα ζευγαρι κυαλια. Δε πανε χαμενα σιγουρα, ακομα και αν παρεις τηλεσκοπιο. Εγω θα παρω αυτα http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=747 , τα οποια θα στα προτεινα για αρχη. Για τα συγκεκριμενα εχουν γραφτει παρα πολλα, αρνητικα και θετικα, αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλα value for money εισαγωγικα κυαλια για ουρανια και επιγεια παρατηρηση.Οσο για τηλεσκοπιο, οποτε και αν αποφασισεις να παρεις, πρωτα θα σου λεγα να δεις απο κοντα και μετα να αποφασισεις τι ειναι αυτο που σου ταιριαζει περισσοτερο. Keep your friends close, and your enemies closer...
grbodvinik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ. Τα είχα δει αυτά τα κυάλια αλλά είχα δει κάτι σχόλια του στυλ ότι η κολλά προεξέχει στους φακούς, ότι δεν έχει ευθυγράμμιση και κάτι τέτοια.Εαν πάω την Δευτέρα στην Πανεπιστημίου θα τα βρώ ?
Montana Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2013 Λογικα τα εχει. Εγω παντως τα ειδα στην πραξη το πρηγουμενο σκ στη τελευταια εξορμηση και μου φανηκαν μια χαρα για ~90€. Εξαρταται με τι συγκρινουμε καθε φορα. Υπαρχουν και κυαλια με 300, 500€ κοκ...που εκει προφανως και οι απαιτησεις ειναι αλλες. Δες απο κοντα, ακου και αλλες γνωμες και βαση budget καταληγεις. Προσωπικα δε ξερω καποια καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα. Αν καποιος γνωριζει ας μας πει, τουλαχιστον πριν παω και τα παρω.. Keep your friends close, and your enemies closer...
grbodvinik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Ευχαριστώ πολύ, και μια τελευταία (μάλλον) ερώτηση.Οκ τους χάρτες του έχω στο nightwatch αλλά πως θα τους αποτυπώσω στον ουρανό?Βάση λογικά δεν χρειάζονται τα κυάλια ε ?
MARINOS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Ευχαριστώ πολύ, και μια τελευταία (μάλλον) ερώτηση.Οκ τους χάρτες του έχω στο nightwatch αλλά πως θα τους αποτυπώσω στον ουρανό?Βάση λογικά δεν χρειάζονται τα κυάλια ε ? Γειά χαρά,ξεφύλλισε πρώτα όλο το Nightwatch και βγες έξω το βράδυ, χωρίς κυάλια ή τηλεσκόπιο.'Ανοιξε κάποιο χάρτη που προτείνει για την εποχή και αμέσως θα διακρίνεις τους κύριουςαστερισμούς όπως φαίνονται στο χαρτί.Βάζοντας τα κυάλια σε καλό τρίποδο βελτιώνεται δραματικά η εικόνα. Χρήστος Μαρινός
grbodvinik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Θα τον κάνω την άλλη Δευτέρα - Τρίτη που θα βρίσκομαι Καλαμάτα, γιατό με την φωτορύπανση που έχει η Αθήνα. δεν βλέπεις αστέρι ούτε για δείγμα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2013 Επίσης έναν χάρτη του ουρανού που να με κατευθείνει που να κοιτάω που μπορώ να βρώ. Ο καλύτερος μικρός χάρτης είναι αυτός: http://www.bookdepository.co.uk/Sky-Telescopes-Pocket-Sky-Atlas-Roger-Sinnott/9781931559317 και είναι και ιδιαίτερα οικονομικός. Κάνει για κιάλια, μικρά και μεσαία τηλεσκόπια. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα