TheDoctor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Καλησπερα σε ολους τους αστροπαρατηρητες! Ειμαι 36 ετων και ασχολουμαι με την αστρονομια απο την εφηβεια μου,μοναχα ομως μεσα απο τα βιβλία και το ιντερνετ. Ηταν ενα χομπυ που ποτε τοαφηνα, ποτε το ξαναπιανα μεχρι που εδω και λιγο καιρο αποφασισα να τοπαρω πιο σοβαρα. Ετσι βρηκα αυτο το φορουμ και σκεφτομαι σε λιγο καιρο να αγορασω κι ενατηλεσκοπιο. Με την κορη μου να με περιτριγυριζει, ξεχασα να γραψω και την ερωτηση μου!Αξιζει η αγορα ενος ρομποτικου Μeade τηλεσκοπιου ή να αρχισω με κατι αλλο;Δεν ξερω τιποτα απο εξοπλισμο. Δεν θελω κατι φτηνο, (κατω απο 250 ευρω)αλλα και δεν μπορω να διαθεσω λεφτα για κατι ακριβοτερο (ανω των 500 ευρω).
takis63 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Καλησπέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ. Πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά, θα σου πρότεινα να πάς σε κάποια αστρονομική εξόρμηση όπου θα έχεις την ευκαιρία να δείς και να αξιολογήσεις από κοντά διάφορους τύπους τηλεσκοπίων, ρομποτικών και μή, ώστε να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος τι σε βολεύει περισσότερο. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
minaskar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Καλώς ήρθες φίλε μου, δεν γνωρίζω τι είδους βιβλία έχεις διαβάσει οπότε αρχικά σου προτείνω να ψάξεις στο ίντερνετ για τα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια συγκεκριμένα ή ακόμη να προμηθευτείς ένα βιβλίο όπως το nightwatch. Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να κάνεις ένα πολύ καλό ξεκίνημα στον χώρο της παρατηρησιακής αστρονομίας, ένα τέτοιο τηλεσκόπιο είναι το γνωστό σε πολλούς, dobsonian 8 ιντσών, της Skywatcher. Δεν θα σου πρότεινα την αγορά ενός ρομποτικού (π.χ. Meade) για δύο λόγους: 1) Πιστεύω ότι η ομορφιά της παρατήρησης βρίσκεται "κατανεμημένη" τόσο στην διαδικασία παρατήρησης του αντικειμένου (π.χ. ενός γαλαξία), όσο και στην διαδικασία εύρεσης του αντικειμένου στον ουρανό χρησιμοποιώντας μόνο έναν χάρτη. 2) Στην περίπτωση των ρομποτικών, με τα χρήματα που διαθέτεις η διάμετρος του τηλεσκοπίου θα είναι πολύ μικρή για να σου δείξει τα "θαύματα" που δείχνουν οι 8 ίντσες, καθώς το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό προσφέρεται για την απόκτηση των "ηλεκτρονικών". Θα σου πρότεινα το ρομποτικό μόνο στην περίπτωση που λόγω μειωμένου ελεύθερου χρόνου μπορείς να βγαίνεις για παρατήρηση λίγη μόνο ώρα :\ Για τηλεσκόπια και βιβλία μπορείς να κοιτάξεις εδώ http://www.astronomy.gr/Αρχικά τα χειροκίνητα τηλεσκόπια είναι πιο δύσκολα καθώς τον πρώτο καιρό ο εντοπισμός των στόχων σου θα σε δυσκολεύει, παρόλα αυτά μόλις εξοικειωθείς με την χρήση τους, δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εύρεση ενός δύσκολου στόχου, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να σου προσφέρει το πάτημα ενός κουμπιού στο meade Φιλικά, Μηνάς Υ.Γ. Και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε. I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 Καλησπέρα και από μένα φίλε , Θα σου πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο Nightwatch είναι το βιβλίο έναυσμα για κάθε ερασιτέχνη αστρονόμο και θεωρείται απο πολλούς κάτι παραπάνω απο must have ( οπως και η το Backyards Astronomer Guide ) το οποίο έχει έναν κοινό συγγραφέα αλλά καλύτερο είναι για αρχή το Nightwatch και μετα το Backyards . Θα σου λυσει πάμπολλες απορίες σου αλλά θα πρέπει να το διαβάσεις με σύνεση και να κατανοήσεις τι λέει . Προσωπικά θα σου πρότεινα αρχικά να βγεις εξω με ενα ζευγαρι κιαλια η ακομα και τα ματια σου και να αρχισεις να αναγνωριζεις πρωτα κάποιους επιφανής αστερισμούς, να καταλάβεις πως κινείται ο ουρανός και την μετατόπιση των αστεριών στην διάρκεια της νύχτας και την αλλαγή των αστερισμών ανα τις εποχές . ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΝΙGHTWATCH BΓΕΣ ΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΗ ( ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ NIGHTWATCH ) ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΑΥΜΑ !! ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΑΛΙΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ 1000 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Φιλικά πάντα KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
TheDoctor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2013 Κατ΄αρχας σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα. Σχετικά με τα βιβλία, πρόσφατα διάβασα το Astronomy του Ian Ridpath, ένα πολύ καλό companion ,καθώς και ήδη δυο beginners guides και τώρα λέω να ξεκινήσω το 21 century astronomy. Eχω περάσει αρκετές νύχτες (ειδικά του Ιουλίου) χαζευοντας τους ουρανούς με γυμνό μάτι και κυαλια μεγαλωνοντας, αφού το πατρικό μου είναι ψηλά σε γειτονιά μακρυά από φώτα κεντρικά και με πολύ άνετη αυλή. Δεν μου είναι πρωτόγνωρο αλλά δεν είμαι και εξπερ. Τον δρόμο μου πάντως τον βρίσκω . Τώρα σχετικά με το ρομποτικο τηλεσκόπιο, είχα την εντύπωση ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω και χειροκινητα. Βέβαια η χαμηλή λεπτομέρεια, ναι, είναι ένα πρόβλημα. Θέλω να μπορώ να βλεπω καλάκαι μακρυά. Οσο πάλι για τον ελεύθερο χρόνο, δεν θα είναι πολύς, για να είμαι ειλικρινής. Και δεν θα μπορώ να κάνωτρομερές εξορμήσεις. Εχω ένα πολύ καλό χώρο στο βουνό Αιγάλεω πολύ κοντά μου ,καθώς κ το πατρικό μου, και κάπως έτσι θα κάνω τις παρατηρήσεις μου. Επίσης σε pc, κινητό και iPad έχω πληθώρα προγραμμάτων sky maps κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα