Jump to content

TheDoctor

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της TheDoctor Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπερα και Χρονια Πολλα!! Επιστρεφοντας πισω στη ρουτινα, ειπα να σας περιγραψω και τι εγινε στην πρωτη μας αποπειρα να δουμε τον εναστρο ουρανο με την κορη μου. Ειχα τελειωσει με την ευθυγραμιση απο το απογευμα και η γειτονια ηταν πολυ ησυχη, τα φωτα στα γυρω μπαλκονια ελαχιστα και οι συνθηκες ιδανικες. Το μονο αρνητικο, οτι το μοναδικο "παραθυρο" προς τον ουρανο ειναι πολυ στενο αναμεσα στις ψηλες πολυκατοικιες στον νοτο και επομενως οι επιλογες ειναι περιορισμενες. Το φεγγαρι ηταν κατω απο τον ανατολικο οριζοντα στις 9μιση το βραδυ και δεν θα το βλεπαμε πριν τις 3-4. Ειπαμε να ξεκινησουμε με μερικα αστερια. Πρωτα σβησαμε τα φωτα του μπαλκονιου και μεχρι να συνηθισουν τα ματια μας, αρχισα να λεω στην μικρη ιστοριες για τους αστερισμους και τους μυθους γυρω απο αυτους. Κουβεντα στην κουβεντα, εριχνα και καμια ματια απο το προσοφθαλμιο... μα γιατι ρε γ%#&το σκοταδι...; Ακομη να συνηθισει το ματι;;;; 3 - 4 3 λεπτα αργοτερα το μυστηριο λυνεται... Δεν ειχα βγαλει το καλυμμα!! Τα γελια μας (ειδικα της μαμας) ακουστηκαν μεχρι το βουνο... Τελικα μπηκαμε στο νοημα, και για μια ωρα χαζεψαμε αρκετα αστερια χωρις ομως να τα ψαξουμε ιδιαιτερα με τον χαρτη. Το διασκεδασαμε πολυ χαλαρα και σιγα σιγα μπαινουμε στο νοημα. Το highlight της βραδιας ομως ηταν η αστροφωτογραφιση!!! Αφου εχω κεντραρει και βλεπω ενα αστρο ειχα επιφοιτηση! Κολαω πανω το iPad και αρχιζω να τραβαω φωτογραφιες. Κουνιοταν το χερι μου σε καθε κλικ και τραβουσα μονο μαυριλα, μετα ομως απο 11-12 προσπαθειες τραβηξα και 2 του αστρου, το οποιο φυσικα δεν ηταν τιποτα παραπανω απο 3-4 πιξελ Ιδου αριστερα, την εβαλα για avatar. Η υπερηφανεια μου οπως καταλαβαινετε, τεραστια Ηταν μια καλη αρχη. Η συνεχεια ακομη καλυτερη.
  2. Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα αγόρασα ένα Bresser Arcturus 60/700 για την επταχρονη κόρη μου, που με είχε ζαλίσει εδώ και καιρό (το δικό μου θα περιμένει λίγο γιατί δεν θα είναι τόσο οικονομικό), έτσι και η μικρή χαίρεται και εγώ θα κάνω το ξεκίνημα μου στην άστροπαρατήρηση. Σε λίγη ώρα ξεκινάμε...
  3. Ναι, είναι ωραίο site και αν το ξεκινήσεις κολλας άσχημα. Θυμάμαι πριν καμία δεκαριά χρόνια (ίσως να υπάρχει ακόμη, δεν ξέρω), ένα παρόμοιο site στο οποίο ταξινομουσες τους κρατήρες του Αρη.
  4. Κατ΄αρχας σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα. Σχετικά με τα βιβλία, πρόσφατα διάβασα το Astronomy του Ian Ridpath, ένα πολύ καλό companion ,καθώς και ήδη δυο beginners guides και τώρα λέω να ξεκινήσω το 21 century astronomy. Eχω περάσει αρκετές νύχτες (ειδικά του Ιουλίου) χαζευοντας τους ουρανούς με γυμνό μάτι και κυαλια μεγαλωνοντας, αφού το πατρικό μου είναι ψηλά σε γειτονιά μακρυά από φώτα κεντρικά και με πολύ άνετη αυλή. Δεν μου είναι πρωτόγνωρο αλλά δεν είμαι και εξπερ. Τον δρόμο μου πάντως τον βρίσκω . Τώρα σχετικά με το ρομποτικο τηλεσκόπιο, είχα την εντύπωση ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω και χειροκινητα. Βέβαια η χαμηλή λεπτομέρεια, ναι, είναι ένα πρόβλημα. Θέλω να μπορώ να βλεπω καλά και μακρυά. Οσο πάλι για τον ελεύθερο χρόνο, δεν θα είναι πολύς, για να είμαι ειλικρινής. Και δεν θα μπορώ να κάνω τρομερές εξορμήσεις. Εχω ένα πολύ καλό χώρο στο βουνό Αιγάλεω πολύ κοντά μου ,καθώς κ το πατρικό μου, και κάπως έτσι θα κάνω τις παρατηρήσεις μου. Επίσης σε pc, κινητό και iPad έχω πληθώρα προγραμμάτων sky maps κλπ.
  5. Καλησπερα σε ολους τους αστροπαρατηρητες! Ειμαι 36 ετων και ασχολουμαι με την αστρονομια απο την εφηβεια μου, μοναχα ομως μεσα απο τα βιβλία και το ιντερνετ. Ηταν ενα χομπυ που ποτε το αφηνα, ποτε το ξαναπιανα μεχρι που εδω και λιγο καιρο αποφασισα να το παρω πιο σοβαρα. Ετσι βρηκα αυτο το φορουμ και σκεφτομαι σε λιγο καιρο να αγορασω κι ενα τηλεσκοπιο. Με την κορη μου να με περιτριγυριζει, ξεχασα να γραψω και την ερωτηση μου! Αξιζει η αγορα ενος ρομποτικου Μeade τηλεσκοπιου ή να αρχισω με κατι αλλο; Δεν ξερω τιποτα απο εξοπλισμο. Δεν θελω κατι φτηνο, (κατω απο 250 ευρω) αλλα και δεν μπορω να διαθεσω λεφτα για κατι ακριβοτερο (ανω των 500 ευρω).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης