BlackCygnus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα, λείαν συντόμως θα μπω και εγώ δυναμικά στον τομέα της ερασιτεχνικής αστρονομικής παρατήρησης. Κύριος στόχος μου είναι η παρατήρηση γαλαξιών και νεφελωμάτων, όχι ιδιαιτέρως φεγγαριού και πλανητών. Όμως είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα, ανάμεσα σε 2 μεταχειρισμένα τηλεσκόπια. Ένα 10άρι Dob Skywatcher ή ενα celestron nexstar slt 130? το ενα ειναι 5'' αρι και το άλλο 10''άρι γνωρίζω ότι το 10άρι παίρνει τα διπλάσια φωτόνια αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω κατά πόσο καλά τηλεσκόπια είναι, και τι μου ταιριάζει. Έχω διαβάσει τις κριτικές και άκρη δεν έχω βγάλει. Θέλω να κάνω μία επένδυση για καιρό, και φοβάμαι ότι σίγουρα στο μέλλον άμα πάρω το 5''αρι θα κυνηγάω ακόμα πιο μεγάλο aperture, από την άλλη έχει πάρα πολύ καλές κριτικές. Να σημειωθεί ότι και τα 2 είναι στην ίδια τιμή περίπου. Τι λετε?? Ευχαρισ΄τω εκ των προτέρων
minaskar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 το 10αρι δεν "παίρνει" μόνο τα 2πλάσια αλλά τα 4πλάσια, καθώς αυτό που έχει σημασία ειναι το εμβαδόν του κατόπτρου και όχι η ακτινα εγώ θα πήγαινα για το 10αρι Μηνάς I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Δεν υπάρχει καν δίλημμα, πας για το 10άρι ασυζητητί! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Κύριος στόχος μου είναι η παρατήρηση γαλαξιών και νεφελωμάτων, όχι ιδιαιτέρως φεγγαριού και πλανητών. Για αυτό και ΜΟΝΟ..επιλέγεις τις 10" για να κάνεις παρατήρηση αξιώσεων! Τέτοια διλήμματα φίλε μου δεν υπάρχουν παρά μόνο αν βάζεις το θέμα της μεταφορικότητας μπροστά. Το 10" είναι η χρυσή τομή σε όλα! Μην το σκέφτεσαι, βουρ στις 10"! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
gregohks Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Θα συμφωνήσω με τον Τάσο.Αν θέλεις γαλαξίες (με την προϋπόθεση ότι είσαι/εχεις πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς) τότε το 10άρι είναι μονόδρομος.Εγώ έχω το 8άρι (όχι της Skywatcher όμως) και είμαι υπερ ευχαριστημένος,τόσο που έχω ένα ... aperture fever τον τελευταίο καιρό . Καλή συνέχεια και καθαρούς ουρανούς
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 To 10αρι δεν ειναι διπλασιο αλλα νομιζω 4πλασιο μη πω και 6πλασιο που εβλεπα σε ενα ξενο site. Καμμια σχεση τι θα σου δειξει το ενα και τι το αλλο, χτυπαω γαλαξιες απο πολη με κεντρικο δρομο διπλα στο μπαλκονι. απο βουνο θα βλεπεις απιστευτα παραματα. Πανε 10αρι. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
BlackCygnus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Παιδιά 1000 ευχαριστώ μου λύσατε το δίλημμα! πάμε για 10''άρι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα