ksttsiveriotis.gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2013 Είμαι έτοιμος να αγοράσω κάποια από τις 2 παραπάνω στηρίξεις. Ο σκοπός είναι αστροφωτογράφιση. Υπάρχει κάποιο μέλος με εμπειρία με τις ανωτέρω στηρίξεις και άποψη - προτάσεις επί του διλήμματος;Ευχαριστώ, H Γη είναι στρογγυλή σαν αγγούρι και μακρουλή σαν πορτοκάλι.
Michael X. Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Γεια σου φίλε μου, Είχα το ίδιο δίλημμα με εσένα μέχρι πριν απο 1 μήνα, τελικά κατέληξα στην azeq6gt και μπορώ να πω ότι είμαι κατενθουσιασμενος απο τις πρώτες μου εντυπώσεις. Τη cgem dx τελικά την απέρριψα για μερικούς λόγους που θεωρούσα σημαντικούς για μένα και ειμουν φανατικός υπέρ της celestron λόγω της προηγούμενης μου βάσης.Α) έχει ένα έξτρα "περιοδικό" λάθος (και η cgem η απλή) το οποίο δεν διορθώνεται και ειναι αρκετά υψηλό σε ορισμένα κομμάτια λόγω των γραναζιων μείωσης της κίνησης του μοτέρ. Το περίφημο λάθος 8/3 εάν παρακολουθείς το yahoogroup της cgem.Β) έχει ένα μόνιμο θέμα εξ αρχής με τα μοτέρακια magnetic cogging) το οποίο έχει αποδεχθεί η celestron αλλά δεν έχει κάνει τίποτα να το φτιάξει ακόμα.ισως να υπάρξει ένα firmware upgrade μέσα στο χρόνο που να το βελτιώνει κάπως,ειναι σε beta testing ακόμα.Σε κάποια στιγμή πιστεύω όμως ότι θα της αλλάξουν τα μοτέρ ( όχι φέτος) τα οποία ειναι τα ίδια με την cg5 , με αυτά της vx που ειναι ....καινούργια και φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα.Γ)η κεφαλή....σηκώνει το ίδιο βάρος με την eq6 Kai thn azeq6 ..αλλάζει μόνο το το τρίποδο...οπότε μου φαίνονταν κάτι το οποίο στο μέλλον εάν χρειαστεί βρίσκεται εύκολα λύση...Δ) ζυγίζει συνολικά παρά πολύ...δηλαδή για μετακίνησισ συχνές τη βρίσκω απαγορευτικη τουλάχιστον για μένα... Απ την άλλη επέλεξα στη azeq6 για 2-3 λόγους βασικά.Α) έχει ένα γραναζι λιγότερο...οπότε θεωρητικά ένα λιγότερο πράγμα που επηρεάζει το περιοδικό λάθος.στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται πια μόνο απο τον ατερμονα. B) το lag απο backlash πάλι εξαιτίας του ιμαντα τα ειναι πολύ μικρότερο ( το έχω δοκιμάσει πριν και μετά που ρύθμιση το τζόγο παραμένει μικρό,κάτω απο δευτερόλεπτο σε rate 2 ) Γ)αν και δεν θα τη χρησιμοποιήσω ποτέ σαν αλταζιμουθικη μου άρεσε που έχει πιο φαρδιά βάση στο σημείο που ακουμπά στο τρίποδο απο την eq6, " αγκαλιάζοντας " τον άξονα ra.Εχω την εντύπωση ότι την κάνει λίγο πιο σταθερή ,τουλάχιστον απο "ψυχολογικής " άποψης.Δ) το σύστημα ρύθμισης στο ύψος της βάσης ειναι καλoσχεδιασμένο και καλύτερο απο την eq6. Εδώ έχω γράψει δυο λόγια απο τις αρχικές μου εντυπώσεις ( ειναι στα ιταλικά δυστυχώς ) αλλά πιστεύω ότι μέσω google μέρει να μεταφραστεί αυτόματα.http://www.webalice.it/michail.xintaris/AZEQ6GT.htmlΣύντομα θα βάλω και μια ελληνική σελίδα. ( δέν ειναι τελειωμένη review πάντως) λείπει το φωτογραφικό κομμάτι που θα το προσθέσω το καλοκαιρι. Εύχομαι να σου φάνηκα χρήσιμος. Ο,τι χρειαστείς μη διαστάσεις να ρωτήσεις και αν μπορώ θα σου δώσω ο,τ πληροφορία έχω. Φιλικά, Μιχάλης, Συγγνώμη για τα τύπογραφικά λάθη αλλά γράφω απο κινητό.... My Site
ksttsiveriotis.gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Eυχαριστώ για την απάντηση, είδα και το site σου, οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές. Μόλις έπισα στα χέρια μου μία 600D και θα ξεκινησω τν μετατροπή με baader φίλτρο. Οι φωτογραφίες σου λένε ότι η Canon είναι unmodified.... Μου έβαλες ιδέες τώρα να μην προχωρήσω στην μετατροπή! (δεν πίστευα ότι μπορώ να έχω το αποτέλεσμα που έχεις χωρίς modification) H Γη είναι στρογγυλή σαν αγγούρι και μακρουλή σαν πορτοκάλι.
Michael X. Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Σε ευχαριστώ,Ναι δεν έχω κάνει μετατροπή..αλλά σκέφτομαι να περάσω σε ccd σύντομα...Η αλήθεια ειναι ότι μια κάμερα με τροποποιημένο φίλτρο ειναι πολύ καλύτερη ειδικά σε νεφελωματα που εκπέμπουν στο υπερυθρο. Χωρίς την μετατροπή ειναι αναγκαίο να αυξηθούν και οι χρόνοι και τα καρέ για να μαζευτεί αρκετή πληροφορία και να υπάρχει ένα καλή αναλογία σήματος /θορύβου ...και πάλι..δεν θα φτάσει στα επίπεδα μιας τροποποιημενης σε αυτού του είδους τα νεφελωματα διότι περνάει μόλις το 20% του IR signal... Με λίγη υπομονή όμως σίγουρα μπορείς να έχεις αρκετά καλά αποτελέσματα. Σε γαλαξίες και σε reflection nebulas απ'την άλλη μια μη τροποποιημένη δεν έχει κανένα πρόβλημα Προσωπικά πιστεύω ότι εάν θέλεις να συνεχίσεις με dslr η μετατροπή ειναι η καλύτερη επιλογή. Φιλικά, Μιχάλης My Site
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα