TheDoctor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2013 Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα αγόρασα ένα Bresser Arcturus 60/700για την επταχρονη κόρη μου, που με είχε ζαλίσει εδώ και καιρό (το δικόμου θα περιμένει λίγο γιατί δεν θα είναι τόσο οικονομικό), έτσι και η μικρήχαίρεται και εγώ θα κάνω το ξεκίνημα μου στην άστροπαρατήρηση.Σε λίγη ώρα ξεκινάμε...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2013 Καλή αρχή !!! Μπράβο επίσης που παρακινείς το παιδί σε μια τόσο ωραία και ωφέλιμη ενασχόληση... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
TheDoctor Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Καλησπερα και Χρονια Πολλα!! Επιστρεφοντας πισω στη ρουτινα, ειπα να σας περιγραψω και τι εγινε στην πρωτη μαςαποπειρα να δουμε τον εναστρο ουρανο με την κορη μου. Ειχα τελειωσει με την ευθυγραμιση απο το απογευμα και η γειτονια ηταν πολυ ησυχη,τα φωτα στα γυρω μπαλκονια ελαχιστα και οι συνθηκες ιδανικες. Το μονο αρνητικο, οτιτο μοναδικο "παραθυρο" προς τον ουρανο ειναι πολυ στενο αναμεσα στις ψηλες πολυκατοικιεςστον νοτο και επομενως οι επιλογες ειναι περιορισμενες. Το φεγγαρι ηταν κατω απο τον ανατολικο οριζοντα στις 9μιση το βραδυ και δεν θα το βλεπαμεπριν τις 3-4. Ειπαμε να ξεκινησουμε με μερικα αστερια. Πρωτα σβησαμε τα φωτατου μπαλκονιου και μεχρι να συνηθισουν τα ματια μας, αρχισα να λεω στην μικρη ιστοριεςγια τους αστερισμους και τους μυθους γυρω απο αυτους. Κουβεντα στην κουβεντα, εριχνα καικαμια ματια απο το προσοφθαλμιο... μα γιατι ρε γ%#&το σκοταδι...; Ακομη να συνηθισει το ματι;;;;3 - 4 3 λεπτα αργοτερα το μυστηριο λυνεται... Δεν ειχα βγαλει το καλυμμα!! Τα γελια μας (ειδικα της μαμας) ακουστηκαν μεχρι το βουνο... Τελικα μπηκαμε στο νοημα, και για μια ωρα χαζεψαμε αρκετα αστερια χωρις ομως να τα ψαξουμειδιαιτερα με τον χαρτη. Το διασκεδασαμε πολυ χαλαρα και σιγα σιγα μπαινουμε στο νοημα. Το highlight της βραδιας ομως ηταν η αστροφωτογραφιση!!! Αφου εχω κεντραρει και βλεπω ενα αστρο ειχα επιφοιτηση! Κολαω πανω το iPad και αρχιζω να τραβαω φωτογραφιες. Κουνιοταν το χερι μου σε καθε κλικ και τραβουσα μονο μαυριλα, μετα ομως απο 11-12 προσπαθειες τραβηξα και 2 τουαστρου, το οποιο φυσικα δεν ηταν τιποτα παραπανω απο 3-4 πιξελ Ιδου αριστερα, την εβαλα για avatar. Η υπερηφανεια μου οπως καταλαβαινετε, τεραστια Ηταν μια καλη αρχη. Η συνεχεια ακομη καλυτερη.
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Μήπως αυτό το αστεράκι που φωτογράφισες ήταν ο Κρόνος ή απλά βγήκε λίγο κουνημένο. Νομίζω πως διακρίνω το δακτυλίδι του. Θα σε συμβούλευα μιας και είχα κι εγώ ένα παρόμοιο τηλεσκόπιο με το δικό σου να προμηθευτείς ένα προσοφθάλμιο με μεγάλο πεδίο και με μικρή μεγέθυνση έτσι ώστε να σε βοηθάει στην εύκολη εύρεση των αντικειμένων. Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο επειδή έχει πολύ μεγάλη εστιακή απόσταση δείχνει ένα πολύ μικρό κομμάτι του ουρανού κι αυτό δυσκολεύει στην αναζήτηση. Δες τα παρακάτω φθηνά προσοφθάλμια http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p962_TS-WA20-Wide-Angle-Eyepiece---20mm---1-25----70--Field.html http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2643_GSO-SuperView-20mm---1-25--WA-eyepiece---70--FoV.html http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p617_TS-Ultra-Wide-Angle-Eyepiece-20mm---1-25----66----better-Coating.html Μπράβο σου πάντως που περνάς έτσι ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερό σου χρόνο με τη κορούλα σου. Τυχερή η μικρή Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα