Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Λοιπον το θεμα μας ειναι τα προσοφθαλμια που ειναι διαθεσιμα και απο τις 2 εταιριες . Ολοι φανταζομαι ξερουμε τι εστι προσοφθαλμιο TeleVue και την ιστορια των Nagler,Ethos,Delos . Ομως και η explore scientific εχει βγαλει αρκετα αξιολογα και ανταγωνιστικα προσοφθαλμια. Παρτε μια ματια απτο το μοναδικο προσοφθαλμιο 9mm των 120 μοιρων!! http://www.explorescientific.com/eyepieces/120_degree_series1.html Αν και βεβαια η τιμη του ειναι στο ζενιθ με το να ξεπερναει τα 1000 $ απλα φανταστειτε την θεα μεσα απο αυτο το προσοφθαλμιο των 12 στοιχειων ! Λετε να αντικαταστισει η σειρα τα πολυφημα Nagler ? Τι θα αξιζει ενας καταναλωτης να αγορασει και με ποια κριτηρια ? Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας πανω στο θεμα μιας και με ενδιαφερει η αγορα ενος ultra wide angle προσοφθαλμιου . Ευχαριστω εκ των προτερων KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Προσωπικά δεν έχω δει μέσα από φακό με πάνω απο 82 μοίρες φαινόμενο πεδίο.Ο 12Τ4 μου προσφέρει το μεγαλύτερο φαιν.πεδίο που έχω δει ποτέ.Για τα γούστα μου,βρίσκω τις 82 μοιρες υπεραρκετές,και κατ'επέκταση οι 100 και 120 μοίρες μου φαίνονται too much. Κάποιος αγοράζει σύμφωνα με τις ανάγκες,και τις προτιμήσεις βεβαίως , που έχει.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2013 ναι αλλα απλα φαντασου να εχεις μια μεγενθυση της ταξεως 150Χ-200Χ και πραγματικο πεδιο 1.5 μοιρα ( τρεις πανσεληνοι ) με αριστα οπτικα χωρις κανενα σφαλμα. Ε τι αλλο θες για deep sky πχ για γαλαξιες και διαχυτα νεφελωματα . Αμα εχεις και διαμετρο τοτε τελειωσε ονειρο ομως απιαστο φαινεται απτην τιμη προς το παρων εκτος αν κληρονομησω τα πετρελαια του Βαρδινογιαννη :ρ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα