kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Έτσι μπράβο. Οι καλόπιστοι άνθρωποι τα βρίσκουν στο τέλος. Να και ένα βίντεο που δε θα μας προβληματίσει καθόλου. http://www.guardian.co.uk/science/video/2013/may/13/hadfield-david-bowie-space-oddity-video Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Το ίδιο έχει γίνει με παρόμοια θέματα στο παρελθόν που στο τέλος φυσικά και κλειδώθηκαν. Και πάντα ...μα πάντα ....μα πάντα, παίρνεις μέρος σε παρόμοια θέματα και στο τέλος κλειδώνονται. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Sailor saturn Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Roofastro, καταρχάς, μπορείς να βιδώσεις μία βίδα με ένα πριόνι αν ξέρεις γεωμετρία (αλλά δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα και να δώσω εξηγήσεις του τύπου ότι το πριόνι θα πετάξεις γιατί το κατσαβίδι είναι πιο χρήσιμο). Η θρησκεία είναι όντως άλλο πράγμα από την επιστήμη. Αλλά τι πράγμα? Αν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα από έναν οργανισμό που διέπεται πλήρως από την επιστήμη, γιατί να μην την ελέγξουμε μέσω αυτής? Αντικειμενικά, δεν ξέρουμε αν υπάρχει Θεός, με τον οποίο είναι άμεσα είναι συνυφασμένες οι θρησκείες. Επομένως τι μας εμποδίζει να ελέγξουμε θρησκεία μέσω επιστήμης? Μπορεί να είμαστε λάθος, μπορεί να είμαστε σωστοί. Πρέπει να αντιληφθούμε όμως ότι υπάρχουν ιστορικά δεδομένα και σημεία στις περί Θεού θεωρίες (όπως ανέφερα στην προηγούμενη δημοσίευση), που καθιστούν την πιθανότητα ο Θεός να είναι επινόηση των ανθρώπων εξαιρετικά ισχυρή. Αν έχεις διαβάσει για πολλούς θεολόγους και ιερείς που μελέτησαν επιστήμη, μπορώ βάσιμα να ισχυριστώ ότι εκείνοι που δεν το έχουν κάνει (ή έχουν παρερμηνεύσει την επιστήμη που μελέτησαν) είναι υπερβολικά πολυάριθμοι. Υπάρχουν συνεπείς επιστημονικές θεωρίες χωρίς επιβεβαίωση (ακόμη) αλλά και θεωρίες που επιβεβαιώθηκαν με αδιάσειστα στοιχεία, απορρίπτοντας πτυχές διαφόρων θρησκειών. Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα ότι γνωρίζουμε τα πάντα. Αλλά θα ήταν λογικό και όχι αλαζονικό, το ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μάθουμε τα πάντα μέσω της επιστήμης. Όπως ανέφερα, μπορεί μεν να μην γνωρίζουμε αν υπάρχει δημιουργός αλλά υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ο θεός να είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα την οποία πρέπει να αντιληφθούμε και όχι να αγνοήσουμε!! (Υ.Γ.: ειλικρινά τι μορφή έχεις αντιληφθεί ότι έχει ο Θεός??? Σοβαρά τώρα, ενδιαφέρομαι να μάθω, απάντησε μου) Viva la Relativity!
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Sailor Saturn το παραδειγμα με το πριονι ηταν μεταφορικο ( προσπαθησε να βιδωσεις μια βιδα με μια κοτοσουπα τοτε :Ρ ) Κοιτα αν πιστευεις ακραδαντα οτι το ανθρωπινο σωμα διεπεται πληρως απο την επιστημη τοτε φανταζομαι θα πιστευεις οτι και οι εννοιες και τα συναισθηματα οπως αγαπη, περηφανια κλπ κλπ ειναι απλα καποιες λειτουργιες του εγκεφαλου μας και τις εχει εμφυτες ο ανθρωπος για την επιβιωση σωστα ;; Δηλαδη δεν ειμαστε κατι παραπανω απο εναν αρκετα πολυπλοκο υπολογιστη που ακομα δεν εχουμε καταννοησει; Επιπλεον εγω σου μιλησα για διαχωρισμο μεταξυ θρησκειας και Θεου . Ναι οντως αυτοι που δεν εχουν διαβασει επιστημη και ασχολουνται μονο με την θρησκεια ειναι πολυαριθμοι. Για αυτο λενε οτι ο ανθρωπος για να ειναι ολοκληρωμενος πρεπει να χει σφαιρικες γνωσεις. Ετσι και ο επιστημονας πρεπει να γνωριζει εις βαθος τι εστι Θεος για να το κατακρινει οπως και ο θεολογος πρεπει να ξερει την σημασια και την προσφορα της επιστημης στον ανθρωπο Αυτο που προσπαθω να πω και πιθανoν να παρεξηγηθηκα ειναι οτι η θρησκεια ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα και για αυτο δεν ασπαζομαι καμια προσωπικα , αλλα ο Θεος τουλαχιστον κατα την αποψη μου δεν ειναι. Για μενα ειτε τον πεις Θεο ειτε Αλλαχ ειτε Βουδα ειναι το ιδιο πραγμα με διαφορετικες ερμηνεις. Τελος στην παρουσα φαση γνωριζουμε ενα πολυ μικρο ποσοστο του συμπαντος και του ιδιου μας του οργανισμου ( οπως και η αστρονομια ετσι και η ιατρικη κανει τεραστια βηματα ανακαλυψης καθημερινα )για να μην μιλησουμε για το τι υπαρχει περα απο το δικο μας συμπαν .Το φιλοσοφικο ζητημα αυτο δεν εχει λυθει εδω και αιωνες και απο πολυ μεγαλους ανθρωπους οποτε μην περιμενεις να το λυσουμε σημερα εδω Ιδιαιτερα η πιστη ειναι ενα πραγμα για το οποιο δεν χρειαζεται να δικαιολογηθει ο ανθρωπος, γιατι για παραδειγμα γνωριζω οτι σπουδαιες προσωπικοτητες οπως ο Αινσταιν ηταν ανθρωποι που πιστευαν . Τελικως δεν ειπα οτι πρεπει να αγνοησουμε το θειο σε καμια περιπτωση! Σιγουρα και εγω μαζι σου οτι πρεπει να το αντιληφθουμε Υ.Γ. 1 ( Ειλικρινα συγνωμη για την ελλειψη τονισμου εχει παθη ζημια το πληκτρολογιο :ρ ) Υ.Γ. 2 ( θα μου επιτρεψεις να μην επεκταθω παραπανω σε αυτο το θεμα δημοσιως οποτε οτι θελεις πμ για να μην κουραζουμαι και τον κοσμο ) Υ.Γ. 3 ( Σε πριξα με τα υστερογραφα ! Σου ευχομαι καθαρους ουρανους και μακρια απο τα φωτα της πολης και συγνωμη για οποιαδιποτε παρεξηγηση μπορει να δημιουργω, διοτι δεν ειμαι συνηθισμενος να συζηταω τετοια θεματα πισω απο ενα pc ) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Sailor Saturn το παραδειγμα με το πριονι ηταν μεταφορικο ( προσπαθησε να βιδωσεις μια βιδα με μια κοτοσουπα τοτε :Ρ ) Κοιτα αν πιστευεις ακραδαντα οτι το ανθρωπινο σωμα διεπεται πληρως απο την επιστημη τοτε φανταζομαι θα πιστευεις οτι και οι εννοιες και τα συναισθηματα οπως αγαπη, περηφανια κλπ κλπ ειναι απλα καποιες λειτουργιες του εγκεφαλου μας και τις εχει εμφυτες ο ανθρωπος για την επιβιωση σωστα ;; Δηλαδη δεν ειμαστε κατι παραπανω απο εναν αρκετα πολυπλοκο υπολογιστη που ακομα δεν εχουμε καταννοησει;; Αν δεν γινομαι ενοχλητικος μπορεις να μου πεις την αποψη σου για το ποιος ηταν ο Χριστος και τι σημαινει για σενα;; Επιπλεον εγω σου μιλησα για διαχωρισμο μεταξυ θρησκειας και Θεου . Ναι οντως αυτοι που δεν εχουν διαβασει επιστημη και ασχολουνται μονο με την θρησκεια ειναι πολυαριθμοι. Για αυτο λενε οτι ο ανθρωπος για να ειναι ολοκληρωμενος πρεπει να χει σφαιρικες γνωσεις. Ετσι και ο επιστημονας πρεπει να γνωριζει εις βαθος τι εστι Θεος για να το κατακρινει οπως και ο θεολογος πρεπει να ξερει την σημασια και την προσφορα της επιστημης στον ανθρωπο Αυτο που προσπαθω να πω και πιθανoν να παρεξηγηθηκα ειναι οτι η θρησκεια ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα και για αυτο δεν ασπαζομαι καμια προσωπικα , αλλα ο Θεος τουλαχιστον κατα την αποψη μου δεν ειναι. Για μενα ειτε τον πεις Θεο ειτε Αλλαχ ειτε Βουδα ειναι το ιδιο πραγμα με διαφορετικες ερμηνεις. Τελος στην παρουσα φαση γνωριζουμε ενα πολυ μικρο ποσοστο του συμπαντος και του ιδιου μας του οργανισμου ( οπως και η αστρονομια ετσι και η ιατρικη κανει τεραστια βηματα ανακαλυψης καθημερινα )για να μην μιλησουμε για το τι υπαρχει περα απο το δικο μας συμπαν .Το φιλοσοφικο ζητημα αυτο δεν εχει λυθει εδω και αιωνες και απο πολυ μεγαλους ανθρωπους οποτε μην περιμενεις να το λυσουμε σημερα εδω Ιδιαιτερα η πιστη ειναι ενα πραγμα για το οποιο δεν χρειαζεται να δικαιολογηθει ο ανθρωπος, γιατι για παραδειγμα γνωριζω οτι σπουδαιες προσωπικοτητες οπως ο Αινσταιν ηταν ανθρωποι που πιστευαν . Τελικως δεν ειπα οτι πρεπει να αγνοησουμε το θειο σε καμια περιπτωση! Σιγουρα και εγω μαζι σου οτι πρεπει να το αντιληφθουμε Υ.Γ. 1 ( Ειλικρινα συγνωμη για την ελλειψη τονισμου εχει παθει ζημια το πληκτρολογιο :ρ ) Υ.Γ. 2 ( θα μου επιτρεψεις να μην επεκταθω παραπανω σε αυτο το θεμα δημοσιως οποτε οτι θελεις πμ για να μην κουραζουμε και τον κοσμο ) Υ.Γ. 3 ( Σε πριξα με τα υστερογραφα ! Σου ευχομαι καθαρους ουρανους και μακρια απο τα φωτα της πολης και συγνωμη για οποιαδιποτε παρεξηγηση μπορει να δημιουργω, διοτι δεν ειμαι συνηθισμενος να συζηταω τετοια θεματα πισω απο ενα pc ) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Ο Αινστάιν...δεν ήταν πιστός.... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Εαν διαβασεις διαφορες βιογραφίες του θα καταλάβεις ότι δεν ηταν....εννοούσε κάτι άλλοδεν έχει σημασία όμως..υπάρχουν άλλοι που ήταν κ είναι... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Αν δεν σου κανει κοπο μπορεις να μου στειλεις λινκ σχετικο με την αυτοβιογραφια του ;;;Εν παση περιπτωση ας το αφησουμε το θεμα του Αινσταιν και παρακαλω να μην επεκταθει περαιτερω KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα!
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα! Εξηγησε το μου σε παρακαλω περαιτερω αυτο και πως η βαρυτητα πχ ειναι αυτο που πυροδοτησε την Μεγαλη Εκρηξη και ειναι υπευθυνο για τα παντα στο συμπαν ( απο την υλη μεχρι την σκοτεινη ενεργεια ) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Γενικά πάντως....καλό είναι σε όλες τις πτυχές της ζωής μας να ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες..όσο είναι εφικτό αυτό χωρίς προκαταλείψεις...διότι πάνω από όλα η αλήθεια μετράει.Πόσο εξωπραγματαική θα φαινόταν η κβαντική μηχανική 100 χρόνια πριν?? Ο μόνος τρόπος να μαθουμε την αλήθεια είναι ρωτώντας ερωτήσεις με ειλικρίνεια κ διερευνώντας τις απαντήσεις με ειλικρίνεια κ λογική...Ο κόσμος είναι ένας...δεν υπάρχει φυσικός κ υπερφυσικός...αυτές είναι ανθρώπινες διακρίσεις...σίγουρα η αλήθεια είναι αυτό που πρέπει να μας νοιάζει πάνω από όλα. Δεν έχει σημασία αν πιστευεις ή όχι.... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα! Εξηγησε το μου σε παρακαλω περαιτερω αυτο και πως η βαρυτητα πχ ειναι αυτο που πυροδοτησε την Μεγαλη Εκρηξη και ειναι υπευθυνο για τα παντα στο συμπαν ( απο την υλη μεχρι την σκοτεινη ενεργεια ) Δεν νομίζω ότι κανείς υπονόησε ότι γνωρίζουμε ότι η βαρύτητα ειναι υπευθυνη για το Big Bang...Λίγα γνωρίζουμε για το Big Bang...>δυστυχως ακόμα κ ο τίτλος του θυμίζει έκρηξη....αλλά δεν πυροδοτήθηκε τίποτα. Είναι ανωφελο να κανουμε τη συζητηση για το Big Bang διότι η ανθρώπινη γλώσσα δεν έχει φτιαχτει για να περιγράψει τετοιες έννοιες κ γιαυτο χρησιμοποιούμε μαθηματικα. πχ δεν εχει εννοια να πεις τι υπήρχε πριν το Big Bang....Γενικά πάντως δεν γνωρίζουμε τι συνέβει ... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Χμμ εξυπνη dp297 εξυπνη προσεγγιση.. Ισως σε καμια 100αρια χρονια εννοιες οπως σκουλικοτρυπες παραλληλα συμπαντα κλπ. κλπ να μην μας φαινονται τοσο εξωπραγματικες. Αυτο το χωρις προκαταληψεις δυστυχως ειναι δυσκολο και κατα την αποψη μου αυτο ειναι που ξεχωριζει εναν καλο απο εναν κακο συνομιλητη KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα! Εξηγησε το μου σε παρακαλω περαιτερω αυτο και πως η βαρυτητα πχ ειναι αυτο που πυροδοτησε την Μεγαλη Εκρηξη και ειναι υπευθυνο για τα παντα στο συμπαν ( απο την υλη μεχρι την σκοτεινη ενεργεια ) Πιθανοτατα η βαρυτητα ειναι ο λογος που συγκεντρωθηκε (σχεδον?) απειρη ενεργεια σε ενα μονο σημειο και ετσι ξεκινησαν ολα.... Φυσικα δε μπορω να το αποδειξω αυτο. Ειναι σιγουρα πιο λογικο ομως απο τη Θεογονια του Ησιοδου ή τη Νιρβανα του Βουδα ή τις 7 Ημερες της Δημιουργιας.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα! Εξηγησε το μου σε παρακαλω περαιτερω αυτο και πως η βαρυτητα πχ ειναι αυτο που πυροδοτησε την Μεγαλη Εκρηξη και ειναι υπευθυνο για τα παντα στο συμπαν ( απο την υλη μεχρι την σκοτεινη ενεργεια ) Δεν νομίζω ότι κανείς υπονόησε ότι γνωρίζουμε ότι η βαρύτητα ειναι υπευθυνη για το Big Bang...Λίγα γνωρίζουμε για το Big Bang...>δυστυχως ακόμα κ ο τίτλος του θυμίζει έκρηξη....αλλά δεν πυροδοτήθηκε τίποτα. Είναι ανωφελο να κανουμε τη συζητηση για το Big Bang διότι η ανθρώπινη γλώσσα δεν έχει φτιαχτει για να περιγράψει τετοιες έννοιες κ γιαυτο χρησιμοποιούμε μαθηματικα. πχ δεν εχει εννοια να πεις τι υπήρχε πριν το Big Bang....Γενικά πάντως δεν γνωρίζουμε τι συνέβει ... Απλα το παιδι προτεινε την βαρυτητα ως την αορατη δυναμη που κινει τα νηματα και υπεθεσε οτι ανεφεροταν με ''κοινω τα νηματα'' και στην δημιουργια . Για πριν απτην Μεγαλη Εκρηξη μονο υποθεσεις μπορουμε. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον οπως λες και συ δεν γνωριζουμε τι συνεβει δεν μπορουμε να απορριψουμε το καθετι ακομα και αν αυτο ειναι υπερφυσικο . KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Χμμ εξυπνη dp297 εξυπνη προσεγγιση.. Ισως σε καμια 100αρια χρονια εννοιες οπως σκουλικοτρυπες παραλληλα συμπαντα κλπ. κλπ να μην μας φαινονται τοσο εξωπραγματικες. Αυτο το χωρις προκαταληψεις δυστυχως ειναι δυσκολο και κατα την αποψη μου αυτο ειναι που ξεχωριζει εναν καλο απο εναν κακο συνομιλητη Λέγε με Δημήτρη.... το ανθρώπινο μυαλό είναι ανίκανο να κατανοήσει το σύμπαν..στην παρούσα μορφή του τουλάχιστον....πάντοτε όμως η αλήθεια μετράει....ασχέτως τι θέλουμε κ μας αρέσει....αν αυτό διαφωνεί με την πραγματικότητα (όπως είπε ο Φευνμαν στις διαλέξεις του)...το πετάς... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 αυτος δεν ειχε πει το «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης» και το <<Ο Θεός δεν παίζει ζάρια>> Ο νομοθετης δεν ειναι απαραιτητα καποιος θεος αλλα οι αορατες δυναμεις που κινουν τα νηματα οπως..... η βαρυτητα! Εξηγησε το μου σε παρακαλω περαιτερω αυτο και πως η βαρυτητα πχ ειναι αυτο που πυροδοτησε την Μεγαλη Εκρηξη και ειναι υπευθυνο για τα παντα στο συμπαν ( απο την υλη μεχρι την σκοτεινη ενεργεια ) Πιθανοτατα η βαρυτητα ειναι ο λογος που συγκεντρωθηκε (σχεδον?) απειρη ενεργεια σε ενα μονο σημειο και ετσι ξεκινησαν ολα.... Φυσικα δε μπορω να το αποδειξω αυτο. Ειναι σιγουρα πιο λογικο ομως απο τη Θεογονια του Ησιοδου ή τη Νιρβανα του Βουδα ή τις 7 Ημερες της Δημιουργιας. Ναι οπως ειπες πιθανοτατα.. Αλλα με αυτο δημιουγουνται υστερα και αλλα αναπαντητα ερωτηματα οπως για την φυση της βαρυτητας .. Υποθεσεις μπορουμε να κανουμε καλλιστα Σαφως ειναι πιο λογικο απο αυτα που μου ανεφερες και για αυτο δεν συμφωνω με κανενα απο αυτα αλλα δεν απορριπτω το υπερφυσικο KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Χμμ εξυπνη dp297 εξυπνη προσεγγιση.. Ισως σε καμια 100αρια χρονια εννοιες οπως σκουλικοτρυπες παραλληλα συμπαντα κλπ. κλπ να μην μας φαινονται τοσο εξωπραγματικες. Αυτο το χωρις προκαταληψεις δυστυχως ειναι δυσκολο και κατα την αποψη μου αυτο ειναι που ξεχωριζει εναν καλο απο εναν κακο συνομιλητη Λέγε με Δημήτρη.... το ανθρώπινο μυαλό είναι ανίκανο να κατανοήσει το σύμπαν..στην παρούσα μορφή του τουλάχιστον....πάντοτε όμως η αλήθεια μετράει....ασχέτως τι θέλουμε κ μας αρέσει....αν αυτό διαφωνεί με την πραγματικότητα (όπως είπε ο Φευνμαν στις διαλέξεις του)...το πετάς... Συμφωνω απολυτα .. οποτε συνεχιζουμε να ανακαλυπτουμε την αληθεια και εμεις οι ερασιτεχνες αστρονομοι να θαυμαζουμε το πανεμορφο κοσμικο φαινομενο ανεξαρτητως απο που προερχεται και ποια ειναι η αιτια υπαρξης του KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Απλα το παιδι προτεινε την βαρυτητα ως την αορατη δυναμη που κινει τα νηματα και υπεθεσε οτι ανεφεροταν με ''κοινω τα νηματα'' και στην δημιουργια . Για πριν απτην Μεγαλη Εκρηξη μονο υποθεσεις μπορουμε. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον οπως λες και συ δεν γνωριζουμε τι συνεβει δεν μπορουμε να απορριψουμε το καθετι ακομα και αν αυτο ειναι υπερφυσικο . Τίποτα δεν μπορείς να απορρίψεις προφανώς....απλά εαν συμπεριλάβεις οτιδήποτε δεν μπορείς να αποκλείσεις θα πρέπει να συμπεριλαβεις τα πάντα όσο γελοίο κ αν σου φαίνεται.Είμαι απολυτα σίγουρος ότι στη ζωή σου όταν δεν ξέρεις πως κατι συνέβει...σιγουρα η πρωτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό δεν είναι ότι μπορεί να είναι πχ προιον εξωγήινων....καταλαβαίνεις τι εννοώ.. το ίδιο πχ θα μπορούσε να πει κάποιος κ για την εξέλιξη των ειδών...μέχρι που ανακαλύφθηκε από τον Δαρβινο ο τρόπος εξέλιξης των ειδών..... κ επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικο ειναι να κανεις τις σωστες ερωτήσεις κ νομιζω ότι γνωρίζουμε τόσο λιγοστά .... Τωρα αν λαβεις υπόψη σου ότι κάθε Νεα Σεληνη ο καιρός κάνει τα δικά του.....κάτι παίζει εκει... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Απλα το παιδι προτεινε την βαρυτητα ως την αορατη δυναμη που κινει τα νηματα και υπεθεσε οτι ανεφεροταν με ''κοινω τα νηματα'' και στην δημιουργια . Για πριν απτην Μεγαλη Εκρηξη μονο υποθεσεις μπορουμε. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον οπως λες και συ δεν γνωριζουμε τι συνεβει δεν μπορουμε να απορριψουμε το καθετι ακομα και αν αυτο ειναι υπερφυσικο . Τίποτα δεν μπορείς να απορρίψεις προφανώς....απλά εαν συμπεριλάβεις οτιδήποτε δεν μπορείς να αποκλείσεις θα πρέπει να συμπεριλαβεις τα πάντα όσο γελοίο κ αν σου φαίνεται.Είμαι απολυτα σίγουρος ότι στη ζωή σου όταν δεν ξέρεις πως κατι συνέβει...σιγουρα η πρωτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό δεν είναι ότι μπορεί να είναι πχ προιον εξωγήινων....καταλαβαίνεις τι εννοώ.. το ίδιο πχ θα μπορούσε να πει κάποιος κ για την εξέλιξη των ειδών...μέχρι που ανακαλύφθηκε από τον Δαρβινο ο τρόπος εξέλιξης των ειδών..... κ επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικο ειναι να κανεις τις σωστες ερωτήσεις κ νομιζω ότι γνωρίζουμε τόσο λιγοστά .... Τωρα αν λαβεις υπόψη σου ότι κάθε Νεα Σεληνη ο καιρός κάνει τα δικά του.....κάτι παίζει εκει... πιστευω ακραδαντα οτι καθε Νεα Σεληνη εξωγηινοι ελεγχουν τον καιρο της Γης εκει που θελω να κανω παρατηρηση ετσι για να μου την πουν λιγακι !! αντε τωρα!! ωρα να βγαλουμε τα λειζερ και τα φωτοσπαθα και να τους κανουμε σουσι τα μα*****σμενα που μας χαλαν τον καιρο KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Sailor saturn Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 roofastro, ποιος νοιάζεται για τους τόνους, εδώ δεν έχουμε λύσει το dark matter,που λες και εσύ, με τους τόνους να ασχολούμαστε! Σχετικά με το παράδειγμα, τα παίρνω όλα πολύ χειροπιαστά (ιδίως ότι έχει να κάνει με βίδες, επειδή είμαι μία μαστοράντζα...), όπως κατάλαβες σωστά και για την άποψη μου περί ανθρωπίνου σώματος. Στα "θρησκευτικά" πάντως είμαι πιο επιφυλακτική από εσένα. Στο θέμα Θεός κρατάω μία "πισινή" (τον Ιούνη να δω τι θα γράψω που μου κάνει θρησκευτικά και παπάς!!! ). Το ζήτημα φυσικά και δεν περιμένω να το λύσουμε, τουλάχιστον όχι σήμερα (αλλά που ξέρεις ίσως μία μέρα γίνουμε δυο κοσμολόγοι που να κονταροχτυπιούνται ) Τέλος πάντων, καλό πρώτο τέταρτο σε όλους όσους πρίξαμε!! Viva la Relativity!
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Kαι ανεφελες μερες και νυχτες γιατι πολυ μας τα χαλαει τελευταια ο καιρος !!! KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Που και που ας εξ υμνουμε τον διορατικο επαναστάτη ή αυλικο της εποχής του , ο οποίος μας προετοίμασε για την επανέναρξη . Τώρα το αν η επανεμφάνιση θα ειναι ένα νέο ιδεολογικό ρεύμα που θα έχει ποιο σύγχρονες αρχές δεν το ξέρει κανεις , πάντως μια προσπάθεια επιστημονική που έγινε πριν κάτι μήνες δεν ευοδωσε , με αποτέλεσμα να διακόπτουν τα τηλεοπτικά επεισόδια χωρίς μια εξήγηση . Αυτο συμβαίνει λόγο της αδυναμίας μας ως όντα , και της ανάγκης μας για δεκανίκι .Δεν είμαστε ικανοί να πορευτούμε μόνοι , υπό την παρούσα υπόσταση μας .Και αυτοί που Γνωρίζουν , ξέρουν οτι η πίστη , με την ευρύτερη έννοια , ειναι η πηγή ζωής , δημιουργίας , εξέλιξης και Εναρμόνισης εαυτόν Προς το Σύμπαν !... γιαυτο ας μην τη λησμονούμε ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2013 Το έχω ξαναπεί και σε άλλα τέτοια παρόμοια θέματα. Η πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη. Εμπιστεύεσαι δηλαδή οτι υπάρχει Θεός και αυτά που πρεσβεύει η εκάστοτε θρησκεία. Άλλοι εμπιστεύονται την επιστήμη, ή μόνο αυτό που βλέπουν με τα μάτια τους. Για τον καθένα είναι ξεχωριστό. Ζούμε σε μία κοινωνία και σαν άνθρωποι καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι ποιό είναι το σωστό και ηθικό. Φανατισμούς είτε απο την πλευρα των θρησκειών είτε απο της επιστήμης οι έξυπνοι άνθρωποι τους απεμπολούν. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που παρασύρονται, λόγω κοινωνικών συνθηκών και μόρφωσης ή και πλύσης εγκεφάλου, γι'αυτό βλέπουμε τους φανατικούς, που είτε προέρχονται απο θρησκεία και είναι βομβιστές, είτε είναι επιστήμονες που σκοπός τους είναι η κατασκευή όπλων. Δεν έχουν καμία διαφορά. Και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι είναι μορφωμένοι αλλά βασίζονται στον φανατισμό και εκτοξεύουν επιχειρήματα και κατηγορίες ο ένας στον άλλον, π.χ αντιπαράθεση μεταξύ δωδεκαθειστών και χριστιανών με τα γνωστά επιχειρήματα περί σταυροφοριών και παγανισμού κλπ. Γελοιότητες. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι οι περισσότεροι κοιτάμε ψηλά και κυριολεκτικά και μεταφορικά, ήμαστε πιό ευαίσθητοι και θέλουμε την καλυτέρευση του κόσμου και ήμαστε πραγματικοί πρέσβευτές της σωστής αληθινής παγκοσμοιοποίησης και συναδέλφωσης. Πολλοί απο εμάς αγαπάμε τη φύση, τα ζώα, αλλά και επικοινωνούμε με ανθρώπους απο όλο τον κόσμο με ενθουσιασμό με κοινό αυτή την ενασχόλησή μας. Και το κυριότερο, με αυτά που βλέπουμε, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα απο πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν κάν την τύχη να θαυμάσουνε το milky way σε έναν σκοτεινό ουρανό και θαυμάζουμε τη Δημιουργία μέχρι εκεί που μπορούμε να δούμε και να αντιληφθούμε σάν άνθρωποι. Άλλοι το κάνουν αυτό θαυμάζοντας απλά ένα λουλούδι. Εϊμαι εγώ ο μόνος που το βλέπει έτσι, είμαι μήπως απλά ρομαντικός? Δεν νομίζω. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα