Jump to content

Αξίζει να πάρω καινούριο;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο forum αλλά ασχολούμαι με την αστρονομία περίπου ένα χρόνο (δεν μπορούσα να κάνω εγγραφή ](*,) ). Το τηλεσκόπιο που έχω είναι ένα αχρωματικό διοπτρικό SW 90/900 f/10 σε αλταζιμουθιακή στήριξη. Είδα αρκετά με αυτο αλλα θα ήθελα να αγοράσω ένα άλλο γιατί τα 90mm είναι λίγα για βαθύ ουρανό που θα ήθελα να παρατηρώ. Θα ήθελα ένα κατοπτρικό 6-8" σε ησημερινή στήριξη. Θα με κάλυπτε; Ή μήπως θα ήταν καλήτερα να μείνω σε αυτό που έχω και απλά να πάρω μια ισημερινή στήριξη και 1-2 προσοφθάλμια (ακόμα δεν έχω κανένα εκτός από αυτο τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο τηλεσκόπιο);
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η μετάβαση από τα 90 χιλιοστά στις 8 ίντσες θα είναι πραγματικό άλμα όσον αφορά το βαθύ ουρανό. Αυτά που θα μπορείς να δεις είναι πολύ πολύ περισσότερα και νομίζω πως είναι ο δρόμος που σου ταιριάζει. Το να πάρεις ισημερινή στήριξη για το μικρό θα σε οδηγούσε είτε να δώσεις πολλά λεφτά για μια καλή στήριξη που θα σου δώσει κάποιες ευκολίες αλλά δε θα σου δείξει τίποτα παραπάνω ή να δώσεις λίγα λεφτά για μια φτηνή στήριξη που θα σου είναι άχρηστη όταν θα θες να πας σε μεγάλο τηλεσκόπιο.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατά τη γνώμη μου, για παρατήρηση βαθέως ουρανού το σημαντικότερο είναι να βρεις πολύ σκοτεινό ουρανό! Αν έχεις αυτό εξασφαλισμένο, και με 4,5 ίντσες θα δεις αρκετά πράγματα. Βέβαια όσο μεγαλύτερο είναι το τηλεσκόπιο τόσο πιο φωτεινά τα αντικείμενα. Θα σου πρότεινα να σκεφτείς αγορά ενός καταδιοπτρικού στις 6". Η μεταφορά και ο χειρισμός είναι πολύ πιο εύκολα από τα νευτώνεια, και θα το χρειαστείς αυτό!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης