Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η σύνδεση του hand-control στη στήριξη, έχει πρόβλημα. Οταν το καλώδιο κουνηθεί ελαφρά, το hand control σβήνει.

Δεν φταίει το RJ-12 βίσμα του καλωδίου, αλλά η υποδοχή στο board (θυληκό).

Εχει αντικαταστήσει κανείς το jack της βάσης? Προτεινόμενος τρόπος επισκευής?

Ευχαριστώ,

H Γη είναι στρογγυλή σαν αγγούρι και μακρουλή σαν πορτοκάλι.
Δημοσιεύτηκε

Κώστα και στην δική μου την Heq5 pro έχω αλλάξει το βύσμα διότι δεν πήγαινε άλλο με το μαμά βύσμα (χαλαρό με διακοπές την ώρα της φωτογράφισης). Πρόσθεσα βύσμα που βιδώνει και χαιρέτισα μια για πάντα τις διακοπές ρεύματος :cheesy:

Υ.γ. Στο rca που φαίνεται απο κάτω μην δίνεις σημασία είναι για το hub που έχω ενσωματώσει μέσα στην στήριξη http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15929&start=0 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15921&highlight=

1043166705_jack2.thumb.jpg.742cc106a7991c347363966ae9d07ba3.jpg

1611861803_jack1.thumb.jpg.a695df42cada374bb23ebd57803bc976.jpg

Δημοσιεύτηκε
Και γω εκανα την πατεντα με το RCA και δουλευει τελεια απο τοτε, πριν ειχα 2-3 διακοπες σε καθε παρατηρηση, η περιστροφη ειναι λογικο να διακοπτει την επαφη στα βυζματα τις πλακας που εχουν...

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε

Στο πνεύμα εντεινόμενης καταστολής των ημερών μας :roll:

να θυμήσω ότι είναι απαραίτητη η χρήση ενδιάμεσης ασφάλειας ταχείας τήξης,

ειδικά αν η πηγή είναι μπαταρία μολύβδου, που μπορεί να δώσει μεγάλο στιγμαιίο ρεύμα

και να κάνει κρέμα καλώδιο/βύσμα.

Στην περίπτωση του RCA, το κράτημα είναι μεν σφιτχό,

αλλά αν το καλώδιο μαγγώσει και τεντωθεί απο ισχυρό παράγοντα τότε ίσως θα ήταν καλύτερα

να βγεί αντί να κοπεί ή να σπάσει το πλαστικό καπάκι και να βραχυκυκλώσει εσωτερικά.

Επίσης, το RCA δεν σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μεγάλες ισχείς (πχ ρεύμα μπαταρίας) αλλά

ισχνό ακουστικό σήμα, όπου δεν μας πολυ-νοιάζει το ενδεχόμενο να ακουμπήσει το ασύνδετο,

υπο τάση, βύσμα σε μεταλλικές επιφάνειες (τρίποδας/ρολόι χειρός/αυτοκίνητο/...).

Στη δικιά μου AS-GT με το ίδιο πρόβλημα, προτίμησα να ανοίξω προσεκτικά με μικρό κατσαβίδι

τα δύο "μισά" του εσωτερικού "καρφιού" της υποδοχής στη βάση.

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης