songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Ωρα 22:22 το παρατηρησα στο δρομο πηγαινοντας στη Σουρωτη προς την Κορυφη του Χορτιατη!! Εντυπωσιακοτατη. Ευτυχως πηγαινα με λιγα χιλιομετρα Κρατησε περιπου 3 δευτερολεπτα μπορει και λιγο παραπανω μεχρι να την αντιληφθω! Τεραστια. Επεφτε σχεδον καθετα και η ουρα ετσι πως την εβλεπα ηταν οσο η παλαμη μου! Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 To επιβεβαιωνει και απο Δραμα ο αδερφος μου, το ειδε να χανεται πισω απο σπιτια, πολυ εντυπωσιακο... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
peterzaf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Την είδα και γω καθ΄οδον. Πράγματι πολύ εντυπωσιακή!
catserts2 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Την είδαμε κι εμείς καθ΄οδόν από Θεσσαλονίκη προς Κιλκίς, είχε κατεύθυνση προς Βορρά και ήταν ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει, την είδα σχεδόν σε όλο της το μεγαλείο, πάνω από 45 μοίρες πορεία.Την υπολογίζω σε -10 mag περίπου. Όσο την έβλεπα να πέφτει και να μεγαλώνει η φωτεινότητά της, μου έδινε την εντύπωση ότι θα εκραγεί και θα κάνει τη νύχτα μέρα. Καταπληκτική εμπειρία.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Την είδα κι εγώ από Κέρκυρα! Έπεσε βορειοανατολικά. Έσπασε σε κομμάτια και είχε έντονο πράσινο χρώμα. Πρέπει να ήταν γύρω στα -7mag ίσως και παραπάνω. Ήταν τόσο φωτεινό που νόμισα πως ήταν προβολείς αεροπλάνου. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Τυχεροί!!!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
frozed2 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Την είδαν και απο Αλιβέρι και μ ανέφεραν οτι μολις χαθήκε πισω απο το βουνο έβγαλε έντονη πράσινη λαμψη λες και έκανε έκρηξη....Παλι χανω κατι τοσο όμορφο...τυχερόι όσοι την είδαν!!
georbail Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 την ειδα και εγω απο σερρεσ..βρισκομουν καθοδον σε επαρχιακο δρομο και μπορω να πω οτι ισωσ τρομαξα λιγακι! στιγμιαια η φωτεινοτητα που εδωσε εφτανε το φωσ τησ πανεσεληνου ισωσ και λιγο παραπανω!
odontiatros Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Κατεβαινοντας απο καρδια σε υψος προσγειωσης αεροπλανου, υπερλαμπρη βολιδα με διπλη ουρα κατευθυνση Βορεια με καμπυλη προσκρουσης που φαινομενικα αγγιζε τα ορια οικισμων πανοραμτος - μετεωρων, διαρκεια οπτικης επαφης 5 δευτερα , 2 δεθτερολεπτα πριν την εξαερωση εφτασε σε μαχιμθμ λαμπροτητα χωρις εμφανη θορυβο, ουρα τετραπλασια του κυριου ογκου...απλα...εντυπωσιακο αλλα και τρομακτικο!!!!
Littlestar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Καλησπέρα παιδιά.Πραγματικά επειδή το είδα και εγω χτες και θα συμφωνήσω με όλους σας στην περιγραφή που δώσατε.Μπορεί όμως κάποιος να μου πει...τι ήταν τελικά αυτό που είδαμε????
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2013 Ήταν μια βολίδα, δηλαδή ένας διάττοντας πολύ φωτεινότερος από τα συνηθισμένα "πεφταστέρια" που βλέπουμε. Οι συνήθεις διάττοντες που βλέπουμε σε καθημερινή σχεδόν συχνότητα αφήνουν φωτεινά ίχνη που προέρχονται από πολύ μικρά σώματα που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα, μεγέθους κόκκων άμμου ή μικρού χαλικιού. Το αντικείμενο που προκάλεσε τη χτεσινή βολίδα ήταν προφανώς αρκετά μεγαλύτερο, δύσκολο να πει κανείς πόσο ακριβώς. Αν και δεν τα βλέπουμε κάθε μέρα, τα φαινόμενα αυτά δεν είναι σπάνια σε παγκόσμια κλίμακα αλλά πρέπει να τύχεις στο σωστό τόπο και χρόνο για να τα δεις. Όσοι ερασιτέχνες αστρονόμοι τα δουν νιώθουν τυχεροί για το θέαμα και συνήθως μένουν στη μνήμη τους για καιρό! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Littlestar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση!!!! Πραγματικά ηταν οτι πιο όμορφο εχω δει στον ουρανό και σίγουρα θα το θυμάμαι για πολύ καιρό!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα