Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους ,

εχει κανεις γνωμη πιο απο τα 2 αυτα τηλεσκοπια αξιζει περισσοτερο; Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η ευκολια μεταφορας τους, παρόλα αυτα εχουν σημαντικες διαφορες....

Το 1ο ειναι F/9 , το 2ο F/12 , για το Vixen δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα σχολια, για το mak 127mm με απασχολει η ταχυτητα του και ο χρονος που απαιτειται για να ερθει σε θερμοκρασια περιβαλλοντος.

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε Μak παρα μονο νευτωνεια.....

Οι γνωμες σας ?

Ευχαριστω,

Νικος

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε

Από mak έχω χρησιμοποιήσει το μικρούλι 90άρη της SkyWatcher και είχα πολύ θετικές εντυπώσεις (για τη διάμετρο του). Γενικά θα έδινα ψήφο στο 127. Μεγαλύτερη διάμετρος και νομίζω πως θα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις πάνω του εξαρτήματα SCT (νομίζω παίρνει σχετικό αντάπτορα, οπότε το πρόβλημα της ταχύτητας λύνεται με ένα μειωτή). Στο vixen νομίζω δεν υπάρχει μπροστά φακός, είναι ανοικτός ο σωλήνας του. Αυτό είναι καλό για να κρυώνει γρήγορα, είναι και κακό (προσωπική άποψη) γιατί μένει εκτεθειμένος ο καθρέφτης.

Πολύ σημαντικό! Στο 127 υπάρχει έκδοση με άνοιγμα πίσω 2"! Θα ήταν νομίζω η ιδανική επιλογή, γιατί φωτογραφικά σίγουρα θα περιόριζε το βινιετάρισμα, οπτικά μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλο (για mak) πεδίο (πάνω από 1 1/2 μοίρα)!

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Πιο χρηστικό το skywatcher καθότι μεγαλύτερο , και κλειστό από μπροστά. Το vixen είναι ανοικτό από μπροστά οπότε ψύχεται πιο γρήγορα και θα είναι και λιγάκι πιο φωτεινό. Θα διάλεγα skywatcher.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστω πολυ για την καθοδηγηση σας , αλλαξα αμεσα την παραγγελια μου και θα παρω το Skywatcher Maksutov 127/1500 BD.

Βασικα αυτο που ηθελα ειναι να εχω κατι φορητο, δυνατο, ποιοτικο για τις γρηγορες παρατηρησεις που θελω να κανω καποιες στιγμες οπου δεν σε παιρνει ο χρονος να στηνεις πιο μεγαλα τηλεσκοπια καθως επισης να ειναι φορητο στις διακοπες μου....

Εχω προσφατα αγορασει και ενα Alt-Az φορητη βαση (SKYWATCHER MERLIN) που απο οτι γνωριζω δεν θα εχει προβλημα να σηκωσει το βαρος του 3,4κιλα + καμερα.

Κριμα για την Vixen που εβγαλε ενα τοσο πολλα υποσχομενο φορητο τηλεσκοπιο αλλα που τελικα επιασε τοσες πολλες κακες κριτικες....

Η διαφορα στην αξια ειναι πανω κατω 100ευρω.

Σας ευχαριστω.

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε

Το Vixen είναι Cassegrain τροποποιημένο, με διορθωτικό φακό αντί για κάτοπτρο. Είναι μοναδικό στην κατηγορία του και θυμάμαι έναν μόνο να το έχει, κάποιο παιδί από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο μπαίνει σπάνια πλέον στο Astrovox. Είναι ο zeg αν θέλεις να τον ρωτήσεις: http://www.astrovox.gr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=7531

Αλλά νομίζω πως το 127 θα είναι καλύτερο, μεγαλύτερο και με μικρότερη παρεμπόδιση αν μη τι άλλο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το Vixen είναι Cassegrain τροποποιημένο, με διορθωτικό φακό αντί για κάτοπτρο. Είναι μοναδικό στην κατηγορία του και θυμάμαι έναν μόνο να το έχει, κάποιο παιδί από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο μπαίνει σπάνια πλέον στο Astrovox. Είναι ο zeg αν θέλεις να τον ρωτήσεις: http://www.astrovox.gr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=7531

Αλλά νομίζω πως το 127 θα είναι καλύτερο, μεγαλύτερο και με μικρότερη παρεμπόδιση αν μη τι άλλο.

Σε ευχαριστω,

ναι επειδη ακριβως εχει μοναδικα χαρακτηριστικα θεωρησα οτι θα αξιζει, αφου ειναι και απο γνωστη εταιρεια , αλλα απο οτι φαινεται απο τα σχολια αυτων που τα αγορασαν οι περισσοτεροι τα εστειλαν πισω θεωροντας τα προβληματικα....για διαφορους λογους.

Το συγκεκριμενο στο οποιο τελικα κατεληξα υστερα απο τις γνωμες σας και διαβαζοντας πολλες αλλες, πιστευω οτι, ειναι, αν μην τι αλλο εγγυημενο, οτι, θα κανει αυτα που λεει.....Ξερω και καταλαβαινω τους περιορισμους του....αλλα για γρηγορες και συντομες παρατηρησεις πιστευω οτι θα ειμαι ενταξει....Οσον αφορα τον χρονο που χρειαζεται για να "κρυωσει" νομιζω οτι ξεπερνιεται...εξαλλου οσο θα κρυωνει εγω θα ετοιμαζω κατι αλλο.....

Νικος Π.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης