vavouras33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Παιδιά βοήθεια άμμεση ....... Είναι να πάρω εναν nagler zoom 3-6 απο αμερική και περιμένουνε τα λεφτά να τους τα στείλω αύριο η μεθαύριο ...... είχα διαβάσει κάπου ότι αν θέλει κάποιος πλανητική παρατήρηση καλύτερα να πάρει 2-3 ορθοσκοπικούς παρά nagler zoom ..... τι λέτε ;;; 250 ευρώ θα μου βγεί
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Φοβάμαι πως το 6-3 δεν θα αξιοποιηθεί πλήρως με αυτό το τηλεσκόπιο. Μόνο τις καλύτερες βραδιές θα φθάσεις στα 3mm, αλλά τα 5 και τα 4mm θα αξιοποιηθούν συχνότερα. Επίσης είναι ακριβός φακός για έναν αρχάριο με Νευτώνιο 8". Κατά τ' άλλα δεν είναι χειρότερο από έναν ορθοσκοπικό των 6mm, έχει και μεγαλύτερο πεδίο μάλιστα. Γενικώς είναι ένας μοναδικός φακός, ο οποίος ταιριάζει σε τηλεσκόπια f/4-f/5.Νομίζω πως είσαι λίγο βιαστικός, όπως όλοι είμαστε στη φάση του ενθουσιασμού. Προσπάθησε να κάνεις παρατηρήσεις, παρ' όλες τις ιδιοτροπίες του καιρού (έστω δες τη σελήνη) ώστε να συλλέξεις προσωπική εμπειρία και να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vavouras33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Γεια σου ρε kokkoli με την γρηγοραδα σου να είσαι πάντα καλα ρε παλικάρι ..... κοίτα έχω δεί σελήνη πολλές φορές , ακόμη δία , Αρη , κρόνο , πλειάδες , νεφέλωμα ωρίωνα και ανδρομέδα .....απλά έλεγα ή θα πάρω αυτόν τον zoom ή έναν explore scientific 6,7mm και εναν 18mm ή 20mmzoom = 260 ευρώ 2 explore scientific 250 ευρώ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Οι ES θα είναι περισσότερο χρήσιμοι για εσένα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα