Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους!

Σημερα πηρα το πρωτο μου τηλεσκοπιο! SW 6" dob! Ειμαι τοσο χαρουμενος! Σα μικρο παιδακι!

Ηθελα απλα να μοιραστω τον ενθουσιασμο μου με το φορουμ!

Clear skies!

Δημοσιεύτηκε

Καλή αρχή φίλε μου! Οι 6 ιντσες θα σου δείξουν πάρα πολλά, ξεκίνα με τα αντικείμενα Messier :cheesy:

Καθαρούς ουρανούς,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε
Ημουν αναμεσα σ'αυτο και στο 8αρι αλλα κατεληξα στο 6αρι λογω κοστους και ογκου. Και αν ποτε θελησω να αναβαθμισω υπαρχουν και τα 10αρια και τα 12αρια :lol:
Δημοσιεύτηκε
Ημουν αναμεσα σ'αυτο και στο 8αρι αλλα κατεληξα στο 6αρι λογω κοστους και ογκου. Και αν ποτε θελησω να αναβαθμισω υπαρχουν και τα 10αρια και τα 12αρια :lol:
Και τα 16αρια μη σου πω :mrgreen: Καθαρους ουρανους. Γιατι τωρα που πηρες τηλεσκοπιο θα ανακαλυψεις ποσο συχνα δεν ειναι καθαρος :mrgreen:

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε
Καθαρούς Ουρανούς και καλό πρώτο φως! :cheesy:
\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!

Κι εγώ με ένα τηλεσκόπιο 6¨ ξεκίνησα. Πίστεψέ με, μπορείς να δεις πάρα πολλά αντικείμενα με ένα 6άρι, αλλά θα σε συμβούλευα να πας σε όσο πιο σκοτεινό ουρανό γίνεται.

Από ένα τέτοιο μέρος, μπορείς να παρατηρήσεις πέραν Σελήνης, πλανητών και διπλών αστέρων, όλα τα αντικείμενα Μεσιέ, τα περισσότερα του καταλόγου Caldwell και τα πιο λαμπρά αντικείμενα NGC. Από Πάρνωνα με το 6άρι μου είχα δει γαλαξίες σχεδόν 12ου μεγέθους. Θα έχεις δουλειά για χρόνια.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ με 6άρι ξεκίνησα και συνέχισα για αρκετά χρόνια. Σε σκοτεινό ουρανό θα σου δείξει πάρα πολλά. Καλές παρατηρήσεις!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης