Jump to content

Συναρπαστικός ο Αυγουστιάτικος νυχτερινός ουρανός!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο έναστρος νυχτερινός ουρανός μας συναρπάζει! Χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι κοιτούσαν με απορία το νυχτερινό ουρανό θαυμάζοντας τα αστέρια, τους πλανήτες και άλλα ουράνια αντικείμενα. Την αγάπη, το πάθος και τον ενθουσιασμό για το νυχτερινό ουρανό, μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το φύλο, τον πολιτισμό, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Όταν κοιτάζουμε στο διάστημα, τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων γίνονται αόρατα, και προσελκύουν στην ίδια τη ζωή, εμάς και τους συνανθρώπους μας. Ο ουρανός πάνω μας είναι δημόσιος χώρος και τόπος συνάντησης για όλους τους κατοίκους της Γης. Δεν έχει σημασία ποιος, τι και που βρίσκεται. Όλοι μοιράζονται τον ίδιο ουρανό και προέκυψαν από την ίδια αστερόσκονη!

 

Στο διάστημα, υπάρχει κάτι πολύ και πάντα καινούριο για να ανακαλύψετε: αστέρια, πλανήτες, το σπαρμένο με χιλιάδες κρατήρες Φεγγάρι, ο Ήλιος μας, με τις ηλιακές κηλίδες και βίαιες καταιγίδες, κομήτες, γίγαντες αερίων και νεφελώματα σκόνης, ανάμεσα στα άστρα και τους γαλαξίες των δισεκατομμυρίων άστρων και δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από εμάς! Είτε με γυμνό μάτι, με κιάλια ή τηλεσκόπιο μπορείτε να ρίξετε ένα συναρπαστικό βλέμμα στο ζωντανό ουρανό και στο διάστημα, ανακαλύπτοντας αυτόν τον θαυμαστό κόσμο που μας περιβάλει…

 

Δεν θα πρέπει να είναι ειδικός ή επιστήμονας κάποιος, για να αισθάνεται άνετα στην παγκόσμια κοινότητα των φίλων του ουρανού. Το αντίθετο! Είτε αρχάριος αστρόφιλος, είτε έμπειρος, γυναίκα ή άνδρας, παιδί, μαμά, μπαμπάς, γιαγιά, παππούς (έως 100+), είτε χωρίς οπτικά βοηθήματα και εξοπλισμό όπως κιάλια ή τηλεσκόπιο, είτε έχει κάποιον εξοπλισμό, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στην κοινότητα των εραστών του έναστρου ουρανού!

 

Κι ο Αύγουστος είναι κατεξοχήν ο μήνας των ουράνιων παρατηρήσεων!

 

Η συνέχεια εδώ

www.aegeanastronomy.com

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης