Papous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Παιδια μπορει καποιος να μου λυσει την απορια?Γιατι με το τηλεσκοπιο μου δεν μπορω να δω αυτες τις εικονες νεφελωματων και γαλαξιως που υπαρχουν εδω ?
PanagiotisM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Εαν παρατηρεις μεσα απο πολη ειναι λογικο να μην μπορεις να δεις πολλα.Εαν εννοεις γιατι δεν μπορεις να δεις τα αντικειμενα με την ιδια λεπτομερεια που εχουν οι φωτογραφιες εδω να ξες οτι οι αστροφωτογραφιες παντα δειχνουν πραγματα που δεν φαινονται με τηλεσκοπια.Εαν τελος παρακολουθεις σε σκοτεινο ουρανο αλλα δεν μπορεις να δεις τα αντικειμενα τοτε κοιτα ξανα τους χαρτες σου ισως να μην κοιτας εκει που πρεπει.ΥΓ. Τα go-to τηλεσκοπια μερικες φορε δεν σε βγαζουν ακριβως πανω στο αντικειμενο που ψαχνεις αλλα κοντα σε αυτο. Ελπιζω να βοηθησα "Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Παιδια μπορει καποιος να μου λυσει την απορια?Γιατι με το τηλεσκοπιο μου δεν μπορω να δω αυτες τις εικονες νεφελωματων και γαλαξιως που υπαρχουν εδω ? Οσο ισχυρο τηλεσκοπιο και να εχεις, αμα υπαρχει φωτορυπανση τη νυχτα, δεν θα δεις και πολλα... Αν εχεις ομως πολυ ισχυρο τηλεσκοπιο, μπορεις να δεις την Αφροδιτη και τον Δια, ακομα και την ημερα!Βεβαια αυτο που θα δεις ειναι 2 λευκες μπαλες μεσα σε εναν γαλαζιο ουρανο!
Papous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!Οχι εδω που μενω δεν εχουμε φωτορυπανση και γενικα οτι ψαχνω φαινεται ευκολα απλως δεν βλεπω ολες τις λεπτομερειες των φωτογραφιων οταν βλεπω μεσα απο το τηλεσκοπιο και επισης το βλεπω καλυτερα με την ακρη του ματιου αλλα ειναι κουραστικο.Βεβαια και κανονικα αν το κοιταξω μετα απο λιγη ωρα φαινεται μια χαρα. Τα φιλτρα προσθετουν χρωμα στα νεφελωματα και τους γαλαξιες?Εχω ενα Orion Skyglow.
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2013 Αν εννοεις για το χρωμα, δυστυχως δεν μπορεις να δεις απο το προσοφθαλμιο γιατι τα φωτονια που ταξιδευουν χιλιαδες ή εκατομμυρια ετη φωτος εκπεμπουν σε ενα μηκος κυματος που δεν ειναι ορατο στο ανθρωπινο ματι, αλλα μπορει να το πιασει ο αισθητηρας της μηχανης μετα απο καποιο χρονο εκθεσης.Ριξε μια ματα εδω http://www.astrovox.gr/avat/filters.php
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 Σε καμμια περιπτωση δεν προκειται να δεις τπτ οπως στις φωτογραφιες οτι και να κανεις. Απλα το γυμνο το ματι δεν τα βλεπει τα χρωματα και το καθε τηλεσκοπιο δεν μπορει να σου δειξει τις λεπτομερεις. Τα παντα θα ειναι θολα ασπρομαυρα αντικειμενα και το μονο που θα διαφερει θα ειναι το σχημα τους οσο μεγαλο τηλεσκοπιο και να χεις. Θα καταλαβεις δηλαδη οτι βλεπεις γαλαξια και οχι νεφελωμα, η ποιον γαλαξια η ποιο νεφελωμα βλεπεις αλλα μεχρι εκει... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
PanagiotisM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 επισης το βλεπω καλυτερα με την ακρη του ματιου αλλα ειναι κουραστικο.Βεβαια και κανονικα αν το κοιταξω μετα απο λιγη ωρα φαινεται μια χαρα. . Αυτο που λες ονομαζεται πλαγια ενατενιση και οφειλεται σε μια ψευδαισθηση που προκαλουν τα ματια μας.Για παραδειγμα αν κοιταξεις ενα αμυδρο αστερι μετα απο λιγη ωρα να εξαφανιστει ενω οταν κοιταξεις λιγο παραπερα να ξαναεμφανιστει στην ακρη του ματιου σου.Επισης ειναι αδυνατο να δεις χρωματα διοτι το φως ταξιδευοντας τοσα εκατομμυρια χιλιομετρα μεχρι να φτασει σε εμας στη γη αποδυναμωνετε και δεν ειναι ικανο να διεγειρει αρκετα τα ματια μας ωστε να προκαλεσει την αισθηση που ονομαζουμε χρωμα. "Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
gregohks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2013 επισης το βλεπω καλυτερα με την ακρη του ματιου αλλα ειναι κουραστικο.Βεβαια και κανονικα αν το κοιταξω μετα απο λιγη ωρα φαινεται μια χαρα. . Αυτο που λες ονομαζεται πλαγια ενατενιση και οφειλεται σε μια ψευδαισθηση που προκαλουν τα ματια μας.Για παραδειγμα αν κοιταξεις ενα αμυδρο αστερι μετα απο λιγη ωρα να εξαφανιστει ενω οταν κοιταξεις λιγο παραπερα να ξαναεμφανιστει στην ακρη του ματιου σου.Επισης ειναι αδυνατο να δεις χρωματα διοτι το φως ταξιδευοντας τοσα εκατομμυρια χιλιομετρα μεχρι να φτασει σε εμας στη γη αποδυναμωνετε και δεν ειναι ικανο να διεγειρει αρκετα τα ματια μας ωστε να προκαλεσει την αισθηση που ονομαζουμε χρωμα.Δεν είναι ακριβώς ψευδαίσθηση που προκαλούν τα μάτια μας.Η πλάγια όραση μας βοηθά να δούμε καλύτερα τα αμυδρά αντικείμενα,και αυτό οφείλεται στην φυσιολογία του ματιού. Averted vision works because there are no rods (cells which detect dim light in black and white) in the fovea: a small area in the center of the eye. The fovea contains only cone cells, which serve as bright light and color detectors and are not as useful during the night. Based on the early, but controversial, work of Osterberg (1935), the density of the rod cells usually reaches a maximum around 20 degrees off the center of vision. Fulton (2005) presents an alternate interpretation of Osterberg's analysis.Due to the way the cells are connected to the nervous system, the area of most sensitivity, but reduced acuity, is closer to the center than this.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα