Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Έχω το τηλεσκόπιο μπλακ ντάιαμοντ της σκαι γουοτσερ 200/1000 όπως αυτό της φωτογραφίας μου.Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ερευνητή του τηλεσκοπίου.Κάθε φορά πριν από την παρατήρηση του κάνω ευθγραμιση και όλα δίχνουν τέλεια.kata την διάρκεια της νύχτας χωρίς να τον ακουμπτσω καθόλου χάνω την ευθγραμιση κατά πολύ παρά πολύ όμως.Ο ερευνητής που χρησημοποιοω είναι ο δικός του.Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά με της βίδες του ερευνητή(έχει δύο μαύρες και μια γρι) Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Βάλε μια φωτογραφία.Η γκρι βίδα είναι κόντρα (με ελατήριο) και ρυθμίζεται με κλειδί Allen. Ίσως χρειάζεται σφίξιμο.Επίσης, έχεις το ελαστικό Ο-ring το οποίο συγκρατεί το σωλήνα στην πρόσθια κοιλότητα; Αν όχι, μπορείς να βάλεις και λαστιχάκι του μπακάλη, το μεγάλο και τυλιγμένο 2-4 φορές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Δεν εχει λαστιχακι μπροστα.Η γκρι βιδα ειναι με ελατιριο αλλα δεν ειναι αλλεν. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Κύτταξε ΜΕΣΑ στη γκρι βίδα. Θα δεις ένα Allen. Και αν δεν το δεις (είναι σκοτεινά μέσα) βάλε διάφορα Allen και θα δεις πως ένα θα πιάσει και θα μπορείς να το ρυθμίσεις.Βάλε και μπροστά ένα λαστιχάκι, ώστε να σταθεροποιηθεί και εκεί. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
miketz Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2013 Μάλλον είναι χωρίς αλλεν όπως το δικό μου.Πάρε μια πενσούλα και κρατώντας σταθερό το ένα μέρος ξεβίδωσε το ώστε να βγει πιο έξω και να πιέζει περισσότερο τον ερευνητή.Αν και το λαστιχάκι μπροστά είναι εντάξει πιστεύω θα φτιάξει.
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2013 Η γκρι μπαίνει μέσα στο αυλάκι που έχει ο ερευνητήςΑφού δεν έχει λάστιχο, βάλε ένα χοντρό (έστω του "μπακάλη")ή μονωτική ταινία στο αυλάκι αλλά πάνω 1 φορά δεν θα χωρά να περάσει ο ερευνητήςγια να κοντράρει - όσο μπορεί και μετά ευθυγραμμίζεις από τις άλλες δύο.Ακόμα και αν τον ευθυγραμμίσεις με "χαλαρές" τις 2 μαύρες, "δώστου" λίγο βίδωμα ακόμα (από κοινού) τις 2 μαύρες για να σφίξει στη θέση τουΒασική προϋπόθεση στην όλη διαδικασία είναι η γκρι (ασημένια) να έχει μπειμέσα στο αυλάκι του ερευνητή (την οποία τραβάς προς τα έξω για να αφαιρέσειςτον ερευνητή από τη θέση του (αφού χαλαρώσεις τις 2 μαύρες) Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2013 Γεια σας παιδια.Το ειδα προβλημα αντιμετωπιζω με τον ερευνητη του dob 8" μου.Πριν απο την παρατηρηση το ευθυγραμιζω καλα και κατα την διαρκεια μου χαλαει η ευθυγραμμηση (οχι για πολυ ομως) και ευθυγραμμιζω συνεχεια.Εχω το λαστιχακι και η γκρι βιδα εχει υποδοχη allen.Θα το σφιξω αν ειναι και θα ξαναδοκιμασω !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2013 Ευχαριστώ για της συμβουλές σας.Το πρόβλημα λύθηκε.τώρα ο ερευνητής είναι τέλεια ευθυγραμμισμένος συνέχεια. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα