Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Ένα Dob στην πόλη σε τι χρησιμεύει?

Για να παίζεις κυνηγητό με τους πλανήτες που θα σου ξεφεύγουν συνεχώς από το προσοφθάλμιο?

Συμφωνώ! Δεν χρησιμεύει σε πολλά πράγματα. Ούτε καν «μπανιστίρ» παρακολούθηση δεν μπορείς να κάνεις, αφού τα είδωλα προβάλλονται μέσα από το προσοφθάλμιο ανάποδα! Όσο για τους άλλους τύπους τηλεσκοπίων… Ε, αυτοί μέσα στην πόλη κάνουν θαύματα!

Φιλικότατα

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

To θεμα ειναι παιδια οτι ενα μεγαλο dob(μιλαω σαν κατοχος ενος 10΄΄) εχει να σου προσφερει παρα πολλα πραγματα,απιστευτες ωρες αναζητησεις μεσα στους απειρους γαλαξιες,βλεπεις αμυδρα αντικειμενα που τα εχεις βρει ΜΟΝΟΣ σου και γουσταρεις απιστευτα!!!

Κανεις τις διαφορες μετατροπες κανεις τα collimation σου και νιωθεις το τηλεσκοπιο σου.

Εγω δε το σκεφτηκα πολυ πηρα κατευθειαν δεκαιντσο σαν το πρωτο μου τηλεσκοπιο 8) 8)

PS αντε να κανουμε καμια παρατηρηση κοινη να θυμηθουμε τα του Παρνωνα....

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Ένα Dob στην πόλη σε τι χρησιμεύει?

Ηλια, εκτος απο σεληνη ηλιο πλανητες (που τους παρακολουθω χειροκινητα με το dob σε μεγεθυνση εως 228x),εχω δει ολα τα Messier πολλα NGC και παρατηρω συστηματικα μεταβλητους αστερες ολα αυτα απο το μπαλκονι μου στο κεντρο της Καλαματας.

Στας .. εξοχας δεν το συζηταμε... εχω δει αμετρητα αντικειμενα και τον πλανητη Πλουτωνα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Τηλέμαχε,

αληθινά πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις το τηλεσκόπιο που αναφέρεις. Είναι ο καλύτερος δρόμος για να καταλήξεις μόνος σου σε ένα dobsonian (το εννοώ!) Στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού εδώ θα είμαστε για νέες συμβουλές!

(Τουλάχιστον διάλεξε καλούς προσοφθάλμιους φακούς...)

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, εσύ είσαι Go Tο!!! :D

Αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αφήστε ελεύθερο το παιδί να αποφασίσει!!!!

Όλο πλάγια μέσα είστε!!!

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!! (και μη μου το κοπανάς προκαταβολικά)

Παρεμπιπτόντως, για την EQ2 φυσικά συμφωνώ ότι είναι σκουπίδι.

Δημοσιεύτηκε

Tελικά αποφάσισα (καλώς ή κακώς) και παρήγγειλα ήδη το

Skywatcher-150-EQ2-3.(6 inch).

δεν πήρα το dob γιατί

θέλω να ασχοληθώ με αστροφωτογραφία και οικονομικά δεν πολυέβγαινα.

τεσπα ,σας ευχαριστώ για τη βοήθεια..

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον καιρος να εναποθεσω και εγω την γνωμη μου οσο αφορα dobson-vs-EQ.

Dobson για μενα ισον ευκολια, ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ και διαμετρος!!! Ενα πολυ ελκυστικο μοντελο ειναι το Orion intelliscope το οποιο βγαινει αν δεν κανω λαθος απο 8-12 ιντσες. Εχει την δυνατοτητα μετατροπης απο κλασικο σε PUSH-TO κατι που αν και δεν εχω δοκιμασει πρεπει να ειναι πολυ ενδιαφερον! Βολευει τελεια και τους κλασικους αλλα και τους εξελιγμενους. Ως ενα σημειο!

Τωρα οσο αφορα τα EQ. Ερχονται να προστεθουν στιν λιστα αντιβαρα, τριποδια, κεφαλες, τροφοδοτικα κλπ... που ισοδυναμει με παραπανω διαδρομες στο σπιτι η στο αμαξι και για 8 ιντσα και πανω ΒΑΡΟΣ! Tα GO-TO ομως εχουν ενα σοβαρο πλεονεκτημα! Εγω προσωπικα ποτε πριν δεν φανταζομουν οτι θα μπορουσα να δω τοσα πραγματα μεσα σε μια νυκτα! Και μαλιστα απο την αυλη του σπιτιου μου 20 λεπτα απο την Λευκωσια και 25 απο την Λαρνακα. (Τιγκα στην φωτορυπανση!)Χωρις να ψαχνω σε χαρτες χωρις τιποτα! Ναι τα Dobson μπορουν τωρα να γινουν Push-to, to tracking ομως? Ποση ωρα ενας πρωταρης θα αντεξει να κυνηγα τον Δια η τον Κρονο για να καταφερει να τον δει πανω απο 100-150x?

Σημασια εχει να παρεις κατι που θα σε βολευει για αρκετο καιρο! Ειτε αυτο ειναι το ενα η το αλλο.

Εμενα μου αρεσει το Dobson του αλλου του αρεσει το EQ.So what?

Δεν ειμαι ειδικος αλλα ειπα να μοιραστω την γνωμη μου...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

:D ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΤΡΟΦΟΙΛΗ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ SKY 150 6"

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΕΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΒΑΣΗ EQ3 ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΗΠΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΙΑ EQ5 ΠΙΟ ΣΤΗΒΑΡΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ 6" ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΔΩ !! :D ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ

DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

:D [DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

http://www.spartastronomy.gr/

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστώ φίλε dark nebula..

πόσο κάνει μια EQ5? για αργότερα ρωτάω..

φίλε max(μου επιτρέπεις ε;; :D ),

το μοτέρ κάνει 180 ευρώ και το άφησα για αργότερα..

για τώρα θα πάρω κανα δυό καλά προσοφθάλμια..

Δημοσιεύτηκε

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΝΟΜΟΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ 600 ΕΥΡΟ

ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΛΟΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΚΙΤ GOTO ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙ ΕΙΝΕ ΚΑΛΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙ)ΘΑ ΜΑΘΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ

DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

Δημοσιεύτηκε

maxplanck

Εισαι ο πρωτος που αναγνωριζει την υπογραφη μου:D . Ευχαριστω για τα καλα σου λογια, απλα ειπα το τι πιστευω περι του θεματος. Ο φιλος μας επελεξε ηδη

και καλα εκανε που δεν ακουσε και πηρε αυτο που εβαλε στο ματι απο την αρχη :D . Δεν προτεινουμε σε καποιον να αγορασει αυτο που θελουμε εμεις αλλα λεμε την γνωμη μας και του ευχομαστε καλοριζικο!( Καλοριζικο Τηλεμαχε:D ). Τωρα οσο αφορα eyepieces εγω προσωπικα εχω τα TS και ειμαι πολυ happy. Πηρα 32mm,15mm(Wide Angle),9mm,6mm και barlow της ιδιας εταιρειας σε μια βαλιτσουλα μαζι με 6 φιλτρα. Πολυ οικονομικη επιλογη (150 ευρω) και πολυ versatile.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
ΑΚΤΙΣ στην Θεσ/νικη. Φιλε ενα σου λεω! Δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη συλλογη προσοφθαλμιων και φιλτρων σε καλυτερη τιμη!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ΚΑΝΕΙ 500 ΕΥΡΟ ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EQ6 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ GOTO KAI ANTEXHHHH :D :D

Υπάρχει και η HEQ5 PRO SERIES!

Εξαιρετική βάση , η οποία διαθέτει και goto!

Διατηρεί τη στιβαρότητα της HEQ5, έχει καλύτερα moteurs , oμορφότερο φινίρισμα και φυσικά΄υποστηρίζει autoguide!

Φορτώσαμε ένα skywatcher80ed και ένα skywatcher maksutov 150(το οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβα να δοκιμάσω!) και τα πήγαινε άνετα!

Βγαίνει γύρω στα 1100 ευρώ.

Λιγα κιλά και ... 300 ευρώ ελαφρύτερη της EQ6SKYSCAN.

Δημοσιεύτηκε

ΦΙΛΕ ΤΗΛΕΜΑΧΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ 3 ΠΡΟΣΟΦΘ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ BARLOW 2X

KAI ENA 32" ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΙΤΣΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ 150 EYRO ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ AKTISTAR H NOMIKO ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ FOEHAMMER

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης