GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Το πρωτο μου τηλεσκοπιο είναι ήδη στον δρόμο, συνεπως το επόμενο στάδιο είναι η επιλογή προσοφθαλμιωνΕχω καπως μπερδευτεί με την κόρη εξόδου,και το αν θα πρεπει να αγορασω και μειωτη.Οι Explore Scientific(82 μοιρων) θα ειναι η καλύτερη επιλογή?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Ποιό τηλεσκόπιο πήρες; Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν επιλογές αναλόγως των αναγκών σου. Τι διαγώνιο θα έχεις; Υπάρχει GOTO; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Ποιό τηλεσκόπιο πήρες; Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν επιλογές αναλόγως των αναγκών σου. Τι διαγώνιο θα έχεις; Υπάρχει GOTO;6SE αλλα ΟΤΑΔιαγώνιο δεν ξέρω τι να πάρω ακομη.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Ωραίο τηλεσκοπιάκι. Σε τι στήριξη θα το βάλεις;Φοράς γυαλιά αστιγματισμού;Ο μειωτής εστιακού λόγου δεν μπαινοβγαίνει εύκολα. Αν τον βάλεις τον αφήνεις όλη νύκτα και τότε απαιτούνται άλλοι φακοί. Το 6SE δεν τον έχει ανάγκη για παρατήρηση με 1500mm εστιακή. Χωρίς αυτόν ένας 24mm και ένας 10-12mm σου αρκούν. Μπορεί να είναι ES68 24 & ES82 11 ή Hyperion 24 & 10 ή άλλοι συνδυασμοί. Εγώ χρησιμοποιούσα τους Hyperions. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Ωραίο τηλεσκοπιάκι. Σε τι στήριξη θα το βάλεις;Φοράς γυαλιά αστιγματισμού;Ο μειωτής εστιακού λόγου δεν μπαινοβγαίνει εύκολα. Αν τον βάλεις τον αφήνεις όλη νύκτα και τότε απαιτούνται άλλοι φακοί. Το 6SE δεν τον έχει ανάγκη για παρατήρηση με 1500mm εστιακή. Χωρίς αυτόν ένας 24mm και ένας 10-12mm σου αρκούν. Μπορεί να είναι ES68 24 & ES82 11 ή Hyperion 24 & 10 ή άλλοι συνδυασμοί. Εγώ χρησιμοποιούσα τους Hyperions.Οχι δεν φοραω γυαλια,αρα αυτοι οι δυο ειναι αρκετοι για αρχη?Επειδη πιθανον το τηλεσκοπιο να μην ερχεται με διαγωνιο και ερευνητη τι να παρω για αρχη?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Ναι, είναι αρκετό. Για γενική παρατήρηση ο 24 και ο 10 για πλανήτες κλπ. Αντί του 10, ο Hyperion Zoom θα σου προσφέρει μεγάλη ευελιξία, στο φάσμα 16-8mm. Στα 24 το πεδίο είναι στενό, εξού και η ανάγκη για 24 68 μοιρών, ή έστω 32mm Plössl. Ο ερευνητής εξαρτάται από τη βάση. Αν έχεις GOTO, ένας ερευνητής κόκκινης κουκκίδας είναι ό,τι χρειάζεται. Με τέτοιον πωλούνται καινούρια. Αν κάνεις χειροκίνητη εύρεση τότε προτείνω τον μειωτή 0.63 και οι φακοί τροποποιούνται σε 24, 12 και 6. Αυτό επειδή στο f/10 (f/11 με διαγώνιο) τα αστροάλματα είναι δύσκολα και χρειάζεται μεγαλύτερο πεδίο, κάτι εφικτό με την μετατροπή σε f/6.3 (f/7 είναι καλύτερη προσέγγιση). Τότε θα χρειαστεί άλλος ένας φακός για να φθάσει η μεγέθυνση στα 150x+. Ο 24 θα είναι ο ίδιος και μπορείς να πάρεις 13 Hyperion ή 14 ES82 και 6 TMB ή 6 EWA ή 6.7 ES82. Τότε θα χρειαστείς Rigel και οπτικό ερευνητή 9x50, κατά προτίμηση με διαγώνιο. Εναλλακτικά ένας τυπικός 9x50. Διαγώνιος 1.25" αρκεί, αλλά 2" 99% ανάκλασης θα είναι σταθερότερος. Αν πάρεις 2" θα μπορείς να το εκμεταλλευτείς μέχρι έναν 32mm SWA, καθώς επάνω από αυτό βινιετάρει. Εγώ έχω τον Hyperion 31 Aspheric. Πολλές επιλογές. Πάρτο πρώτα και θα πάμε πιο συγκεκριμένα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Το τηλεσκοπιο ηρθε(επιτελους) αλλα προεκηψε ενα αλλο προβλημαΤο dovetail δεν ταιριαζει με την κεφαλη του τριποδα που εχω (58μμ περιπου)Τι μετατροπες πρεπει να γινουν στο τηλεσκοπιο ή στον τριποδα?Υπαρχουν adapters για τετοια χρηση?
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρίποδα και την κεφαλή (με φωτό αν γίνεται). Όχι μόνο για να δούμε πώς μπορεί να συνδεθεί αλλά και να δούμε αν έχει νόημα η σύνδεση. Η παρατήρηση με ένα τέτοιο τηλεσκόπιο θέλει ειδική στήριξη, στιβαρή και με δυνατότητα μικροκίνησης. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρίποδα και την κεφαλή (με φωτό αν γίνεται). Όχι μόνο για να δούμε πώς μπορεί να συνδεθεί αλλά και να δούμε αν έχει νόημα η σύνδεση. Η παρατήρηση με ένα τέτοιο τηλεσκόπιο θέλει ειδική στήριξη, στιβαρή και με δυνατότητα μικροκίνησης.http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpFCFVBQF3BIFPrC99MFgBh3o3_jfXH9pEr5Eu7ZRNAhUtBf6RrQ http://postimg.org/image/xb2fadu11/
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Ομολογώ δεν ξέρω τι είδους dovetail δέχεται η κεφαλή. Δύο λύσεις υπάρχουν, ή φτιάχνεις μία σε ένα μηχανουργό ή ανακαλύπτεις τι dovetail δέχεται και αγοράζεις και μετά κάνεις πάλι τρύπες σε ένα μηχανουργό να τη βιδώσεις. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι άλλο. Η αστρονομική παρατήρηση, ειδικά με τηλεσκόπια αρκετά μεγάλης εστιακής απόστασης όπως ένα Schmidt-Cassegrain, απαιτεί σταθερή βάση και δυνατότητα μικρών κινήσεων ακριβείας. Μια φωτογραφική κεφαλή που ξεκλειδώνει, κινείται ελεύθερα από το μπράτσο και μετά κλειδώνει, δε σου δίνει την απαιτούμενη ακρίβεια. Επίσης τα αντικείμενα θα φύγουν γρήγορα από το πεδίο αφού δε θα μπορείς να κάνεις διόρθωση με κλειδωμένη κεφαλή. Αν μου διαφεύγει κάτι (πχ η κεφαλή έχει μια τέτοια λειτουργία) πες μου. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Ομολογώ δεν ξέρω τι είδους dovetail δέχεται η κεφαλή. Δύο λύσεις υπάρχουν, ή φτιάχνεις μία σε ένα μηχανουργό ή ανακαλύπτεις τι dovetail δέχεται και αγοράζεις και μετά κάνεις πάλι τρύπες σε ένα μηχανουργό να τη βιδώσεις. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι άλλο. Η αστρονομική παρατήρηση, ειδικά με τηλεσκόπια αρκετά μεγάλης εστιακής απόστασης όπως ένα Schmidt-Cassegrain, απαιτεί σταθερή βάση και δυνατότητα μικρών κινήσεων ακριβείας. Μια φωτογραφική κεφαλή που ξεκλειδώνει, κινείται ελεύθερα από το μπράτσο και μετά κλειδώνει, δε σου δίνει την απαιτούμενη ακρίβεια. Επίσης τα αντικείμενα θα φύγουν γρήγορα από το πεδίο αφού δε θα μπορείς να κάνεις διόρθωση με κλειδωμένη κεφαλή. Αν μου διαφεύγει κάτι (πχ η κεφαλή έχει μια τέτοια λειτουργία) πες μου.Τι εννοεις πως ξεκλειδωνει και κλειδωνει μετα?
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2013 Λογικά η κεφαλή κινείται σε ύψος και αζιμούθιο και έχει έναν μηχανισμό που ασφαλίζει την κίνηση (κλειδώνει) και που απασφαλίζει την κίνηση (ξεκλειδώνει). «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GiannisCy1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 Λογικά η κεφαλή κινείται σε ύψος και αζιμούθιο και έχει έναν μηχανισμό που ασφαλίζει την κίνηση (κλειδώνει) και που απασφαλίζει την κίνηση (ξεκλειδώνει).Η κινηση του ειναι ομαλη,νομιζω δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα.Υγ το πανω μερος της κεφαλης μπορει να αφαιρεθει και να μεινει κατι σαν αυτο(μονο η βιδα)https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS2uKgU6AKVKqH2R3_NstIJ5G4cA80M33a2OYbUbhoQZXUQvsOH7QΥπαρχει τετοιο adapter?
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Κάτι τέτοιο πρέπει να αναζητείς: http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4530_Starway-dovetail-clamp-Vixen-GP-Level---length--80-mm.html «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα