1KYRIAKOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Εγώ πάντως την Ανδρομέδα την έχω δει με γυμνό μάτι από το σπίτι μου!
KOTS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 O γαλαξίας της Ανδρομέδας δε λέει τίποτα απολύτως σαν highlight. Ένα φωτεινό συννεφάκι και τίποτα παραπάνω. Απο πολύ σκοτεινό ουρανό διακρίνω μια σπείρα. Είναι πολύ προτιμότερο να πας αμέσως πιο κάτω και να παρατηρήσεις τον Mirach και το NGC404 που είναι υπερθέαμα σε σχέση με το Μ31. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
sunspear Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 @kkokkolis η διαδικασία της συλλογής εμπειρίας (ασχέτως δλδ. αν καταφέρω να δω κάτι ή αν αποτύχω στο να το δω) είναι αυτό που μετράει για μένα, άλλωστε βρίσκομαι και σε μια ηλικία που δεν απογοήτευομαι εύκολα!!! To τηλεσκόπιο μου δεν είναι για πολλά-πολλά, αλλά ούτως ή αλλως σκοπεύω να το φτάσω στα όρια του... Ο Mirach's ghost δεν είναι λίγο δύσκολος στόχος για τα δεδομένα του τηλεσκοπίου μου (114/1000 nexstar slt; Αυτές τις μέρες (που η σελήνη ανατέλλει αργά) σκέφτομαι να κυνηγήσω τα εξής: M6, M8, M13, M27, M57... συν το NGC404 που προτείνει ο ΚΟTS ...και την Ανδρομέδα ως σημείο αναφοράς... Περιληπτικά, αν μπορείτε, πέιτε μου τι να περιμένω...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2013 Για την Ανδρομέδα ξαναπροσπαθήστε με ένα ED80 ή ED66 ή καλά κιάλια υπό καλές συνθήκες. Για τα υπόλοιπα βοηθά το DSO Guide του Vlasov. http://www.deepskywatch.com/deepsky-guide.htmlΑν και το "Turn left at Orion" βρίσκεται πιο κοντά στις δυνατότητες ενός 114mm.http://www.amazon.com/gp/aw/d/0521153972 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα