Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο. Είμαι 16 χρονών και θα ήθελα το κατάλληλο για την ηλικία μου ,έτσι αν μπορειτα να μου στήλλεται τα κυριότερα χαρακτιριστηκά κάποιων τηλεσκοπίων μαζί με τις τιμές τους

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Εκτορα γεια σου :D .Τι θες να παρατηρηρεις κυριως?Επειδη εισαι μαθητης φανταζομαι δε θα το χρησιμοποιεις πολυ συχνα και δε θα εχεις πολυ χρονο για να το φροντιζεις.Ψαξε αναλογως με τις αναγκες σου.μη βιαστεις να αγορασεις παντως και απεφυγε τα τηλεσκοπια της πλακας.

ww.astronomy.gr

www.telescopeshop.gr

ww.aktistar.gr

Προσωπικα εχω 1 το mak.cas.90eq1 της Skywatcher.

Eπειδη εχει κοντο σωληνα τα θερμικα ρευματα μεσα του ειναι αμελητεα ειναι κλειστο απο μπροστα οποτε ο καθαρισμος του κατοπτρου ειναι ευκολη υποθεση.Παντως το επομενο που θα επαιρνα θα ειχε ΠΟΛΥ μεγαλυτερη διαμετρο.αυτο που εχω τωρα εχει 3.5 ιντσες

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Έκτορα, αρχικά πρέπει να μάθεις τους αστερισμούς και πως να αναγνωρίζεις τους λαμπρούς πλανήτες.

Αυτό μπορεί να γίνει με γυμνό μάτι.

Κατόπιν, με ένα ζευγάρι καλά κυάλια μπορείς να βρείς τα πιο λαμπρά αντικείμενα βαθύ ουρανού.

Και μόνο αφού εξοικιωθείς κάπως με τον ουρανό πρέπει να προχωρήσεις στην αγορά τηλεσκοπίου.

Δημοσιεύτηκε

Εκτορα,

Το καλυτερο σημειο εκκινησης για καποιον σαν τον εαυτο σου ειναι ενα ζευγαρι κυαλια και ενα καλο βιβλιο (πχ NightWatch: A Practical Guide to Viewing the Universe του Terrence Dickinson).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Έκτορα, καλώς ήλθες στο forum μας!

Συμφωνώ με τους δύο προηγούμενους φίλους, κάθε πράγμα στον καιρό του. Αν τώρα εισέρχεσαι στο κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας, είναι απαραίτητο να διαβάσεις αυτό το πανέμορφο βιβλίο – πραγματική βίβλο του ερασιτέχνη αρχαρίου. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Αν μένεις στην Αθήνα, σίγουρα το βρίσκεις στους Ελευθερουκάκη ή Παπασωτηρίου. Μεταξύ άλλων, θα αντλήσεις πάρα πολλές πληροφορίες για τα τηλεσκόπια. Η επόμενη κατά σειρά - σωστή - κίνηση είναι ένα ζευγάρι κιάλια.

Μελέτα – ψάξε – ρώτα (συγκεκριμένα).

Φιλικά

PapGeo

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Εκτορα με 150 δεν παιρνεις τηλεσκοπιο της προκοπης.Κανε υπομονη και αποταμιευση να παρεις κατι αξιοπρεπες..εως τοτε παρατηρησε τον ουρανο και μαθε τον με γυμνο ματι και ενα καλο ζευγαρι κυαλια οπως σου προειπαν και τα αλλα παιδια.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

:-k Χμμμμ :-k,

Με αυτό το ποσό τηλεσκόπιο δεν αγοράζεις.

ΑΛΛΑ, με τη βοήθεια του nightwatch και ένα ζευγάρι κιάλια μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις τον ουρανό.

Άμα προτιμάς τηλεσκόπιο κατευθίαν, τότε ξέχνα την τυρόπιτα στο κυλικείο(ή μάλλον να πω τον καφε?) και κάνε οικονομία :D (εγώ τώρα ξεκίνησα να ξανατρώω από το κυλικείο... καταραμένο PST, με ξεπαράδιασες αλλα άξιζες!!!!!!).

Για περισσότερα κοίτα το nightwatch. Θα σε κατατοπίσει στα περισσότερα θέματα που θα σε απασχολήσουν στους επόμενους αστρομήνες σου, και θα σου κρατήσει καλή συντροφιά στα συννεφιασμένα βράδια!

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
Εκτορα με 150 δεν παιρνεις τηλεσκοπιο της προκοπης.Κανε υπομονη και αποταμιευση να παρεις κατι αξιοπρεπες..εως τοτε παρατηρησε τον ουρανο και μαθε τον με γυμνο ματι και ενα καλο ζευγαρι κυαλια οπως σου προειπαν και τα αλλα παιδια.
Μπορείτε να μου δώσετε τιμή για αυτά τα καυλια Big Binoculars ASTB100
Δημοσιεύτηκε

Εκτορα καλυτερα τοτε να αφησεις αυτην την ιδεα για τηλεσκοπιο γιατι με 150 ευρω δε παιρνεις τιποτα.

Διαβασε πρωτα, μαθε μερικα βασικα πραματα, προχωρα πρωτα ισως σε αγορα ενος ζευγαριου κιαλιων και μαζευε λεφτα για να συμπληρωσεις ενα αξιολογο ποσο και να αγορασεις ενα τηλεσκοπιο καλο που θα σε βοηθησει να κανεις πολλα για αρχη.

Για τιμες στα κιαλια θα σε ενημερωσουν αλλοι μιας και εγω δε πολυξερω απο τετοια

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Πέστε μου ενα καλό ζευγάρι καύλια για μένα.
Δημοσιεύτηκε
Πέστε μου ενα καλό ζευγάρι καύλια για μένα.

Έκτορα, καλύτερα να ξεκινήσεις από το βιβλίο, σ'αυτό θα καταλάβεις τι πρέπει να προσέξεις σε ένα καινούριο ζευγάρι κιάλια.

Για παρατήρηση με τα χέρια, η μεγέθυνση που πρέπει να έχουν είναι το πολύ 10Χ, απο κεί και πάνω χρειάζεται οπωσδήποτε τρίποδας.

Εγώ ξεκίνησα με 15Χ70 + τρίποδο + δευτερεύοντα αξεσουάρ, με συνολικό κόστος περίπου 230 ευρώ και τα χρησιμοποιώ ακόμη μετά απο 2 χρόνια παρατηρήσεων.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Επισης πολυ σςστη αποψη!

Δεν ειναι αναγκη ακομα για τηλεσκοπιο. Περιμενε, διαβασε, μαθε και μεσα απο αυτα θα δεις που θες να πας και να καταληξεις.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Έκτωρα καλημέρα. :D

Η αγάπη για τον έναστρο ουρανό είναι κάτι που συνήθως ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες! Έτσι και εσύ (προφανώς) αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτόν!

Η πλειοψηφία των μελών αυτού του site έχει αρκετή πείρα στην παρατήρηση αλλά και την αστροφωτογράφηση! Με ομαδικές παρατηρήσεις που οργανώνονται κατά καιρούς (Πάρνωνας, Κρυονέρι κ.α.), δίνεται και στους πιο νέους η δυνατότητα να λύσουν πολλές από τις απορίες τους για την αστρονομία!

Σε αυτό που θα συμφωνήσουν όλοι εδώ μέσα είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις: Το πιο σημαντικό βιβλίο για κάποιον που πρωτομπαίνει στο χώρο αυτό, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το Nightwatch του Terrence Dickinson! Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως τη"Βίβλο" του ερασιτέχνη αστρονόμου, και όχι άδικα θα έλεγα... :wink: Εκεί θα βρεις αναλυτικά όλα τα είδη των τηλεσκοπίων, χάρτες του ουρανού, συμβουλές για αγορά εξοπλισμού (Barlow, προσοφθάλμια, κ.τ.λ.). Η τιμή του είναι γύρω στα 36 ευρώ!

Το τηλεσκόπιο είναι το κύριο όργανο του κάθε αστρονόμου (ερασιτέχνη και μη) αλλά όχι το μόνο... Οι φίλοι που σου λένε να ξεκινήσεις με κιάλια δε το λένε τυχαία... Μέσα στην πόλη ένα ζευγάρι από ελαφριά κιάλια (μέχρι περίπου ένα κιλό βάρος) που να δίνουν μια μεγένθυση γύρω στο 10 επί, είναι ότι καλύτερο!! Τα κιάλια βλέπουν μεγαλύτερο κομμάτι του ουρανού αντίθετα με τα τηλεσκόπια, και μπορείς ανά πάσα στιγμή να τα ευχαριστηθείς ακόμα και από το μπαλκόνι σου... :wink: Σελίδες που μπορείς να βρεις κιάλια (αλλά και τηλεσκόπια) είναι η www.astronomy.gr (Θεσσαλονίκη), η www.aktistar.com (Θεσσαλονίκη) και η www.telescopeshop.gr (Αθήνα).

Τέλος θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή με την ελπίδα να τη θυμάσαι πάντα: Κάνε ΥΠΟΜΟΝΗ και μη κάνεις βιαστικές κινήσεις στις αγορές σου!! [-X

Καλημέρα και καλωσήρθες στην παρέα μας!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης