Jump to content

αγορα τηλεσκοπιου


v.alex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

μια μικρή βοήθεια θα ήθελα... κάποιος με εμπειρία σε τηλεσκόπια και αστροφωτογράφηση θα ήθελα να μου πει αν καταλαβαίνω σωστα αυτά που διαβάζω στο παρακάτω link με το τηλεσκόπιο της celestron..

 

Μπορώ τόσο απλα να διαλέξω από το μενού ένα ουράνιο αντικείμενο, και το τηλεσκόπιο απλα θα γυρίσει μόνο του σε αυτό??

 

Δεύτερον, με έναν αντάπτορα κατάλληλο, απλά συνδέω μια dslr και φωτογραφίζω??

 

Ή κάτι δεν καταλαβαίνω??

 

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1075

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διάβασε τα άρθρα στον παρακάτω σύνδεσμο.Είναι λίγο ποιο πολύπλοκα τα πράγματα αλλά με λίγο μελέτη θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

http://www.astrovox.gr/avat/

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

τα έχω διαβάσει όλα αυτά... όπως και πολλά άλλα και δυστυχώς ενώ πίστευα ότι έχω καταλήξει κάπου 2-3 φορές εδώ και αρκετούς μήνες, τελικά μπερδεύομαι! Γι' αυτό ήθελα μία απλή απάντηση αν καταλαβαίνω σωστά οτι το συγκεκριμένο κάνει την δουλειά που θέλω! Χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι θα σταματήσω το ψάξιμο... απλά να έχω μια εικόνα και μία βάση σύγκρισης..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιοπον οσο αφορα τα αντικειμενα ναι ετσι γινεται, αφου κανεις την απαραιτητη ευθυγραμμιση ετσι ωστε το λογισμικο της βασης να ξερει που βρισκεται, διαλεγεις ενα στοχο και σe παει μονο του.

Η συνδεση της dslr με το τηλεσκοπιο γινεται με εναν ανταπτορα t-ring http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=475

 

Τωρα η βαση nexstar που κοιτας, δεν ειναι και οτι καλυτερο για αστροφωτογραφηση και γενικα οι τυπου ΑΖ. Αυτου του τυπου οι βασεις κινουνται παντα σε δυο αξονες και θα συναντησεις προβληματα περιστροφης πεδιου. Στις ισημερινες βασεις ο ενας αξονας ευθυγραμμιζεται με τον Βορειο ουρανιο πολο και ετσι περιστρεφεται μονο ο ενας αξονας. Για ισημερινη μην κοιταξεις κατι λιγοτερο απο αυτην http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=948

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω τηλεσκόπιο της Celestron το οποίο χρησιμοποιεί το ίδιο (σχεδόν) λογισμικό. Οπότε:

 

Ναι, μπορείς να επιλέξεις έναν στόχο και το τηλεσκόπιο θα να σε κατευθύνει εκεί. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται αν δεν έχεις και κάποια εξοικείωση με τον ουρανό (Το sky allignment απαιτεί να κατευθύνεις ''χειροκίνητα'' το τηλεσκόπιο σε τρια φωτεινά αντικέιμενα, και ως διαδικασία δεν είναι ότι και πιο πρακτκό) . Αν έχεις έστω και μια μικρή εξοικείωση, χρησιμοποιείς το auto two-star allignment το οποίο είναι το πιο ακριβές και εύκολο ως διαδικασία. Σχεδόν πάντα χρειάζεσαι και κάποιες χειροκίνητες ρυθμίσεις (χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κατέυθυνσης δλδ.) για να φέρεις το αντικέιμενο ακριβώς στο κέντρο του προσοφθαλμίου.

 

Επίσης, έχε υπόψη σου σου οτι θα χρειαστεί να αγοράσεις και δεύτερο προσοφθάλμιο για πλανητική παρατήρηση. Ένα 9mm π.χ., ή κάτι εκεί κοντά. Επίσης και ένα dew shield για να προστατεύσεις το τηλεσκόπιο από την υγρασία.

 

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι μια καλή αγορά-εισαγωγή στην αστροπαρατήρηση, ιδιαίτερα αν προσθέσεις και μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, δλδ. μια lead acid μπαταρία 12V. Κόστος €35 περίπου με φορτιστή. Το λέω γιατί έχω ταλαιπωρηθεί χρησιμοποιώντας μπαταρίες ΑΑ για τροφοδοσία, και η καλή και σταθερή τροφοδοσία είναι σημαντική σε go-to τηλεσκόπια. Εναλλακτικά υπάρχoυν και τα power tanks της Celestron, αλλά είναι πιο ακριβά.

 

Να διεκρινήσεις με τον έμπορο αν όντως η ισημερινή σφήνα (wedge) συμπεριλαμβάνεται στο τηλεσκόπιο. Αν ναι, τότε μπορείς να φωτογραφίσεις. Για περισσότερα στο θέμα όμως ας σε συμβουλεύσουν οι πιο έμπειροι...

 

Eλπίζω να βοήθησα...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

παιδιά ευχαριστώ πολυ κατ'αρχήν για τις απαντήσεις... ναι υπάρχει εξοικείωση με τα ουράνια σώματα, είδα και κάποια video για το auto 2 star alignment και δεν θα είναι πρόβλημα! Το θέμα μου είναι ότι επειδη τωρα προσπαθώ να ξεκινήσω κ έχω διαβάσει πάρα πολυ, κάπου άρχισα να μπερδεύμαι, και χρειαζόμουν πολυ ξεκάθαρες απαντήσεις του στυλ ναι/οχι σε ένα-δύο πράγματα. και τώρα που τις έχω θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα επανέλθω αν έχω κάτι ακόμα!

 

ευχαριστώ και παλι..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης