Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τους φίλους και φίλες του φανταστικου αυτού forum. Μετά απο πολύ στραβολαίμιασμα

αποφάσισα να ασχοληθώ επιτέλους λίγο πιο ερασιτεχνικά με το χόμπυ της αστροπαρατήρησης.

Με βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετακόμισα απο το κέντρο της Αθήνας σε ενα λιγότερο

φωτορυπασμένο προάστιο όπου η παρατήρηση θα είναι πίο εύκολη. Ετσι λοιπόν μετα τα κλασσικά

stellarium,star chart και sky view προχώρησα στην αγορά τηλεσκοπίου (ευχαριστώ τον κο Χρήστο)

και με μια δανεική στήριξη από έναν φίλο άρχισα τα πρώτα αστροπερπατήματα. Εννοείται παρέα με το

Nightwatch για αρχή και με οτι θυμόμουν απο τους προσκόπους περί αστερισμών.

Τώρα περιμένω πως και πως να βρω ελεύθερο ΣΚ να κάτεβω προς ορεινή Κορινθία που θυμάμαι τον

σκοτεινό ουρανό με τα άπειρα άστρα και να αναγνωρίσω επιτέλους τι έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάζοντας προηγούμενα posts μπορώ να πω ότι μου έχετε λύσει πάρα πολλές απορίες ( ιδιαίτερα

πρακτικού περιεχομένου ) και μου έχουν δημιουργηθεί άλλες τόσες.Φυσιολογικό για το χόμπυ αυτό

και τις ιδιαιτερότητες του.Να υποθέσω ότι σε κάθε απάντηση μίας απορίας θα μου δημιουργείται

τουλάχιστον άλλη μία???

Καλώς σας βρήκα !!!

" Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης