Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Σκεφτηκα και εγω να παρω το πρωτο τηλεσκοπιο μου. Θελω να παρω το SW 90/900.

To εχω βρει με 3 βασεις: Αz-3, Eq-2 και Eq-3-2. Aπο 189 εως και 309 euro.

Πια βαση να παρω πακετο με το τηλεσκοπιο ;;; Az-3,Eq-2 ή Eq-3-2 ;;;

Οι παραπανω τιμες απο το astroshop.eu.

To τηλεσκοπιο το θελω για παρατηρηση και ...... πολυ αργοτερα για αστροφωτογραφηση.

Ζησε το σημερα γιατι ... ειναι το αυριο που περιμενες χθες.-
Δημοσιεύτηκε
Eq-3-2 γιατί θα μάθεις να δουλεύεις ισημερινή στήριξη κάτι που θα σε βοηθήσει αργότερα στην αστροφωτογραφία. Επίσης η Eq-3-2 είναι η πιο στιβαρή από όλες τις άλλες που ανεφερες. Είναι λίγοτερο χρηστική από τις αλταζιμουθιακές στηρίξεις αλλά με λίγη υπομονή θα τη ευχαριστηθεις περισσότερο.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
και εγω την eq3-2 θα σου πρότεινα την οποία και έχω! ισως ομως πρέπει να κοιταξει καλύτερα το πακέτο σου γιατι με τοσα χρηματα βρισκεις και μεγαλυτερη διαμετρο
I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε
Τελικα ξεφιληζοντας τα Nightwatch και Τhe Backyard Astronomers Guide μου λυθηκαν ολες οι αποριες.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλωσήρθες στο φόρουμ.

Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, αφού κοιτούσες για διοπτρικό, πωλείται το 102/500 ΑΖ3 και είναι αξιόλογο τηλεσκόπιο για τα λεφτά του.

Γιάννης
Δημοσιεύτηκε
Πολύ ωραία! Τι θα πάρεις τελικά;

Θα παρω το sw 90/900 Az-3 ..... γιατι απο οσα διαβασα καταλαβα οτι αυτο το διοπτρικο δεν χρειαζεται καλητερη βαση ,συμφωνα με το Backyard Astronomers Guide σελ 52(δεξια κατω στο κεφαλαιο "Για να αρχισουμε 150-450 usd") ............... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα και καλωσήρθες στο φόρουμ.

Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, αφού κοιτούσες για διοπτρικό, πωλείται το 102/500 ΑΖ3 και είναι αξιόλογο τηλεσκόπιο για τα λεφτά του.

Καλως σας βρηκα !

Μπηκα σε telescope simulator και δοκιμασα το 90/900 με το 102/500 ..... με τα δικα μου ματια ... καμια διαφορα !

Με τα 200 euro που ζηταει για το 102/500 περνω απο το πλανηταριο το 90/900 Az-3 Kαινουριο με 229 euro .... και ειναι Καινουριο !

Το 102/500 στο πλανηταριο ειναι στα 300 euro ..... τα 200 euro θα τα επιανε οταν βγηκε απο το καταστημα που το αγορασε ..... και οχι Σημερα ..... ακομα και αν ειναι ελαφρος μεταχειρησμενο ;;;

Δημοσιεύτηκε

Αξίζουν και τα δύο καινούργια, είναι καλά εισαγωγικά τηλεσκόπια, με την προσωπική μου άποψη να γέρνει προς το 102/500.

Το 102 έχει αντικειμενικό μεγαλύτερο κατα 12mm άρα συλλέγει περισσότερο φως και θα σου προσφέρει και μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, κάτι που βοηθάει στα deep field αντικείμενα. Επίσης τo 90/900 έχει εστιακό λόγο f/10 ενώ το 102/500 f/5 που σημαίνει το μισό χρόνο έκθεσης όταν θα ασχοληθείς με τη φωτογραφία.

Βέβαια, το 90/900 θα είναι ελαφρώς καλύτερο για παρατήρηση όσο και φωτογράφηση πλανητών και σελήνης, λόγω του μειωμένου χρωματικού σφάλματος και εκτροπών.

Όλα αυτά στα πλαίσια του πειραματισμού, γιατί αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψεις πως για να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία σοβαρά, θα πρέπει να καταβάλεις ποσό αρκετά πολλαπλάσιο αυτού που έχεις σκοπό να διαθέσεις τώρα.

Αρκέσου προς το παρόν στη μελέτη, πάρε όποιο τηλεσκόπιο σε ικανοποιεί και θα ασχοληθείς μαζί του πιο πολύ και ξεκίνα παρατηρήσεις.

Όλα τα τηλεσκόπια καλά είναι..

Καθαρούς ουρανούς!

Γιάννης
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν πάμπολλα σχετικά άρθρα εδώ μέσα για να κατατοπιστής σχετικά με την αγορά που προγραμματίζεις να κάνεις, γιαυτό αν δεν θέλεις να "κλαίς" για τα λεφτά που πρόκειται να δώσεις ψάξε και διάβασε πριν αγοράσεις. Το βιβλίο που λες είναι καλό μεν αλλά "εμπορικό". Δηλαδή σου λέει πάρε σήμερα αυτό με βάση την οικονομική σου θέση και αύριο που θα δεις ότι δεν σε ευχαριστεί πάρε το άλλο, με λίγα λόγια σε βάζει στο τρυπάκι του να έχεις μια ζωή το χέρι στην τσέπη.

Εν κατακλείδι εγώ θα σου πρότεινα να μην πάρεις κανένα από τα παραπάνω δύο, υπό την προυπόθεση ότι σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση έστω και μελλοντικά όπως λες (δεν φαντάζεσαι πόσο γρήγορα θα είναι αυτό το "μελλοντικά"!). Κάνε οικονομίες και πάρε ένα 80ED για να μην το μετανοιώσεις ποτέ.

Ακόμα και στην περίπτωση που θελήσεις να το πουλήσεις για να πάρεις κάτι άλλο (που δεν το νομίζω) δεν θα χάσεις πολλά χρήματα. Οσο για βάση αυτή η φτηνή καλή είναι για αρχή αλλα και πάλι να ξέρεις ότι για φωτογράφηση χρειάζεσαι άλλη, οπότε πάλι τζάμπα θα πάει. Την έχω πατήσει προσωπικά όπως και πολλοί εδώ μέσα, έχω χάσει τα μισά τουλάχιστον χρήματα όταν αναγκάστηκα να πουλήσω ότι είχα πάρει στην αρχή (τα φτηνά που κυνηγάει κάθε αρχάριος), ενω ότι πήρα αργότερα (ED80 και ORION 12" ) τα έχω μέχρι τώρα (σχεδόν 5 χρόνια)

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω με το φίλο konpanou σε αυτά που λέει, απλά υπολόγιζε για το ED80, μια HEQ5 PRO και κάποια παρελκόμενα, γύρω στα 1800 ευρώ. Θα σου κρατήσουν καιρό και έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης κάτι που οφείλεται στην καλή τους ποιότητα.

Το θέμα είναι το τι σηκώνει η τσέπη και η διάθεσή σου.

Γιάννης
Δημοσιεύτηκε

Φιλοι μου την ημερα που εγραψα το πρωτο μου σχολιο παρελαβα και τα βιβλια(Nightwatch, Backyard ....).

Τωρα διαβαζω για να βγαλω καποια συμπερασματα που θα συμπληροσω μεσα και απο τις δικες σας εμπηριες.

Το συγουρο ειναι οτι δεν θα βιαστω να κανω μια αγορα ........ χωρις να ειμαι συγουρος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης