anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Όπως λέει και το θέμα,για να κάνω την αρχή πρέπει να έχω έναν μπούσουλα.Αλλά σαν αρχάριος είναι δύσκολο να καταλάβω και να έχω έναν μπούσουλα.Οπότε θέλω την βοήθειά σας.Παρατήρηση κάνω τα βράδια με προσανατολισμό ΒΔ.Εκεί είναι το μπαλκώνι που μπορώ να έχω το λιγότερο φως.Αν μπορείτε να μου πείτε τι θα μπορούσα να δω από αυτό το σημείο.Σίγουρα ξεχωρίζω την Καμηλοπάρδαλη!!!Από κει και πέρα όμως δεν ξέρω τι βλέπω.Τι λέτε εσείς? Ευχαριστώ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Το σίγουρο είναι ότι Δεν βλέπεις την Καμηλοπάρδαλη, είναι τόσο αμυδρός αστερισμός όπου μόνο σε σκοτεινό ουρανό και μόνο αν γνωρίζεις ποια είναι. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Δεν την βλέπω με το τηλεσκόπιο.Με κυάλια και γυμνό οφθαλμό την βλέπω.Εκτός αν δεν είναι αυτή,τι να σου πω!!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Κατ' αρχήν είσαι λίγο άτυχος, καθώς τα περισσότερα φαινόμενα (ο ζωδιακός και παρακείμενοι αστερισμοί όπως ο Ωρίων, η εκλειπτική και το φεγγάρι/ πλανήτες που κινούνται πλησίον αυτής) συμβαίνουν προς τον Νότο. Στον Βορρά τα πράγματα είναι αρκετά ήσυχα, καθώς ένα μέρος του ουρανού κινείται ελάχιστα και στο υπόλοιπο υπάρχουν οι αειφανείς αστερισμοί με τους πλέον εμφανείς να είναι η Μεγάλη Άρκτος και η Κασσιόπη (την μία ή την άλλη προφανώς βλέπεις). Βορειοδυτικά θα δεις και τον Περσέα, την Ανδρομέδα και άλλους αστερισμούς του κύκλου αυτού.Αλλά το τηλεσκόπιό σου είναι κατ' εξοχήν πλανητικό, οπότε ανέβα στην ταράτσα και ρίξε πρώτα μια ματιά στο φεγγάρι. Είναι μια ευκαιρία να το δοκιμάσεις και να εξοικειωθείς με την εστίαση, την ευθυγράμμιση του ερευνητή κλπ. Κατόπιν, δες τον Δία (το λαμπρότερο άστρο του ουρανού στη Δύση είναι η Αφροδίτη, ενώ στην Ανατολή είναι ο Δίας, αυτήν την περίοδο).Έπειτα μάθε ποιός είναι ο Ωρίωνας και σημάδεψε μια θολούρα κάτω από τη ζώνη του (τα τρία εν σειρά λαμπρά άστρα νοτιοανατολικά μετά τα μεσάνυκτα). Έχεις κανένα βιβλίο ή χάρτη; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Φίλε kkokkolis,την μεγάλη άρκτο την βλέπω όντως,αλλά όταν κοιτάω προς βορά βλέπω ενα αστερισμό που μοιάζει με καμηλοπάρδαλη.Αν δεν είναι,τότε τι μπορεί να είναι?.Κοιτάζοντας προς ανατολή και αρκετά ψηλά,όχι πάνω από 80 μοίρες,βλέπω κάτι άστρα μαζεμένα.Αυτά τι είναι? Το φεγγάρι το έχω δει αρκετές φορές μιας και είναι το πιο εύκολο.Βιβλίο δεν έχω πάρει ακόμη,αλλά όταν πήρα το τηλεσκόπιο είχε ένα προγραμματάκι. Το ξέρω πως χρειάζεται μελέτη και πολλές ώρες... Το μέλλον θα δείξει
pierios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2013 Καλώς ήρθες φίλε στην μεγάλη παρέα μας! Κατέβασε το stellarium, είναι δωρεάν και θα σου λύσει πολλές απορίες. Θα γίνεις καλύτερος όταν δεις πόσο μικρός είσαι!!!
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Καλημέρα σας.Ενα σύνολο από 10 περίπου άστρα με προσανατολισμό ΒΑ που σχιματίζουν κάτι σαν αγγλικό ερωτηματικό ξέρετε τι είναι?Το βλέπω περίπου 23.30-00.00 και όσο περνάει η ώρα τόσο απομακρύνετε και ανεβαίνει.Η καμηλοπάρδαλη έχει 5 ορατά αστέρια ή κάνω λάθος??Δώστε κάποιες πληροφορίες φίλοι μου να με βοηθήσετε Στην δύση του ηλίου και λίγο πιο μετά εμφανίζονται 2 άστρα.Το ένα είναι πολύ έντονο και το άλλο ίσα που φαίνεται.Τι είναι αυτά? Σαν αρχάριος έχω πολλές ερωτήσεις που ίσως έχετε βαρεθεί να διαβάζετε η να απαντάτε.Πιστέψτε με όμως έχω κάνει τρομερή αναζήτηση σε πολλά άρθρα στο forum και θα εξακολουθώ να κάνω.Αλλά όταν ρωτάς πιο συγκεκριμένα τότε σου λύνονται οι απορίεςΣας ευχαριστώ!!
jimmy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 σαν ερωτηματικό, ή σαν κατσαρολάκι είναι η άρκτος
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 σαν ερωτηματικό, ή σαν κατσαρολάκι είναι η άρκτος Αυτο ειναι καθαρα θεμα φαντασιας.... Εμενα μου θυμιζει
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 σαν ερωτηματικό, ή σαν κατσαρολάκι είναι η άρκτος χμχμχμχ... τι να σου πω!!με προβληματισες τωρα.θα το ξαναδώ μηπως το δω αλλιώς...
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 φιλε μου anmanik19 η καμηλοπαρδαλη βρισκεται ΒΑ με τα βιας βλεπεις οπως λεει και ο βασιλης 3 αστρα σε μορφη τριγωνου.στισ 10 το βραδυ εως τις 12 περιπου ειναι ακριβως δεξια απο τον πολικο αστερα.κατεβασε το stellarium για αρχη φιλε μου. rc 6"
PanagiotisM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Καλημέρα σας.Ενα σύνολο από 10 περίπου άστρα με προσανατολισμό ΒΑ που σχιματίζουν κάτι σαν αγγλικό ερωτηματικό ξέρετε τι είναι?Το βλέπω περίπου 23.30-00.00 και όσο περνάει η ώρα τόσο απομακρύνετε και ανεβαίνει.Η καμηλοπάρδαλη έχει 5 ορατά αστέρια ή κάνω λάθος??Δώστε κάποιες πληροφορίες φίλοι μου να με βοηθήσετε Στην δύση του ηλίου και λίγο πιο μετά εμφανίζονται 2 άστρα.Το ένα είναι πολύ έντονο και το άλλο ίσα που φαίνεται.Τι είναι αυτά? Σαν αρχάριος έχω πολλές ερωτήσεις που ίσως έχετε βαρεθεί να διαβάζετε η να απαντάτε.Πιστέψτε με όμως έχω κάνει τρομερή αναζήτηση σε πολλά άρθρα στο forum και θα εξακολουθώ να κάνω.Αλλά όταν ρωτάς πιο συγκεκριμένα τότε σου λύνονται οι απορίεςΣας ευχαριστώ!! Αν κοιταζεις μεσα απο τηλεσκοπιο ή κυαλια τοτε αυτο που βλεπεις ισως να ειναι το Μ45,γνωστο και ως Πλειάδες, ένα αστρικό σμήνος με τόσα περίπου έντονης φωτεινότητας άστρα που φτιαχνουν ενα αγγλικό ερωτηματικό ή για τους πιο απαισιόδοξους μια θηλια Οσο για τα δυο αστρα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το πιο φωτεινο απο τα 2 ειναι η Αφροδιτη.Τωρα το αλλο υποθετω ειναι ο Κρονος καπως ετσι ηταν ενα μηνα περιπου πριν οταν τα ειχα παρατηρησει κατα τη δυση του Ηλιου. "Τα πράγματα είναι απλά, το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις... "
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2013 στη δυση του ηλιου ειναι το εντονο η αφροδιτη και το αμεσος δεξια και κατω και λιγο πιο αμυδρο ο ανταρης. rc 6"
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2013 φιλε μου anmanik19 η καμηλοπαρδαλη βρισκεται ΒΑ με τα βιας βλεπεις οπως λεει και ο βασιλης 3 αστρα σε μορφη τριγωνου.στισ 10 το βραδυ εως τις 12 περιπου ειναι ακριβως δεξια απο τον πολικο αστερα.κατεβασε το stellarium για αρχη φιλε μου. σίγουρα βλέπω 4 αστέρια.Τα 3 σχηματίζουν τρίγωνο και το τέταρτο έρχεται σε ευθεία σχεδόν με το ένα από τα 2 της βάσης του τριγώνου.Τα βλέπω μετά τις 23.00 έως και αρκετά αργά 02.00-03.00.Σιγά σιγά θα τον βρω τον μπούσουλα,μαζί με την βοήθειά σας αλλά και του Ωρίωνα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 ωραια αυτη ειναι η καμηλοπαρδαλη αρα εχεις καθαρο ουρανο.στις 12 το βραδυ και ανατολικα θα δεις οτι εχει μολις ανατηλει ο ωριωνας.εαν βεβαια δεν εχεις εμποδια εως στις 10 μοιρες. αριστερα απο τον ωριωνα θα δεις και τον δια ο οποιος βγαζει ματι απο φωτεινοτητα. εαν εχεις κυαλια δες τον τεραστιο πορτοκαλι αστερα Betelgeuse τον κυανο rigel και την ζωνη του ωριωνα στο κεντρο του αστερισμου που ειναι τρια αστρα στη σειρα. καλη παρατηρηση. rc 6"
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 Ελπίζω να καταφέρω να δω κάτι απόψε αν έχει καθαρό ουρανό.Δύσκολο να δω 10 μοίρες,ίσως χρειαστεί να κατέβω παραλία.Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2013 δυσκολο γενικα ναδεις λογω της σεληνης.Ψαξε για τνα στερισμο του ωριωνα και τους αστερες μπετελγεζ και ριγκελ αλλα και τον δια γυρω στης 12-12κ μησι με καθαη ανατολη.Επισης ψαξε για το αλοκαιρινο τριγωνο με τους αστερες βεγα,ντενεμπ και αλταιρ στους αστερισμους λυρα,κυκνο και αετο αντιστοιχα.Οτι και αν αποφασισεις ν κανεις καλη επιτυχεια Φιλικα,Γιωργος. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
anmanik19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Δίκιο έχεις.είχε πολύ φως εχθές το βράδυ.Είδα κάτι αλλά δεν ξέρω τι μπορέί να ήταν.Βρισκόταν κοντά στις πλειάδες(όπου εχθές δεν τις είδα) και είχε χρώμα κιτρινοσομόν .Μετά τις 01.30 περίπου χάθηκε.Υπάρχει περίπτωση να ήταν ο Δίας ή μήπως κάποιος δορυφόρος του? :?
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Πολυ πιθανον αν ηταν οα στερας αλδεβαραν η λαμπαδιας στονα στερισμο του ταυρου. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
ckormpos1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Ο προβληματισμος σου ειναι λοιπον το ποιος αστερισμος ειναι στα ΒΑ.Ειχα πριν απο ενα μηνα τον ιδιο προβληματισμο με εσενα ! Για να Ξερεις , αυτος ο αστερισμος ειναι μαλλον ο Περσεας . Εαν εχεις και χαρτη ουρανου Θα σε Βοηθησει καλυτερα! ''...Λειψανα αστρων με μορφες αραχνιασμενες'' Οδυσσεας Ελυτης Τhe Delphinus Observatoryhttp://delphinusobservatory.blogspot.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα