Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όπως λέει και το θέμα,θα ήθελα την βοήθειά σας για τους φακούς γενικά.

Το τηλεσκόπιο που έχω είχε μέσα 1 φακό 20 έναν φακό 4 και έναν barlowx3.

Τι δυνατότητες έχουν αυτοί οι φακοί?

Τον barlow πως ακριβώς τον χρησιμοποιώ?

Θα μπορούσα να αγοράσω κάποιο κιτ με επιπλέον φακούς και φίλτρα για την βελτίωση του τηλεσκοπίου?Φαντάζομαι πως οι φακοί που είχε μέσα είναι σχεδόν μέτριοι ή κάνω λάθος?

Παρακαλώ την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημοσιεύτηκε

Τι τηλεσκόπιο έχεις;

Τον barlow τον βάζεις στον εστιαστή και μέσα σ' αυτόν βάζεις τον φακό σου. Ο δικός σου αυξάνει την μεγέθυνση Χ3.

Δοκίμασε τον στον 20άρη.

Κιτ δεν θα πρότεινα.

Δημοσιεύτηκε

Το Celestron Powerseeker 70/700 περιείχε και ένα 10mm. Δεν το έχεις;

Ουσιατικά ο 4mm είναι ακατάλληλος. Μπορείς να δοκιμάσεις τον Barlow με τον 20mm για ισοδύναμο 6.7mm και 100x στο φεγγάρι και τους πλανήτες. Κυρίως τον 20mm θα χρησιμοποιήσεις.

Φακοί που του ταιριάζουν είναι οι Plössl 32 και 20mm, καθώς και Barlow 2x, πχ Skywatcher. Τα kit είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Καλύτερα να πάρεις τα τρία αυτά κομμάτια μεταχειρισμένα, 20-35 ευρώ το ένα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν είχε 10αρι.

Σκεφτόμου να πάρω αυτό το κιτ : http://www.ebay.it/itm/Celestron-Valigetta-Oculari-e-Filtri-3-cm-/301003128931?pt=Strumenti_ottici&hash=item46152f4063

τι λέτε εσείς αξίζει?

Με τον barlow βλέπω ανάποδα σωστά?

Τι δυνατότητες έχουν οι φακοί αυτοί που έχω?

Δημοσιεύτηκε
Το ξέρω ότι μοιάζει καλή προσφορά τύπου "τόσα πολλά πράγματα μόνο με 100 ευρώ!" αλλά στην ουσία δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά οπότε η "προσφορά" δεν έχει εφαρμογή. Καλύτερα να κάνεις στοχευμένες, προσεκτικές επιλογές. Το τηλεσκόπιό σου είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, τα πολλά αξεσουάρ δε θα το αλλάξουν αυτό. Κάνε προσεκτικά έξοδα και κράτα λεφτά για πιθανή αναβάθμιση πιο μετά.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Σωστά σου λέει ο Ανδρέας.

Το συγκεκριμένο κιτ (το πλέον διαδεδομένο) το αγόρασα και εγώ στην αρχή και μάλιστα 230 ευρώ.

Από αυτά το μόνο που μου έμεινε είναι το πολύ ωραίο βαλιτσάκι (που όμως μπορείς να βρεις παρόμοιο στο Praktiker ή από συσκευασία καλλυντικών κλπ, σε πολύ χαμηλή τιμή).

Από αυτά που έχει μέσα τα πλέον χρήσιμα είναι ο Plossl 32 και ο Barlow, ο οποίος δεν ήταν άσχημος. Και ο φακός 17mm είναι αξιοποιήσιμος (εμένα είχε 15mm) αλλά από εκεί και κάτω το eye relief είναι τόσο μικρό που δυσκολεύεσαι να δεις μέσα από τους φακούς. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσεις τον φακό 32mm με τον Barlow 2x (=15-16mm) παρά τον ίδιο τον 15mm. Όπως είπα, αυτά τα κομμάτια πωλούνται μεταχειρισμένα αρκετά φθηνά.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις τα ήδη υπάρχοντα. Αλλά θα σου χρειαστεί και ο φακός 10mm. Νομίζω πως έχω έναν από το Bresser 70/700 τον οποίο μπορώ να σου χαρίσω. Θα απασχοληθείς με αυτό μέχρι να ξεκαθαρίσεις αν και πως θα αναβαθμιστείς στο μέλλον. Για να δεις τη Σελήνη, τον Δία, τον Κρόνο, το νεφέλωμα του Ωρίωνα και μερικά ακόμη φωτεινά αντικείμενα, το τηλεσκόπιο αρκεί.

Το Bresser 70/700 (που πιθανώς να προέρχεται από το ίδιο κινέζικο εργοστάσιο) είχε αρκετά καλά οπτικά και με έναν καλύτερο φακό απέδιδε όμορφες εικόνες. Αλλά ένας καλύτερος φακός θα αποδώσει περισσότερο σε ένα καλύτερο τηλεσκόπιο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλά τα λέτε φίλοι μου,για αυτό και δεν έκανα κάποια αγορά επιπόλαια και είπα να σας συμβουλευτώ.Ως αρχάριος και με ένα σχεδόν μέτριο τηλεσκόπιο από την αρχή ήξερα πως δεν θα μπορώ να έχω τρομερές απαιτήσεις,αλλά σε συνδιασμό με το ότι είμαι αρχάριος,μια χαρά είναι αυτό που έχω.Απλά σκεφτόμουν μήπως και κάποιους φακούς είχα περισσότερες δυνατότητες.

Εχθές προσπάθησα να δω με των 4αρι και πράγματι είναι πολύ δύσκολο και θέλει τρομερή εξάσκηση!!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν,δεν κάνω καμιά αγορά προς το παρόν.

Φίλε kkokkolis θα σε παρακαλούσα να επικοινωνήσουμε με πμ κάποια στιγμή για τον 10αρι φακό.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ τoν Κωνσταντίνο (kkokkolis) όπου προσφέρθηκε να μου χαρίσει 2 φακούς.

Τους φακούς τους πήρα αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω λόγο καιρού.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Κωνσταντίνο για αυτή του την κίνηση!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης