Erisian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Διαβάζω εδω κ λίγες μέρες το forum σας το οποιο με εχει απορροφήσει εντελώς μιας και το ενδιαφέρον μου για την αστρονομία αναθερμανθηκε τον τελευταίο καιρό χαρη στην ελευση του κομήτη Ιson και είπα να πω μια καλησπέρα στην όμορφη και εξειδικευμένη παρέα σας. Οι γνωσεις μου για τον νυχτερινό ουρανό είναι ελάχιστες. Ωστόσο διαθετω ήδη ενα τηλεσκόπιο εδω και 4-5 χρόνια το οποίο είναι δωρο απο τους γονείς μου, της meade που νομίζω οτι ανήκει στην σειρα ETX νομιζω το etx90 με δυο προσθοφθάλμια αλλά δεν θυμάμαι περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μιας και βρίσκεται μόνιμα στο πήλιο στο οποίο και χωρις τηλεσκόπιο μπορείς να μείνεις αναύδος απο τον νυχτερινό ουρανό. Εχω χρησιμοποιησει το τηλεσκόπιο σύνολικα 10 φορές διαθετει go to αλλα η στήριξη είναι της πλάκας, απλώς ενα αλουμινενιο τρίποδο και παρατηρησα τις περισσότερες φορές την σελήνη, τελευταια φορά τον αυγουστο οπου τραβηξα κ μια φωτο με το κινητό Πιστευω οτι μελετώντας περισσότερο και μαθαίνοντας καλύτερα το τηλεσκόπιο μου κ τις δυνατότητες του και με την βοηθειά σας ίσως καταφέρω να δω κατι περισσότερο από τον πιστό μας δορυφόρο. Εως τότε, συγχαρητήρια για το όμορφο φόρουμ και καλησπέρα σας! www.star-surfing.com
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Καλησπέρα φιλε μου και καλη συνεχεια στο φορμυ και στο χωρο της αστρονομιας !!! Μην χασεις αυτό τον θαυμασμο !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Αυτη την περιοδο μπορεις να δεις και τον Δια, τον Διφρο, τον Βετελγεζη, τον Βεγα και φυσικα τον πανεμορφο και αστραφτερο Σειριο! Καθαρους ουρανους και καλες παρατηρησεις.
Erisian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2013 Σας ευχαριστω για το καλωσόρισμα www.star-surfing.com
Erisian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Μεγάλη μέρα σήμερα για μένα Παρέλαβα το THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι το δωρο των χριστουγενων στον εαυτο μου. www.star-surfing.com
hypercube Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Πολύ καλό το δωράκι που έκανες στον εαυτό σου, θα μείνει σίγουρα ευχαριστημένος, αλλά το μεγαλύτερο δώρο είναι που αποφάσισες να ασχοληθείς με την αστρονομία. Καλωσήρθες! Γιάννης
Erisian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2013 Kαλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ! Εχετε δίκιο που προτρέπετε όλους εμάς τους πρωτάρηδες στην αγορά ενός καλού βιβλίου. Δεκάδες απλές ερωτήσεις που μου δημιουργούνται διαβάζοντας τα διάφορα θέματα εδώ μέσα, είμαι πλέον σίγουρος πως θα απαντηθούν αν κρίνω από τις λίγες δεκάδες σελίδες του βιβλίου που πρόλαβα να διαβάσω. www.star-surfing.com
Erisian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 Διαβαζοντας το θέμα "στηρίξεις και κεφαλές για κιάλια" μια σουπερνόβα συγκλόνισε το ιδιωτικό μου σύμπαν κάνοντας τους νευροδιαβιβαστές μου να αναρωτηθούν αν το παλιό καλό manfrotto μου θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να δεχθεί την βάση ενός atx-80 ή 90 Το τρίποδο ξέρω πως δεν κάνει κιχ καθώς είναι απο σίδερο και αρκετά βαρύ και φτανει τα δύο μετρα. Η κεφαλή του δεν με εχει προδώσει ακόμη, καθώς την NIKON F4 με battery pack κ τηλεφακό 80-200 την στηρίζει άνετα. Υπάρχει λοιπόν κάποιος αντάπτορας που να μπορεί να συνδέσει το τρίποδο με την στρογγυλή βαση ενός μικρού meade τηλεσκοπίου; Ή αναγκαστικά πρέπει να οδηγηθώ σε πατέντα; ευχαριστώ! www.star-surfing.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 Αυτό ίσως. http://www.amazon.com/gp/aw/d/B008R1YG6I Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Erisian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2013 Κ. kokkoli ευχαριστω! Ναι, αυτό ίσως θα μπορούσε να μπει στην κεφαλή κ να δουλέψει. Ένας φίλος προθυμοποιήθηκε να μου φτιάξει κάτι παρόμοιο το οποίο όμως θα μπαίνει απευθείας στην βάση του τρίποδου. Θα δοκιμάσουμε και βλέπουμε. Ευχαριστώ και πάλι. www.star-surfing.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα