Vensius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2013 Γεια σας συνάδελφοι, Έχω ξεκινήσει από αρχές Σεπτέμβρη το διάβασμα για να δώσω κατατακτήριες στο Φυσικό (από Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ) και έχω ήδη διαβάσει Φυσική Ι (μηχανική), Φυσική ΙΙ (θερμοδυναμική, κύμματα), Ανάλυση Ι και τώρα διαβάζω και Ανάλυση ΙΙ. Με ανησυχεί που κάθε χρόνο δίνουν 8-10, προσέρχονται οι μισοί και τελικά περνάνε 2-3 ή και κανένας. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία από κατατακτηριες στο Φυσικό ή έχει κάποιος τελειώσει το Φυσικό να μου πει συμβουλές; Προφανώς το κάνω στα πλαίσια του yolo μου, άλλωστε είδα και ως μηχανικός τι αποκατάσταση επαγγελματική είχα...
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 Μη σε ανησυχούν αυτά τα στατιστικά. Δεν έχει καμία σημασία πόσοι αποτυγχάνουν αν αυτοί ήταν σχετικά αδιάφοροι ή απροετοίμαστοι. Από τη στιγμή που οι μισοί δεν πάνε καν ενώ έκαναν τα χαρτιά τους, υπάρχει εύλογη υποψία πως και κάποιοι από αυτούς που πήγαν δεν το είχαν πάρει ζεστά. Δεν ξέρω συγκεκριμένα για το φυσικό Αθήνας αλλά από άλλες παρόμοιες εξετάσεις που είχα εμπειρία πρέπει να αντιμετωπίσεις μια ιδιαιτερότητα. Η ιδιαιτερότητα είναι πως σε εξετάζουν καθηγητές που δε σου έχουν διδάξει το μάθημα ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις (επίπεδο δυσκολίας, λογική των θεμάτων κτλ). Ως γνωστόν, η επιτυχία στις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο εξαρτάται και από το καλό διάβασμα αλλά και από το "έξυπνο" διάβασμα. Αν μπορείς βρες σχετικό υλικό από τα αντίστοιχα μαθήματα (επίσημες σελίδες των μαθημάτων, σελίδες των φοιτητών κτλ). Έχουμε στο φόρουμ φοιτητές και απόφοιτους του συγκεκριμένο τμήματος, ενδεχομένως κάποιος μπορεί να σε καθοδηγήσει πιο συγκεκριμένα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KC Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 άλλωστε είδα και ως μηχανικός τι αποκατάσταση επαγγελματική είχα... και σαν Φυσικός μην περιμένεις επαγγελματική αποκατάσταση... “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
jimmy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2013 βρές παλιά θέματα εξεταστικών στα μαθήματα που δίνεις και θα είσαι ok
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2013 Καλημέρα, παρότι απόφοιτος του τμήματος, δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα, καθώς το πρόγραμμασπουδών (και η ύλη του κάθε μαθήματος, όπως και οι καθηγητές) έχει αλλάξει από τότε που φοιτούσα. Αν βρεις παλιά θέματα για να κατατοπιστείς, επικεντρώσου σε αυτά που είναι μετά την αλλαγή του προγράμματος. Θα σου έλεγα να απευθυνθείς και στο φόρουμ της Σχολής και πιστεύω θα πάρεις βοήθεια:http://web.cc.uoa.gr/~ctrikali/discus/discus.cgi Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
gkarapetsas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2013 Μη σε τρομάζουν οι κατακτήριες. Κι εγώ χημικός μηχανικός είμαι και είχα δώσει κατακτήριες στο φυσικό της Πάτρας πριν από αρκετά χρόνια. Θυμάμαι ότι αυτό που είχα κάνει τότε είναι να ξεσκονίσω λίγο την φυσική διαβάζοντας τα βιβλία του Young και να ξαναθυμηθώ κάποια πράγματα από τα μαθηματικά του πρώτου έτους. Οι εξετάσεις μάλλον εύκολες μου είχαν φανεί. 3 παιδιά που είχαμε δώσει (οι άλλοι ήταν 1 γιατρός και 1 από ΤΕΙ) περάσαμε όλοι. Τελικά λόγω υποχρεώσεων δεν την τελείωσα την σχολή αλλά η εμπειρία ήταν ευχάριστη. Καλή τύχη
Vensius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, η αλήθεια είναι οτι η μεγαλύτερη αποτυχία υπάρχει γιατί κανείς δεν κάνει σωστή προετοιμασία αλλά όσον αφορά τις κατατακτήριες στην επαρχία, εκεί είναι πιο εύκολες από ό,τι στην Αθήνα και μικρότερη η ύλη. Δε ξέρω γιατί στην επαρχία είναι πιο χαλαροί κι εδώ βάζουν παπάδες. Μάλλον το ψώνιο.. Πάντως 10 δίνουν κάθε χρόνο για 18 θέσεις και θεωρώ μεγάλο κρίμα να κόβονται ακόμα και οι διαβασμένοι επειδή κάποιος καθηγητής θέλει να κάμει το κομμάτι του.
Vensius Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2014 Πριν μια βδομάδα βγήκαν τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων και πέρασα πρώτος οπότε όποιος θέλει να προσπαθήσει μπορεί να στείλει μήνυμα να του πω από την εμπειρία μου τι χρειάζεται για να περάσει. Ο νόμος για τους εισακτέους άλλαξε και πλέον περνούν 28 άτομα κάθε χρόνο στο Φυσικό με κατατακτήριες. Εντούτοις δήλωσαν μόνο 13, παρουσιάστηκαν 9, δώσαν με αξιώσεις 6 και πέρασαν 4. Καλή συνέχεια σε όλους.
valia_bio Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2014 Πριν μια βδομάδα βγήκαν τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων και πέρασα πρώτος οπότε όποιος θέλει να προσπαθήσει μπορεί να στείλει μήνυμα να του πω από την εμπειρία μου τι χρειάζεται για να περάσει. Ο νόμος για τους εισακτέους άλλαξε και πλέον περνούν 28 άτομα κάθε χρόνο στο Φυσικό με κατατακτήριες. Εντούτοις δήλωσαν μόνο 13, παρουσιάστηκαν 9, δώσαν με αξιώσεις 6 και πέρασαν 4. Καλή συνέχεια σε όλους. Χαίρομαι για σένα! Θα ήθελα κι εγώ να δώσω...Θα ήθελα βοήθεια με βιβλία και σημειώσεις...το μέιλ μου είναι valiabou@yahoo.gr. Ευχαριστώ!!
Vensius Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2014 Μου έχουν κάνει μέσα σε αυτούς τους μήνες άλλα 3 άτομα παρόμοιες ερωτήσεις κι όλοι αναγκάζονται να γραφτούν στο φόρουμ για να μου στείλουν pm ή να δημοσιεύσουν την ερώτηση όπως εσύ. Λυπάμαι που μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν θα ήθελα να βγάλω κατευθείαν το μέηλ μου στη φόρα κι επίσης επειδή διάβασα κι άρα προτείνω συγκεκριμένα βιβλία και βιντεομαθήματα φοβάμαι μην εκληφθεί από τους διαχειριστές ως διαφήμιση κι άρα δεν τα ποστάρω εδώ. Όταν ξεκίνησα την προετοιμασία, δεν βρήκα πουθενά στο ιντερνετ βοήθεια και πραγματικά πήγα σαν τυφλός. Σε κάποια φόρουμ ένα παιδί από τει έλεγε οτι με πολύ χαλαρή προετοιμασία πέρασε αλλά εγώ δεν μοιράζομαι την ίδια εμπειρία καθώς αν δεν κάνεις σωστή προετοιμασία δεν περνάς (νομοτελειακό). Δεν είναι δα και πανελλήνιες αλλά είναι διάβασμα και μεγάλη ύλη. Εγώ ξεκίνησα Σεπτέμβρη και έδωσα με τις απεργείες Φλεβάρη και πάλι καλά γιατί η ύλη -ειδικά ανάλυση ΙΙ- είναι τεράστια. Πάντως δεν πήγα σε φροντιστήριο, διάβασα μόνος μου με βιντεομαθήματα από τον αρνό στις φυσικές και βοηθήματα γκαρούτσου και μοίρα στα υπόλοιπα. Σημασία μεγάλη έχει στην προετοιμασία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Προφανώς επειδή οι εξετάσεις είναι Δεκέμβρη, θα πρέπει το πολύ 1η Σεπτέμβρη να ξεκινήσει δυναμικά το διάβασμα.
stexa Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 συγχαρητήρια κι απο μενα. Θα μπορουσες σε παρακαλω να τα στειλεις και σε μενα στο εμαιλ μου; Είναι exadakt@gmail.com Σε ευχαριστω.ΥΓ εχουν καταργησει τις κατατακτηριες στο ΑΠΘ; Μόνο για Κρητη βρισκω στο google.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2014 Και βέβαια υπάρχουν κατατακτήριες στο ΑΠΘ.. Αν θες να ενημερωθείς σχετικώς θα σου πρότεινα το site της σχολής να κοιτάς κατά καιρούς (www.physics.auth.gr)..Ανακοίνωση δεν βγήκε ακόμη.. Αν δω κάτι θα ενημερώσω!
Vensius Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2014 Επειδή μου στέλνουν πολλοί mail και δεν θα προλάβω να απαντήσω σε όλους, σας δίνω εδώ αναλυτικά τι ακριβώς έκανα εγώ για να τα καταφέρω. Προφανώς δεν είναι μονόδρομος αλλά τουλάχιστον να καταλάβετε κάποια πράγματα από τη προσωπική εμπειρία. Έγραψα Φυσική Ι 10Φυσική ΙΙ 8Ανάλυση Ι & ΙΙ 8 Στόχος είναι να περάσεις τη βάση. Δίνουν λίγοι για πολλές θέσεις και δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν περάσεις τη βάση σε όλα, πέρασες. Αν γράψεις σε 2 μαθήματα 10 αλλά στο τρίτο 4, κόπηκες. Φυσική Ι διάβασα αποκλειστικά από τα βιντεομαθήματα του Αρνός. Τα κάνει ο ίδιος ο Μοίρας και διδάσκει όλη την ύλη με καλές ασκήσεις. Σε αυτό το μάθημα όλοι έγραψαν σχετικά καλά καθώς θέματα έβαλε ο Καραμπαρμπούνης και ο άνθρωπος προς τιμήν του τήρησε μία κλιμάκωση που σου επέτρεπε να γράψεις αν έχεις διαβάσει. Φυσική ΙΙ διάβασα θερμοδυναμική από τα βιντεομαθήματα του Αρνού και κυματική οπτική από Serway (physics for engineers - το βρίσκεις σε pdf) και Μοίρα (σε pdf το έχω). Θέματα έβαλε ο Γραμματικάκης (έβαλε μία άσκηση με κινητική αερίων) κι ο Σκορδάς. Τα θέματα σε μένα φάνηκαν επίσης βατά αλλά χωρίς κλιμάκωση γιατί ήταν ένα από θερμοδυναμική και 2 από κυματική οπτική και αν εξαιρέσεις ένα πολύ απλό από τα κύματα τα άλλα ήθελαν να έχεις διαβάσει. Εδώ οι περισσότεροι κόπηκαν - εγώ είχα τον μεγαλύτερο βαθμό. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι ανάλυση από Αρνό. Είναι χάλια. Ανάλυση Ι από ΓκαρούτσοΑνάλυση ΙΙ από Γκαρούτσο (2 βιβλία) Ανάλυση Ι : 1) Μαθηματική ανάλυση τεύχος Ι (Ολοκλήρωμα)2) Μαθηματική ανάλυση τεύχος ΙΙ (σειρές, taylor κτλ) Ανάλυση ΙΙ : 1) Συναρτήσεις πολλών μεταβλητών2) Ολοκληρώματα (επικαμπύλια, διπλά, τριπλά κτλ) Θέματα έβαλε ο μέγας Σταυρόπουλος. Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός, μας έβαλε εύκολα θέματα γιατί όπως μας είπε και στη τάξη, δεν θα πει όχι στα παιδιά που έρχονται με τόσο κόπο να ξανασπουδάσουν. Βέβαια τα εύκολα του Σταυρόπουλου ήταν απαιτητικά αν κι ο ίδιος βοήθησε πολύ και στη βαθμολογία. Και στα μαθηματικά κόπηκαν 2. Εν τέλει μονάχα 2 περάσαμε, μία κοπέλα που είχε διαβάσει δυστυχώς δεν πέρασε Φυσική ΙΙ και μαθηματικά. Οι προσωπικές τώρα συμβουλές για σένα που θες να δώσεις. Θα ξεκινήσεις το διάβασμα νωρίς γιατί η ύλη είναι τεράστια. Θέλει 6 μήνες διάβασμα με 3-4 2ωρα τη βδομάδα και όταν πλησιάζει ο καιρός κάθε μέρα επανάληψη. Αν ξεκινήσεις το Σεπτέμβρη θέλει διάβασμα διπλάσιο. Τουλάχιστον 10 ώρες τη βδομάδα. Λίγοι πάνε σωστά προετοιμασμένοι και γι' αυτό λίγοι περνάνε. Σε μένα δήλωσαν 13, παρουσιάστηκαν 9 και πέρασαν 4. Από τους 9 λίγοι είχαν διαβάσει. Αν δεις τις βαθμολογίες στη σελίδα του φυσικού θα καταλάβεις. Θα καθαρίσεις το δωμάτιο σου, θα φτιάξεις ένα ωραίο περιβάλλον για να διαβάσεις, θα ξεκινήσεις με Φ1 και Φ2, σπιράλ τετράδια Α4, καθαρές σημειώσεις με χάρακες τα σχήματα και διαφορετικά χρώματα, θα λύσεις πολλές ασκήσεις και από αυτά θα ξανακάνεις επανάληψη. Σε 1 μήνα θα τελειώνεις την ύλη σε ένα μάθημα. Στους 4 μήνες θα έχεις τελειώσει όλη την ύλη και μετά επαναλήψεις. Ό,τι έχεις ξεχάσει (τα περισσότερα) θα τα θυμηθείς εύκολα με επανάληψη. Η ανάλυση ΙΙ θα σε παιδέψει έχει πολύ ύλη αλλά εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε. Επίσης όσοι είστε από πολυτεχνείο ΜΗΝ δώσετε για 3ο έτος. Δεν έχει κανένα νόημα, είναι πιο δύσκολα μαθήματα και πάλι θα χρωστάτε όλα τα προηγούμενα έτη.
AliceMcCandless Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2014 Kalhspera. Mipws tha mporouses na steileis ta vivlia kai sto diko mou email? sophia.emmanouela@gmail.com Se eyxaristw:)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2014 Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι σχέση έχει το όλο νήμα με την (ερασιτεχνική) αστρονομία στην Ελλάδα; Καμία νομίζω; Δεν υπάρχουν κατάλληλα φόρουμ; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Vensius Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2014 Ερασιτεχνική αστρονομία δε σημαίνει αστροθέαση κατά τη γνώμη μου. Οπότε κάποιος που ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία πέρα από το τηλεσκόπιο ίσως θα ενδιαφερόταν να μάθει και 2 πράματα θεωρητικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2014 Και αυτο που λές τι σχέση έχει με τις κατατακτήριες στο Φυσικό και τα μαθήματα που δίνεις; Υπάρχει φόρουμ του Φυσικού να απευθυνθεί όποιος θέλει. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Temitis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2015 Καλησπέρα . Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών Κρήτης με κατεύθυνση Εφαρμοσμένα μαθηματικά . Από την σχολή μου έχω περάσει φυσική 1 και 2 και αναλυση 1 και 2 οπότε δν το θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο. Το μόνο μου θέμα είναι ότι πάω στρατό από Ιούλιο μέχρι τέλη Μάρτη. Θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει θέματα από προηγούμενες χρονιές? Έχω αρχίσει ήδη διάβασμα Φυσικη 1 απο Serway . To mail m: nvasilakop@gmail.com
jimmy Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2015 Νομίζω πως το θέμα πρέπει να κλειδωθεί γιατι έχει παραγίνει.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2015 Το όλο νημα έχει τόση σχέση με την αστρονοία όση έχει ο φάντης με το ρετσινολαδο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις