viktorpl Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Καλησπέρα.Είμαι μαθητής της Β'λυκείου πολύ ενθουσιασμένος με την αστρονομία.Μου έπεσε η ιδέα αγοράς τηλεσκοπίου,όμως ζητάω την βοήθεια σας στο να βρω ένα καλό τηλεσκόπιο.Μπορούν να μου πάρουν τηλεσκόπιο που να κοστίζει γύρω στα 200-250 Ευρώ.Στο μάτι μου έπεσε αυτό:http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-n-150-1400-pollux-eq-2/p,21351Τι λέτε είναι καλό;Θέλω πάντως να μπορώ να βλέπω τους πλανήτες σε "καλή" ανάλυση και διάφορους γαλαξίες όπως επίσης να κάνω και παρατηρήσεις γύρω μου.Μου προτείνετε να αγοράσω κανένα χρησιμοποιημένο;Κι αν ναι ποιο;πάντως χειρότερο απο αυτό δεν θέλω να είναι Ευχαριστώ εκ'των προτέρων Βίκτωρας
minaskar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Καλώς ήρθες στο forum, το τηλεσκόπιο που δείχνεις έχει ενσωματωμένο φακό barlow (πιθανότατα κακής ποιότητας) που θα σου χαλάει τα είδωλα. Νομίζω πως οι περισσότεροι εδώ μέσα θα σου προτείνουν το SkyWatcher Dobsonian 8" ή 6" ιντσών, καινούριο ή μεταχειρισμένο (ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του astrovox), καθώς επίσης και κάποιο 6ιντσο σε ισημερινή βάση (π.χ. SkyWatcher Eq3-2 που έχω εγώ). Μην βιαστείς για αγορά. Καθαρούς Ουρανούς,Μηνάς I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Καλησπέρα φιλε και καλως ηρθες στο φορουμ και στο χωρο της αστρονομιας Θα συνφωνησω και εγω στο αν μη βιαστείς για αγορα τηλεσκοπιου.Πρωτα από όλα,παρε βιβλια και διαβασε (πχ.nightwatch,the backyards astronomer's guide).Απεκτησε γνωσεις.Βγες εξω (οποτε στο επιτρεπει ο καιρος και το κρυο ),δες και μαθε τους αστερισμούς.Στα ανατολικα από νωρις βγαινει ο ταυρος με τις πλειαδες (ένα αχνο συννεφακι μολις το δεις) και λιγο ποιο μετα ο Ωρίωνας,ενας πολύ ομορφος αστερισμος.Γενικα μαθε τους αστερισμούς,θα ειανι μια πολύ χρησιμη γνωση όταν θα αγορασεις το τηλεσκοπιο που θελεις.Αν τωρα θελεις να εχεις κατι στο νου σου,θα σου προτεινα ένα sky-watcher dobsonian 6" στα 250 ευρω η καποιο 8" μεταχειρισμενο (σε αριστη κατασταση από εδώ μεσα) σε αυτά τα λεφτα.Οτι άλλο χρειαστείς εδώ ειμαστε Καλη συνεχεια Φιλικα,Γιωργος Λεκκας. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2013 Προσοχή στις φτηνές, αδύναμες ισημερινές στηρίξεις. Συνήθως είναι μια προσπάθεια των κατασκευαστών να δώσουν στους υποψήφιους αγοραστές την εντύπωση πως το τηλεσκόπιο μπορεί να κάνει τα πάντα (ακόμα και αστροφωτογράφιση) αλλά στην πράξη η στιβαρότητα της στήριξης δεν το επιτρέπει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
GLOUKOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2014 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2014 Φίλε VICTOR αν θες την άποψη μου, αρκετά καλό είναι το τηλεσκοπιάκι που μας δείχνεις για πρώτο σου τηλεσκόπιο. Μετά από μερικά χρόνια θα πας για ένα 10ιντζο dobsonian σαν και το δικό μου. Όπως όμως σου λένε και τα υπόλοιπα αδέλφια έδω, πρώτα κάτσε μάθε τον ουρανό, να τον παίζεις στα δάχτυλα. Μετά από μερικούς μήνες θα γνωρίζεις να βρίσκεις πολλά αντικείμενα ακόμα και χωρίς αστροχάρτες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα