Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα που με απασχολεί ειναι το εξης....

Εστω οτι λειτουργώ μια ccd χωρις ρυθμιζόμενη ψύξη....κατα συνέπεια, δεν μπορω να εχω "βιβλιοθήκη darks" σε δεδομένες θερμοκρασιες.

Εφ οσον καποιο βραδυ κανω ληψεις με θερμοκρασια περιβαλλοντος χωρις διακυμανσεις , δεν θα μπορουσα να καταγραψω την θερμοκρασια αυτη (περιβαλλον), και να ξαναχρησιμοποιησω τα darks αυτης της βραδιας, σε αλλες φωτογραφησεις με ιδιες συνθηκες περιβαλλοντος?....

Δεν θα μπορουσα να αποθηκευω τα διαφορετικα κατα θερμοκρασια darks, οποτε σιγα-σιγα να εχω πληρη βιβλιοθηκη?

Και μαλιστα μια διαφορα 2-3 βαθμων ισως δεν κανει ορατη διαφορα (ή κανω λαθος?)...

Θεωρητικα μια καμερα βγαζει δεδομενο θορυβο σε δεδομενη θερμοκρασια.....αυτο ομως πρακτικως ισχυει? Μηπως με την παροδο του χρονου η συμπεριφορα μιας καμερας οσο αφορα την "παραγωγη θορυβου" αλλαζει ?

Συνοψιζοντας, ρωτω αν μπορω να αποφυγω την ληψη darks καθε βραδια διοτι επειδη δεν εχω χρονο, αναγκαζομαι να τραβαω 4-5 darks,(10λεπτα) ενω για το θεμα εχω 10Χ10λεπτα. Τα αποτελεσματα ειναι μεν ικανοποιητικα, αλλα μια επιπλεον μειωση του θορυβου θα αναβαθμιζε το αποτελεσμα (χωρις κοπο ομως.....με Ελληνικο τροπο....θα παιδευτω μια φορα στην εκαστοτε θερμοκρασια,και μετα θα εχω φουλ εκθεση για καθε αστροφωτογραφηση σε ιδια θερμοκρασια.Επισης μπορω να τραβαω darks οποτε θελω, ανεξαρτητως φωτογραφησης.....Μπορω και τωρα που λεει ο λογος, οσο γραφω αυτην την ερωτηση, θα μπορουσα να αποθηκευσω 10 darks των 12 βαθμων περιβαλλοντος)...

ναι, ναι ξερω.....αν δεν βρεξεις τα ποδια σου δεν πιανεις ψαρια, αλλα θα με ενδιεφερε μια γνωμη....

Δημοσιεύτηκε

Πολλοί ακόμη και με κάμερες με ρυθμιζόμενη ψύξη κάνουν νέα βιβλιοθήκη dark frames τακτικά.

Έχω 1,5 χρόνο περίπου να χρησιμοποιήσω τη DSI III,αλλά θυμάμαι ότι είχα μια μικρή βιβλοθήκη από darks.Μάλιστα θυμάμαι ότι από νύχτα σε νύχτα η κάμερα '''επιανε'' τις ίδιες θερμοκρασίες,οπότε μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα darks της προηγούμενης.

Στη κάμερα αυτή έχω βάλει ένα μικρό πελτιεράκι το οποίο βοηθάει να μένει σταθερή η θερμοκρασία για κάποιο χρονικό διάστημα.

Επίσης μπορείς να πάρει και bias για scaled darks.

Υπάρχει κι αυτό το πρόγραμμα.Ίσως να σου φανεί χρήσιμο.

http://sourceforge.net/projects/darkmaster/

''Arranges light frames into temperature groups, then finds darks within the same range.''

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούσα να κάνω μια βιβλιοθήκη με darks και να τα χρησιμοποιώ.

Για εμένα ήταν ανά μία εβδομάδα,αλλά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν παρόμοια για όλη την εβδομάδα. Ίσως χρειαστεί να ανανεώνεις τη βιβλιοθήκη σου λιγότερο τακτικά(π.χ.) ανά μήνα.

Αυτό νομίζω θα το δεις στη πράξη,αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι εφικτό και το έχω κάνει.

Χαιρετισμούς

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω για την πληροφόρηση......

Απο οτι ειδα, αυτο το πρόγραμμα εχει στηθεί με αυτην την φιλοσοφία..Δηλαδη τα darks μιας δεδομενης θερμοκρασίας, μπορουν να επαναχρησιμοποιουνται εφ όσον οι συνθηκες ειναι ιδιες (ή περίπου ιδιες, με μια λογικη αποκλιση 2-3 βαθμων Κελσίου)....

Δεν ξαναπετάμε τα darks λοιπον, αλλα τα αποθηκευουμε συμφωνα με τις θερμοκρασιες ληψης, και τα επαναχρησιμοποιουμε....νομιζω πως μια αποκλιση 2-3 βαθμων ειναι ΟΚ, για ληψεις 10 λεπτων...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης