Φώτης Σγουρός Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Υπάρχει κάποιο κριτήριο στην επιλογή των φακών; Εννοώ, πρεπει να λάβω υπόψην μου κάτι απο τα χαρακτηριστηκά του τηλεσκοπίου μου πέραν της εστιακής απόστασης; Έχω ένα SW Dob 8" και σκέφτομαι να αγοράσω έναν Hyperion( δεν είμαι σίγουρος για την εστιακή απόσταση). Κυρίως με ενδιαφέρει η παρατήρηση deep sky. Διάβασα όμως ότι οι hyperion δεν αποδίδουν καλά στο τηλεσκόπιο μου. Κοίταζα και τους ES82° από το http://agenaastro.com . Τι θα μου προτείνατε;
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Η κόρη εξόδου είναι ενας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπό όψη.Ειδικά για deep sky το ιδανικό είναι 2mm.Συνεπώς για το 8άρι f/5.9,ένα φακός 12mm θα δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα.Ωστόσο εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να παρατηρείς.Γαλαξίες?Σφαιρωτά?Νεφελώματα εκπομπής/ανάκλασης?Το κάθε αντικείμενο απαιτεί διαφορετική μεγέθυνση λογω διαφορετικών διαστάσεων. Δεν μπορώ να πω για τους ES,αλλά έχω διαβάσει πολυ καλά λόγια.Βέβαια τελείωσε και αυτό το "promotion" και οι τιμές ανέβηκαν...
Φώτης Σγουρός Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Μου αρέσει να παρατηρώ κυρίως νεφελώματα και πιο συγκεκριμένα μου αρέσουν τα πλανητικά. Αλλα και τα σφαιρωτα σμήνη δεν τα αποκλείω.
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Το πιο χρηστικό προσοφθάλμιο θα είναι αυτό που θα έχει το διπλάσιο του εστιακού λόγου του τηλεσκοπίου σου. Το 8ιντσο που έχει έχει εστιακό λόγο 6 οπότε ένας φακός γύρω στα 12-13mm είναι μια χαρά. Πάρε τον Explore Scientific 82° 14mm ή τον Hyperion 13mm . Και οι δύο καλοί είναι! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Φώτης Σγουρός Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Τέλεια! Αυτό ήταν αρχικά το σχέδιο απλά διαβασα κάποια αποθαρρυντικά πράγματα και δεν ήξερα τι να κάνω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2014 Σκέψου και τον Astrotech Paradigm 12mm (ή BST Starguider, το ιδιο είναι). Διαβάζω επίσης πάρα πολυ καλά λόγια.Λένε ότι αποδίδει πάρα πολύ καλά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2014 Το πιο χρηστικό προσοφθάλμιο θα είναι αυτό που θα έχει το διπλάσιο του εστιακού λόγου του τηλεσκοπίου σου. Το 8ιντσο που έχει έχει εστιακό λόγο 6 οπότε ένας φακός γύρω στα 12-13mm είναι μια χαρά. Πάρε τον Explore Scientific 82° 14mm ή τον Hyperion 13mm . Και οι δύο καλοί είναι!Απλά έχε τον νού σου, οι Hyperion δεν τα πάνε τόσο καλά με τα γρηγορότερα τηλεσκόπια. Δημήτρης Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα