Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας :)

τωρα μπαινω στα μονοπατια της αστρονομιας και αυτο με αφορμη το μαθημα επιλογης (αστρονομια ) στην δευτερα λυκειου που εχω διαλεξει..,εχω μαθει τα βασικα οσον αφορα την παρατηρηση στον νυχτερινο ουρανο, και οσο κοιτω τον ουρανο τοσο πιο πολυ θελω να βγαζω φωτογραφιες ολα αυτα τα φανταστικα αντικειμενα στον ουρανο..δυστυχως εχω μια απλη ψηφιακη καμερα ( nikon coolpix s6500 ) και το πιο σημαντικο που εχω βγαλει φωτογραφια ειναι τον δια με τον ενα του δορυφόρο. Δεν εχω την οικονομικη ανεση να αγορασω μια DSLR καμερα με εναν καλο φακο και τα καταλληλα φιλτρα γι'αυτον

οποτε το ερωτημα μου ειναι αν θα μπορουσα να ξεκινησω την αστροφωτογραφια με μια mirrorless camera αφου ειναι πιο οικονομικη , οσες φορες το εχω googlαρει αυτο δεν εχω βρει κατι που να ικανοποιει το ερωτημα μου :P

δειξτε μου τα φωτα σας αν ξερετε

ευχαριστω :) !

«Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική.» Arthur Clarke :cheesy: :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες στο forum μας,

από όσο έψαξα και εγώ για αυτό που λες μάλλον δεν γίνεται :? Γιατί δεν ξεκινάς με παρατήρηση (με τηλεσκόπιο) και αργότερα να προχωρήσεις σε φωτογραφία;

Φιλικά,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

Καλώς σας βρήκα :)

έστω αν ξεκινησω με ενα τηλεσκοπειο για να μαθω και εις βαθος το τι βλεπω,

θα μου ειναι ευκολο μετα με μια τετοια καμερα να φωτογραφιζω? φαινεται σαν να βιαζομαι , αλλα μαρεσει να εχω στοχους , εστω κ αν αυτος ειναι να μαζεψω χρηματα για να παρω κατι :D

«Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική.» Arthur Clarke :cheesy: :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες....

προφανως αστροφωτογραφία δεν γίνεται αλλα μπορεις άνετα να πειραματιστεις με φωτογραφία νυχτερινών πεδίων παίζοντας με τη διάρκεια λήψης αλλα κ με το διάφραγμα...κ με ένα σταθερο τρίποδο.

Θα εκπλαγεις τι μπορεις να κανεις..

Μετα το μονο που θες ειναι καποια προγραμματα επεξεργασιας ή στακαρίσματος των φωτογραφιων..που ειναι ελευθερα στο διαδίκτυο.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
αρα μια τετοια καμερα θα ηταν η καταλληλη για να ξεκινησω για τα βασικα πραγματα και να μπω στον κοσμο της φωτογραφιας(?)..γιατι μια ψηφιακη καμερα δεν εχει τιποτα παραπανω απο το να πατας ενα κουμπακι :)
Δημοσιεύτηκε

Προφανως αν ειχες μια DSLR θα ηταν πολυ πολυ πιο εύκολο κ μπορεις να βρεις πια πολυ καλη μεταχειρισμένη με 250 ευρω....

Αυτο που ειπα είναι ότι αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατότητα μπορεις με αυτη που εχεις να κανεις νυχτερινα τοπία κ να δεις ποσο μπορεις να την πιέσεις...

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

θα ψαξω για καποια μεταχειρισμενη καλυτερα..

σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες :)

Δημοσιεύτηκε

Καλώς όρισες στο astrovox.

Έχεις τηλεσκόπιο με στιβαρή ισημερινή στήριξη; Απ ότι καταλαβαίνω όχι. Πάρε ισημερινό τηλεσκόπιο πρώτα με ΣΤΙΒΑΡΗ ισημερινή στήριξη (όταν λέω στιβαρή εννοώ τουλάχιστον HQ5) πρώτα και μετά θα μιλήσουμε για αστροφωτογραφία.

Μια καλη συμβουλή πάντως ως αρχάρια ΞΕΧΝΑ την αστροφωτογραφία.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Ε να την ξεχάσω δεν νομίζω :) κάποια στιγμη εκεί θελω να φτάσω σιγουρα

Από αυτό το site έχω ρίξει μια μάτια ,να διαβάσω λίγα πραγματάκια ,αλλά όταν βρω ελευθερο χρόνο θα το κοιτάξω λεπτομερώς ...:)

Δημοσιεύτηκε
Κατ αρχήν έχεις ισημερινό τηλεσκόπιο; Αν ναι συζητάς παρακάτω αν όχι το αποκτάς πρώτα και μετά συζητάς παραπέρα. Χωρίς ισημερινή βάση ουσιαστικά αστροφωτογραφία δεν γίνεται.
Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν έχω τίποτα ,

Γι'αυτό και δημοσίευσα εδώ για να μάθω τι πρέπει να κάνω κ από που πρέπει να αρχίσω :)

Δημοσιεύτηκε
Συνεπώς το ερώτημά σου είναι τι ισημερινό τηλεσκόπιο να πάρω; όχι τι μηχανή. Το σπίτι το χτίζεις απο τα θεμέλια. Μια HQ5 και ένας νευτώνιος σωλήνας 8" f/5 ή στην χειρότερη 6" f/6 είναι καλά για αρχή.
Δημοσιεύτηκε

Η αστροφωτογραφηση είναι μια σειρά από συμβιβασμούς. Συμβιβασμούς στον εξοπλισμό, στα λεφτά, στις συνθήκες, στον διαθέσιμο χρόνο......ποτέ δεν υπάρχει μια και μόνο μια συνταγή.

Θα μπορούσες να κάνεις περιορισμένη (αρα μεγαλος συμβιβασμος) φωτογράφιση και με ότι έχεις και ένα σταθερό τρίποδα. Αρκεί να ξέρεις πως το κανεις (=διάβασμα) και να ξέρεις τι μπορεις να περιμένεις να πετύχεις έτσι.

Καλύτερα διάβασε τα άρθρα της AVAT που σου προτείναμε πιο πάνω και μετά κανε μια βόλτα στις αστροφωτογραφιες εδώ να δεις τι τραβάει ο καθένας και με τι εξοπλισμό-συνθήκες-χρόνους κλπ. Και ρώτα, για αυτό είναι το Φόρουμ.

Πάντως να ξέρεις ότι είναι χόμπυ που ανταμείβει αλλά ζητά πολλά από εσένα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης