Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα...

Εχω ενα προβλημα με τα καλωδια (κλασσικά).

Η βαση μου EQ6 δουλευε και ακολουθουσε υποδειγματικα (μεχρι πρόσφατα) μεσω PHD.

Λόγω φορμάτ στον υπολογιστη, και ενω εχω περασει ακριβως τα ίδια προγραμματα ASCOM, EQ ascom, PHD,EQmod κλπ, ο υπολογιστης δεν "βλεπει" τη βαση μεσω EQmod.

To usb to serial συνδεεται κανονικα, χωρις γκρίνιες, σε οποιαδήποτε θύρα, εχω αναγνωρισει ποιο "chip version" ειναι (PL 2303H), και ολα πανε καλα μεχρι εκει.

Εχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?

Εχω βαλει/βγαλει τους drivers του αντάπτορα πολλες φορες, και εχω δοκιμασει συνδεση με αλλο usb to serial, με τα ιδια αποτελεσματα....

Διαβασα διαφορες αποψεις στο ιντερνετ, αλλα δεν εβγαλα ακρη....

Ευχαριστω πολυ :D

Δημοσιεύτηκε
Κώστα αν δεν κάνω λάθος στο eqmod βλέπει μέχρι 16 port οπότε αν πας στα windows στο control panel/system/device manager τσέκαρε στις θύρες Com Port που είναι δηλώμένο (πχ μπορεί να είναι 30) και άλλαξε το από 1-16 για να το δει στο eqmod.
Δημοσιεύτηκε

μπααα..... :-k

Του αλλαζω θεσεις σε αλλες θύρες, αλλα χωρις αποτελεσμα....Επίσης το συνδέω στην θέση που λειτουργούσε ανέκαθεν, αλλαζοντας την αριθμηση της θύρας, αλλα πάλι τιποτα...

(κατα τη διαρκεια των δοκιμων, αποσυνδέω ολα τα usb απο το pc, ακομα και το ασυρματο ποντικι...)

Αγγελε (γεια!) γενικώς, επιλεγονται μικρα νουμερα (μεταξυ 3 εως 10), οποτε δεν χρειαστηκε τετοια επεμβαση απο εμενα...

Δημοσιεύτηκε

Τελικα το πρόβλημα λυθηκε (και ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους )ως εξης:

Μη γνωριζοντας τι κανει η καθε ρυθμιση, εθεσα στο "EQmode port details" (το οποίο εντοπίζεται

στο κεντρικο παράθυρο του EQMOD ASCOM SETUP), τις εξης τιμες:

Timeout=1000

Baud=9600

εκτοτε ο υπολογιστής βλεπει κατευθείαν τη βαση, και αναλαμβανει έλεγχο κανόνικα....

Ευχαριστω για τις υποδείξεις......

:D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης