Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2014 Εμπνευσμένος απ'την Ουρανία, Μούσα της Αστρονομίας, εδώ μερικοί αστροστίχοι που ίσως μελοποιηθούν απο τον Γιάννη Μηλιάδη για το επόμενο βίντεο... «Φύγε, φύγε μακριά, πήγαινε στα ξέναεκεί που ειναι ο παππούς σου, στον τόπο το δικό σουστο σπίτι που αγαπούσες, στο τόπο που μεγάλωσες Κλείσε τα μάτια, Ξάπλωσε κάτω, και κοίτα ψηλάδες τι χάνεις, τον κόσμο τον δικό σουτον κόσμο του παππού σου, που με αυτόν μεγάλωσε Στάσου στο σκοτάδι και θαύμασε με χάρη τα άστρα τα αιώνια. Ζήσε την στιγμήΝιώσε ένα χάδιταξίδεψε αιώνια Κάνε ένα ταξίδι, ταξίδι μαγικόκάτω από τα άστρα, σε κόσμους μακρινούςΚάνε ένα ταξίδι, ταξίδι ονειρικόσε γειτονιές του γαλαξία, σε κόσμους μαγικούς Ζήσε, στο φως του φεγγαριού, Κοίτα, τα άστρα του ουρανούΝιώσε, τον κόσμο του θεού Φύγε, από τα φώτα της πόληςσε τόπους να μακρινούς να παςκαι ξάπλωσε κάτω, κοίτα ψηλά στο γαλαξιακό νέφοςκαι θαύμασε το δακτυλίδι της Λύραςτο άλογο του Γαλαξία, το κεντρί του Σκορπιού Στο τόξο του Χείρωνα να πας, να δεις της λιμνοθάλασσας τα νέφημα και λίγο πιο πάνω σαν καταρράκτης το νέφος του Κύκνου πλάι στου Αετού τις στήλες της δημιουργίας να δεις Ζήσε, την στιγμή της δημιουργίαςταξίδεψε στου κυνηγού την ζώνη, πλάι στου δρομέα τα νέφη το μέγα νεφέλωμα να δειςκαι δέξου την νιότη του βρέφους την λάμψη σαν το τραπέζιο θα δεις Κοίτα ψηλά, στις σπείρες του Γαλαξία το θερινό το τρίγωνο να δεις, μα μην ξεχάσεις και την άλλη, που κι Άμαξα τη λένε με τους εφτά τους δούλους, τον γαλαξία της να δεις.Μα και την Ανδρομέδα που έρχεται σε μένα και θέλεις νύχτα μέρα τις σπείρες της να δεις Κοιτάζω ψηλά, κόσμους ξεχασμένους, κόσμους ονειρικούςκαι βλέπω εσένα, κόρη της Θείας, ξανθομαλλούσα κοπελιάΣε λένε Σελήνη, μου κρύβεις τ’άστρα μα με μαγεύεις, με σαγήνευες, με ταξιδεύεις σε κόσμους ερημικούς, μαζί με τον γκιώνη, τον κούκο μα και με την Πλειόνη μου δείχνεις δρόμους μακρινούς μα εσύ με αφήνεις, στην θάλασσα μόνο, το φως σου σου σβήνει στο κύμα από κάτωθλιμμένη σε αφήνει η θάλασσα να το.που είσαι Σελήνη;;; Μα μένει εκείνη, η γυναίκα του Άτλα που Πούλια την λένεμε τις εφτά τις κόρες, μου κάνει παρέα, μου κλείνει το μάτιτον ταύρο μου δείχνειΚοίτα ψηλά, αυτός με προσέχει, στο κέρας επάνω νεφέλωμα έχει.» Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
saxlina Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2014 Πολύ καλό...ειδικά οι πρώτοι στίχοι και θυμίζουν και με ταξιδεύουν στα όμορφα και ανέμελα χρόνια που στο χωριό μου ξενύχτια παρέα με φίλους βλέποντας τα αστέρια ''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου
giannis60 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2014 Πολύ ωραίο Βασίλη. Ειδικά τα δύο πρώτα τρίστιχα. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα