Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλημερα σας....

θα ηθελα να ασχοληθω με αστρονομια κτλ

δεν εχω καθολου εμπειρια και αν γινεται θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει ενοω πριν παρω τηλεσκοπιο πιστευω θα ητανε καλο να παρατηρησω με καποιο αλλο ατομο τα αστερια για να δω πως φαινονται και γενικα αν μου αρεσει...

σας παρακαλω μπορει καποιος να με βοηθησει ? ειμαι απο Εδεσσα 27χρονων αλλα έρχομαι άνετα σε ακτίνα 100-150χιλιομετρων για να δω πως ειναι με το τηλεσκοπιο να βλεπεις το συμπαν....

ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη αν σας κουρασα

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα φίλε και καλωσόρισες στον υπέροχο κόσμο της αστρονομίας.

Ασχολούμαι περίπου 6 χρόνια με την αστρονομία.Επειδή είναι μια ενασχόληση όπου θα βρεις σχετικά δύσκολα άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα,μπορείς να κοιτάξεις για το αν υπάρχει κάποιος αστρονομικός σύλλογος κοντά στην περιοχή της πόλης όπου μένεις.

Αυτά από μένα και για ότι χρειαστείς,μη διστάσεις να μας ρωτήσεις! :)

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε
καλημερα σας....

δεν εχω καθολου εμπειρια και αν γινεται θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει ενοω πριν παρω τηλεσκοπιο πιστευω θα ητανε καλο να παρατηρησω με καποιο αλλο ατομο τα αστερια για να δω πως φαινονται και γενικα αν μου αρεσει...

σας παρακαλω μπορει καποιος να με βοηθησει ? ειμαι απο Εδεσσα 27χρονων αλλα έρχομαι άνετα σε ακτίνα 100-150χιλιομετρων για να δω πως ειναι με το τηλεσκοπιο να βλεπεις το συμπαν....

Για καλη σου τυχη, ο Βόρας ειναι σχετικα κοντα. Εχω δει προσφατα καταπληκτικες αστροφωτογραφιες παρμενες απο το Χ.Κ. Καιμακτσαλαν. Ο Γραμμος εχει σιγουρα πιο σκοτεινο ουρανο αλλα ειναι πανω απο 150 χλμ. μακρια σου.

Σκοπευω συντομα να ανεβω στον Βόρα μαζι με εναν φιλο μου, για αστροπαρατηρηση. Μπορουμε εαν θελεις να επικοινωνησουμε ωστε να παμε ολοι μαζι. Ελεγξε επισης εαν υπαρχει αστρονομικη λεσχη στην Εδεσσα.

Το αν θα σου αρεσει σαν χομπι, ειναι κατι που θα το αποφασισεις αφου κανεις πρωτα μια δοκιμη με ισχυρο τηλεσκοπιο, αφου τα μικρα δε μπορουν να σου δειξουν και πολλα πολλα!

Ακομα και με γυμνο ματι ομως, δεν εχει καμια σχεση ο ουρανος οπως φαινεται μεσα απο την Εδεσσα με αυτον που βλεπει κανεις απο το βουνο! Δεν ξερω αν εχει τυχει ποτε σου να βρεθεις στο καιμακτσαλαν νυχτα με ξαστερια...

Δημοσιεύτηκε
καλημερα σας....

Για καλη σου τυχη, ο Βόρας ειναι σχετικα κοντα. Εχω δει προσφατα καταπληκτικες αστροφωτογραφιες παρμενες απο το Χ.Κ. Καιμακτσαλαν. Ο Γραμμος εχει σιγουρα πιο σκοτεινο ουρανο αλλα ειναι πανω απο 150 χλμ. μακρια σου.

Σκοπευω συντομα να ανεβω στον Βόρα μαζι με εναν φιλο μου, για αστροπαρατηρηση. Μπορουμε εαν θελεις να επικοινωνησουμε ωστε να παμε ολοι μαζι. Ελεγξε επισης εαν υπαρχει αστρονομικη λεσχη στην Εδεσσα.

Το αν θα σου αρεσει σαν χομπι, ειναι κατι που θα το αποφασισεις αφου κανεις πρωτα μια δοκιμη με ισχυρο τηλεσκοπιο, αφου τα μικρα δε μπορουν να σου δειξουν και πολλα πολλα!

Ακομα και με γυμνο ματι ομως, δεν εχει καμια σχεση ο ουρανος οπως φαινεται μεσα απο την Εδεσσα με αυτον που βλεπει κανεις απο το βουνο! Δεν ξερω αν εχει τυχει ποτε σου να βρεθεις στο καιμακτσαλαν νυχτα με ξαστερια...

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

ναι θα ήθελα πολλύ να πάμε στον βόρα για παρατήρηση με τηλεσκόπιο :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης