Jump to content

Εκδρομή απο την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια σπάνια έκθεση του Διαστήματος θα επισκεφθεί η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος.

 

 

Η έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος», μία από τις πιο πρόσφατες και ολοκληρωμένες εκθέσεις παγκοσμίως σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου στο Διάστημα, φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση έρχεται στην Αθήνα από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ.

 

Η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και πέρα από αυτό. Η έκθεση εστιάζει στο μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης με βάση τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη συναρπαστική εικόνα των επόμενων 50 100 χρόνων. Οι μελλοντικές αποστολές που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης οι οποίες κάποτε ανήκαν αποκλειστικά στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας και σήμερα έχουν τεθεί υπό συζήτηση από κορυφαίους επιστήμονες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ανελκυστήρα Διαστήματος, την εκτροπή ενός επικίνδυνου αστεροειδούς που περνά κοντά στη Γη και το ταξίδι στον ’ρη ακόμα και την ίδρυση αποικιών εκεί.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «μεταβούν» στη Σελήνη, στους αστεροειδείς και στον ’ρη, μέσα από διαδραστικά εκθέματα και λεπτομερή μοντέλα και παράλληλα να ανακαλύψουν τι θεωρούν οι ειδικοί ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της Γης.

Παράλληλα, η «Θόλος» επελέγη φέτος, μαζί με 120 πλανητάρια σε όλο τον κόσμο, να προβάλει την ψηφιακή ταινία «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» του Βραβείου Google Lunar X.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» αλλά και της νέας προβολής της «Θόλου», ο «Ελληνικός Κόσμος» αναπτύσσει συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Ειδικότερα, το Αστεροσκοπείο συμμετέχει στην έκθεση με σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό, όπως ενημερωτικό βίντεο για την αστρονομία με πληροφορίες για το ηλιακό μας σύστημα και την αστρική εξέλιξη, έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας, στην οποία μετέχουν περίπου 20 Έλληνες αστροφωτογράφοι με φωτογραφίες αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού αλλά και την οπτικοακουστική παρουσίαση με τίτλο «Ήχοι από το Διάστημα», στην οποία παρουσιάζονται συνθέσεις σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής βασισμένες σε «ήχους» από το κοντινό, αλλά και μακρινό μας Διάστημα. Παράλληλα, προβάλλεται στο «Θόλο» ενημερωτική ταινία μικρής διάρκειας σχετικά με την έρευνα και τις δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

 

Τόσο την έκθεση αυτή, όσο και την ψηφιακή ταινία, καθώς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που είναι στο Λόφο των Μουσών, απέναντι από την Ακρόπολη, θα επισκεφθούν τα Μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, την Κυριακή, 22α Ιουνίου, κατά την ημερήσια εκδρομή τους στην Αθήνα. Δηλώσεις συμμετοχής κατά σειρά προτεραιότητας στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 & 2421046253.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης