Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα αν κάνω πλανητική από ενα f/5 8ιντσο νευτώνειο με μία αξιοπρεπές κάμερα, αλλά όχι με 5X Powermate , αλλά μόνο με 2Χ Barlow της TeleVue . Δεν έχω τα λεφτά για Powermate και για κάμερα . Έτσι θέλω να μου πείτε όσοι έχουν εμπειρία αν είναι δυνατό . Ευχαριστώ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Σε γενικές γραμμές μπορείς. Θα έχεις μια εστιακή 2000 χιλιοστά που είναι μεν σχετικά μικρή αλλά που μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα, ειδικά αν συνδυαστεί με μια κάμερα με μικρά pixel. Με την τυπική webcam των 5,6μm θα ήθελες λίγο παραπάνω εστιακή είναι αλήθεια. Το είδωλο που θα παίρνεις θα είναι σχετικά μικρό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις λίγο με τη μεγέθυνση του barlow. Δες το συνημμένο σχήμα, σου δείχνει πώς η μεγέθυνση του συγκεκριμένου barlow μεταβάλλεται με την απόσταση του σημείου εστίας από το γυαλί. Έτσι, συνδέοντας την κάμερα με μια προέκταση μπορείς να αυξήσεις τη μεγέθυνση έως και 3.5Χ που είναι πολύ καλύτερα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Υπάρχει και ο 5X της GSO. Νομίζω έχει καλές κριτικές,αλά κάνε ένα ψάξιμο. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Σε γενικές γραμμές μπορείς. Θα έχεις μια εστιακή 2000 χιλιοστά που είναι μεν σχετικά μικρή αλλά που μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα, ειδικά αν συνδυαστεί με μια κάμερα με μικρά pixel. Με την τυπική webcam των 5,6μm θα ήθελες λίγο παραπάνω εστιακή είναι αλήθεια. Το είδωλο που θα παίρνεις θα είναι σχετικά μικρό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις λίγο με τη μεγέθυνση του barlow. Δες το συνημμένο σχήμα, σου δείχνει πώς η μεγέθυνση του συγκεκριμένου barlow μεταβάλλεται με την απόσταση του σημείου εστίας από το γυαλί. Έτσι, συνδέοντας την κάμερα με μια προέκταση μπορείς να αυξήσεις τη μεγέθυνση έως και 3.5Χ που είναι πολύ καλύτερα. Μπορείς να μου αναλύσεις λίγο αυτή την διαδικασία πως να το κάνω 3.5Χ επειδή δεν πολύ κατάλαβα ( σορρυ για το φόρτωμα ) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2014 Η μεγέθυνση που δίνει ο barlow δεν είναι σταθερή αλλά εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ του γυαλιού του barlow και του αισθητήρα της κάμερας. Επί της ουσίας ούτως ή άλλως θα σου δίνει πάνω από 2Χ διότι ο αισθητήρας απέχει κάπως από το γυαλί. Αν αυξήσεις αυτή την απόσταση με μια προέκταση, θα σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη μεγέθυνση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα